به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، جریمه ۷۵ میلیاردی گرانفروشی شرکت مخابرات در یزد، کاهش ۱.۷ درصدی نرخ بیکاری در زمستان ۹۸، آمادگی ارتش برای مقابله با آتشسوزیهای احتمالی خوزستان، دولت برنامه منسجمی در بازار مسکن ندارد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۶ خرداد ماه است.
جریمه ۷۵ میلیاردی گرانفروشی شرکت مخابرات در یزد
«سیدیاسر رایگانی» از احراز تخلف گرانفروشی شرکت مخابرات و جریمه ۷۵ میلیارد ریالی این شرکت خبر داد و در این باره توضیح داد: با گزارش اداره کل بازرسی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد گزارش تخلف شرکت مخابرات با عنوان گرانفروشی (اخذ وجه اضافه) تحت عنوان آبونمان از مشترکین تلفن ثابت استان یزد تشکیل و به این اداره کل ارسال شد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: پس از رسیدگی و احراز تخلف، شعبه رسیدگی کننده مدیرعامل شرکت مذکور را به ممهور کردن پروانه واحد به مهر تخلف اول و پرداخت 75 میلیارد و 40 میلیون ریال و استرداد تمامی وجوه مأخوذه در خصوص آبونمان به مشترکین تلفن ثابت مخابرات منطقه یزد از ابتدای سال 93 تا پایان سال 97 محکوم کرد.
کاهش ۱.۷ درصدی نرخ بیکاری در زمستان ۹۸
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی به تحلیل شاخصهای بازار کار در فصل زمستان سال ۱۳۹۸ در ایران پرداخته و نوشته است: در حالی که نرخ بیکاری کاهش ۱.۷ درصدی نسبت به زمستان ۱۳۹۷ داشته اما از جمعیت ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار نفری بیکاران در زمستان ۱۳۹۷، ۳۵.۱ درصد موفق به یافتن شغل شدهاند و مابقی یا همچنان بیکار ماندهاند (۳۶.۸ درصد) یا عمدتاً به دلیل دلسرد شدن از یافتن شغل از بازار کار خارج شدهاند (۲۷.۹ درصد).
مرکز پژوهشها نوشته است: در این شرایط تحمیل شوک پیشبینی نشده بیماری کرونا بر بازار کار کشور شرایط را بسیار بغرنجتر کرده است. با توجه به آنکه پرسشنامههای طرح نیروی کار مرکز آمار ایران در ماه میانی هر فصل تکمیل میشوند لذا وقایع رخ داده در بازار کار در نتیجه شیوع ویروس کرونا، خود را در آمارهای فصل زمستان نشان نمیدهد و برای ارزیابی دقیق آثار شیوع این ویروس باید منتظر انتشار آمارهای فصل بهار بود.
ساختار بازار کار کشور باعث شده تا اثر شیوع این بیماری بر بازار کار تشدید شود. نتایج مطالعات نشان میدهد بنگاههای کوچک با توجه به وابستگی بیشتر به منابع داخلی برای تامین سرمایه در گردش و همچنین لزوم پرداخت هزینههای جاری با تواتر کوتاه مدت، در معرض آسیبهای شدیدتر ناشی از شوک کرونا در کوتاه مدت هستند و در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
براساس این گزارش از مجموع ۲۳.۸ میلیون نفر افراد شاغل کل کشور در سال ۱۳۹۷، ۱۵.۴ میلیون نفر در بنگاههای کوچک (یک تا ۴ نفر) شاغل بودند و درمجموع حدود ۶۵ درصد اشتغال کشور را همین بنگاههای کوچک تشکیل میدادند.
پیشرفتها و قدرت افتخارآمیز پهبادی نزاجا از ثمرات اتکا به جوانان و توان داخلی است
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، صبح امروز با حضور در گروه پهپاد حضرت ولیعصر (عج)، از آشیانههای پهپاد، نمایشگاه ادوات و تجهیزات و اماکن و تجهیزات نوسازی شده بازدید کرد و توان عملیاتی این یکان را مورد ارزیابی قرار داد.
امیر سرلشکر موسوی در جمع فرماندهان و کارکنان این یکان طی سخنانی با اشاره به اهمیت راهبردی پهپادها، توان و تنوع پهپادها در اجرای ماموریتهای مختلف را بسیار مهم توصیف کرد.
وی عملکرد گروه پهپادی را موجب امیدواری سلسله مراتب دانست و گفت: بومی بودن و عدم وابستگی صنعت پهپاد ارتش به بیگانگان از نقاط قوت این صنعت است.
فرمانده کل ارتش اظهار امیدواری کرد با توجه به عدم وجود محدودیت در توسعه و پیشرفت پهپادها، ارتش جمهوری اسلامی ایران به آنچه خواسته فرماندهی معظم کل قواست، دست یابد.
ارتش برای مقابله با آتشسوزیهای احتمالی خوزستان آمادگی دارد
امیر سرتیپ دوم «حمزه بیدادی » در این زمینه با اشاره به توانمندی های ارتش در مقابله با بلیات گفت: در آتشسوزیهای چند هفته اخیر جنگلهای استانهای کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان هشت فروند بالگرد ارتش برای جابجایی نیروی انسانی و کمک به اطفای حریق ، اعزام شدند.
فرمانده قرارگاه منطقهای و ارشد ارتش در جنوب غرب کشور تصریح کرد: همچنین این گردانها در مهار آتش جنگلهای خسرج از پادگان حمیدیه در کمترین فاصله زمانی به محل اعزام شدند و توانستند در مهار آتش به دیگر دستگاههای اجرایی استان کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی و تعامل ایجاد شده بین ارتش و مجموعه ستاد مدیریت بحران استان، این گردانها در زمان وقوع حوادث متعدد حضور دارند.
دولت برنامه منسجم و منظمی در بازار تولید، عرضه و کنترل قیمتهای مسکن ندارد
«صدیف بدری» شب گذشته (یکشنبه 25 خرداد) با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما بی توجهی دولت و مسئولان تصمیم گیر در عمل به وظایف قانونی خود را یکی از علتهای مشکلات ناشی از مسکن دانست و گفت: اصول ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی و بند ۴۱ سند چشم انداز توسعه ۲۰ ساله کشور بر تکلیف دولت در تامین مسکن مناسب برای همه اقشار کشور، صراحت و تاکید دارد.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه دولت نه تنها برنامه منسجم و منظمی در بازار تولید، عرضه و کنترل قیمتهای مسکن ندارد بلکه حتی تصمیمات انحرافی هم داشته است.
وی با اشاره به راهکار دولت مبنی بر گرفتن مالیات از خانههای خالی افزود: بیشتر خانههای خالی در مناطق بالای شهرها هستند بنابراین این کار، مشکل اقشار محروم و فقیر جامعه را حل نمیکند. حتما باید مبنای کنترلی برای اجاره بها داشته باشیم و باید بر اساس ارزش منطقهای یا قیمت تمام شده، نرخی در نظر گرفته شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: میتوانیم برای مستاجران، تسهیلات کم بهره و تمهیدات کنترلی در نظر بگیریم و و علاوه بر این برنامه کوتاه مدت باید برنامههای بلند مدت هم داشته باشیم./
نظر شما