سیدمحمدحسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با شبستان در حاشیه نشست عالی شورای سینما پیرامون دلایل حذف موسیقی پاپ از بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر و اینکه چرا این موسیقی به جشنواره آمد و چرا رفت گفت: امسال موسیقی پاپ در جشنواره حضور دارد، اما در بخش رقابتی نیست. استدلال دوستان معاونت هنری این بود که به موسیقی کلاسیک و ملی بیشتر توجه کنیم تا تقویت شود و تحت الشعاع موسیقی پاپ قرار نگیرد.
حسینی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره فعالیت های شورای عالی سینما، این شورا را نقطه عطفی برای سینمای کشور عنوان کرد و ادامه داد: دولت نمی خواهد فیلم بسازد بلکه می خواهد حمایت جدی از سینما داشته باشد و در مورد صنوف نیز باید گفت که آنها بیشتر به دنبال حل مشکلات و مسایل مالی هنرمندان هستند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که تشکیل سازمان سینمایی به جای معاونت سینمایی را موجب دور شدن این سازمان از نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خوانده بود، بیان کرد: اگر سازمان سینمایی بخواهد جداگانه باشد، نیاز به مصوبه مجلس هست که پروسه ای طولانی خواهد بود. مساله تبدیل معاونت سینمایی به سازمان مطرح شده است که با کلیات موافقت شده است و جزئیات آن نیز باید بررسی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری پیرامون اختلاف های معاونت سینمایی با اعضای خانه سینما و عاقبت این اختلاف ها اظهار داشت: افرادی که در معاونت سینمایی هستند، سینماگرند و از بیرون مجموعه نیستند. آنها تاکنون با گروه ها و افراد تعامل خوبی داشتند و امیدواریم این تعامل در آینده بیشتر شود به هر حال ما به دنبال اختلاف و جدایی نیستیم هدف ما همگرایی است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که مساله تاثیر هدفمندکردن یارانه ها بر روی قیمت کتاب را مطرح کرده بود؟ یادآور شد: هدفمند کردن یارانه ها در عرصه هنر، فرهنگ و مطبوعات خیلی وقت است که انجام شده است، به عنوان مثال ما قبلاً کاغذ توزیع می کردیم اما الان چند سال است که این کار را نمی کنیم.کتاب ها آن قیمت واقعی را که باید داشته باشند دارند و هدفمندکردن یارانه ها روی آن اثری ندارد. اگر بخواهیم حمایتی در عرصه کتاب داشته باشیم 500 جلد کتاب از ناشر خریداری می کنیم و در اختیار کتابخانه های عمومی قرار می دهیم.
حسینی درمورد هدیه رییس جمهور به خبرنگاران به مناسبت روز خبرنگار نیز عنوان کرد: مشخصات 9 هزار و 200 خبرنگار را در اختیار دفتر ریاست جمهوری گذاشتیم که مقدمات کار فراهم شده و کار روال اداری خود را طی می کند و تا 10 روز آینده طبق برنامه هدایا به خبرنگاران داده می شود. در استانها باید این موضوع از طریق ادارات کل و در تهران نیز از ریاست جمهوری پیگیری شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی فیلمسازان فیلم خود را در بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر مطرح نکردند و آنرا در اکران عمومی گذاشتند گفت: امسال چهره های فراوانی از پیشکسوت تا نسل دوم و سوم در جشنواره فیلم فجر داریم. تاکنون 60 فیلم ثبت نام کرده اند و درخواست ها همچنان ادامه دارد و استقبال بیش از سال گذشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه خاصی برای تشکیل شورا در سایر حوزه ها دارید، بیان کرد: مشکلات بخش های دیگر مانند سینما نیست که برای آنها شورا را تشکیل دهیم.
به گفته وی مصوبات شورای عالی سینما نیازی به تصویب در هیئت دولت ندارد و مسایل به محض تصویب در شورا می تواند به سرعت اجرایی شود و این امر کمک بزرگی به سرعت بخشیدن امور می کند.
حسینی خاطرنشان کرد: سینمای ایران با مشکلات جدی روبرو بود و همچون برخی بیماران، سالیان سال دردهای مزمن داشت. ما از کسانی که درگیر کارهای سنگین و فیلمهایی همچون "ملک سلیمان" بودند برای حضور در این شورا دعوت کردیم تا نظرات خود را مطرح کنند. آنها فقط نظرات خود را عنوان می کنند و ما از پیشنهاد هر 29 صنف موجود نیز استفاده خواهیم کرد.
وی در مورد چگونگی ارایه تسهیلات به بیش از صد ناشر نیز به خبرنگاری متذکر شد: تاکنون به 20 ناشر تسهیلاتی ارائه شده و در روزهای آتی نیز مابقی کارها انجام می شود، در جلسه شورای عالی سینما نیز مشکلات کارهای بانکی و وام یکی از گلایه های مهم هنرمندان بود، به هر حال تعدادی از ناشران برای دریافت وام بانکی معرفی شده اند و قرار است بخشی را نیز خودمان از اعتبارات ارشاد بپردازیم.
حسینی در پاسخ به این سوال که چرا بین اعضای شورای عالی سینما هیچ عضو خانمی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: جلسه ای با دولت خواهیم داشت که این موضوع در آن مطرح می شود و سعی می کنیم از خانم های هنرمند نیز در این شورا استفاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما