پاسخ به پرسش های مبتلابه در خصوص کرونا بر اساس جدیدترین یافته ها

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان به سئوالاتی درباره واکسن کرونا، فرضیه ایمنی گله ای، ارتباط ویروس با درجه حرارت و... پاسخ داد و گفت: هنوز ثابت نشده آیا افراد مبتلا، مجدد دچار می شوند یا خیر؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر نوذر نخعی، شنبه(۲۴ خرداد) در نشست ستاداستانی مدیریت بیماری کرونا با طرح پرسش های مبتلابه جامعه در خصوص این بیماری و پاسخ به آن بر اساس جدیدترین یافته ها؛ گفت: یکی از سؤالات این است آیا ویروس ضعیف شده یا خیر؟ مقداری شکل و شمایل آن در حال تغییر است و کمی مسری تر شده اما صراحتی بر ضعیف شدن آن وجود ندارد ضمن اینکه علائم گوارشی در بروز آن نسبت به قبل بیشتر شده است.

 

 

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این سئوال که آیا ماسک بزنیم یا خیر؟ اظهار داشت: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت ماسک های پزشکی برای ۴ گروه مراقبان بیمار{کادر پزشکی} خود بیمار، نگهدار بیمار در خانه و افراد بالای ۶۰ سال با بیماری زمینه ای است.

 

 

وی با بیان اینکه مابقی افراد باید از ماسک پارچه ای استفاده کنند و البته هر ماسک پارچه ای مورد تأیید نیست؛ افزود: ماسک های پارچه ای در دو صورت باید استفاده شود اول اینکه ویروس در جامعه پخش شده باشد{وضعیت فعلی} و دوم رعایت فاصله حداقل یک متر امکان نداشته باشند.

 

 

دکتر نخعی در پاسخ به این سئوال که آیا به واکسن امید داشته باشیم؟ بیان کرد: ویروس خیلی راحت از سیستم ایمنی بدن می تواند فرار کند پس امیدوار نباشیم؛ درباره ایمنی گله ای سئوال می کنند که باید گفت چون هنوز ثابت نشده آیا افراد مبتلا، مجدد دچار می شوند یا خیر؟ این فرضیه ضعیف است اما آنچه ثابت شده ۳ تا ۶ ماه ایمنی می دهد.

 

 

وی درباره ارتباط ماندگاری ویروس با درجه حرارت؟ هم گفت: ویروس به گرما حساس است اما اینکه چرا در مناطق گرمسیر شاهد افزایش مبتلایان هستیم به این دلیل است سیستم های سرمایشی روشن شده و تهویه وجود ندارد و افراد زیادی با هم هستند لذا تأثیر محافظتی گرما از بین می رود.

 

 

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این پرسش که چه کسانی ویروس را بیشتر منتقل می کنند؟ توضیح داد: جوانان بیشتر منتقل می کنند اما بچه ها به دلیل بی علامت بودن و سالمندان به خاطر در خانه ماندن کمتر.

 


وی عملکرد کشورمان در مقایسه با دیگر کشورها از جهت اعمال مسائل سخت گیرانه در حد متوسط اعلام کرد و  در پاسخ به اینکه چرا آمار ابتلا در استان کرمان در حال افزایش است؟ گفت: از علت های اصلی این است استان ما با زحماتی که همه کشیدند، در آغاز اپیدمی به نسبت عدم منحنی پرشتاب و ابتلای زیاد، تعداد افراد غیرمبتلا زیاد و کمتر از میانگین کشوری است و باید تا پاییز و زمستان به معادل کشوری برسد؛ از نکات مثبت در استان کرمان این است مرگ و میر ناشی از کرونا سیر افزایشی نشان نمی دهد گرچه موارد سرپایی سیر افزایشی دارد.

 

 

دکتر نخعی علت دیگر رشد مبتلایان را تردد از استان های همجوار از جمله هرمزگان دانست و ادامه داد: علاوه بر این وجود بعضی عوامل از جمله خسته شدن مردم از تمکین دستورات بهداشتی، میهمانی رفتن، تردد، حضور در ادارات و...نیز باعث افزایش شده اما حالا چه باید کرد؟ بیماران سرپایی در شهرها با شدت و ضعف بیشتر می شود به همان نسبت بستری ها رو به افزایش نیست و این نکته مثبتی است لذا فاصله گذاری اجتماعی همچنان مورد تأکید است؛آگاهی رسانی به انحا مختلف، استفاده از ماسک که ضرورت آن بیش از اسفندماه سال قبل است.

 

 

وی با اشاره به اینکه در طول زمان بیشتری مریض خواهیم داشت و الان با شیب ملایم و یا ۵ درجه رو به افزایش است؛ گفت: هنر ما باید این باشد سه ماه تابستان کاری کنیم پیک تند نشود و مردم درحد قابل قبول مبتلا شوند.

 

کد خبر 938511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha