به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، کاهش زمان رسیدگی به پروندهها در دیوان عدالت اداری، تشکر وزیر ارشاد از کانون های مساجد، تاکید نمایندگان بر تقویت فعالیت های کانون های مساجد در جلسه علنی مجلس، جریان مردمی مورد توجه ماست از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۵ خرداد ماه است.
تاکید نمایندگان بر تقویت فعالیت های کانون های مساجد در جلسه علنی مجلس
در ادامه جلسه علنی یکشنبه 25 خرداد سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در صحن علنی مجلس گزارشی از وضعیت فرهنگی کشور ارایه کردند که در این گزارش اشاره ای به فعالیت 25 هزار کانون فرهنگی و هنری کشور نیز داشتند.
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت های گسترده کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: حمایت از کانون های فرهنگی هنری مساجد در جامعه دینی و دولتی که معتقد است پرداختن به امر دین حایز اهمیت است چرا باید مورد توجه قرار نگیرد. کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور سهم بسزایی در عرصه دینی در کشور دارند و باید حمایت های بودجه ای از آنها صورت گیرد.
همچنین، هاجر چنارانی، نماینده مردم نیشابور نیز ضمن اشاره به فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد گفت: طرح فهما طرحی بسیار خوب بود که از سوی کانون های فرهنگی و هنری اجرایی شد و در آن ایده های برتر به عنوان شاخص معرفی شدند که اجرای این طرح قابل تقدیر است.
حضور رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در صحن مجلس
حجت الاسلام دکتر حبیب رضا ارزانی، رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور صبح امروز یکشنبه 25 خرداد به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن مجلس حضور یافت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از وضعیت فرهنگی کشور به نمایندگان مجلس یازدهم ارایه داد. وی در سخنان اش با تشکر از کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای اجرای طرح فهما فعالیت این کانون ها را در حوزه فعالیت های دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و گفت: ما در این حوزه برای خودمان مسئولیت جدی قایل هستیم.
وی همچنین از جمله مجموعه هایی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جریان مردمی مورد توجه قرار گرفته است، کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور عنوان کرد.
کاهش زمان رسیدگی به پروندهها در دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری اعلام کرد: متوسط زمان رسیدگی به پرونده های شعب بدوی دیوان از ۱۷۸ روز در سال ۱۳۹۷ با کاهش ۳۵ روزه به ۱۴۳ روز در سال ۱۳۹۸ رسید.
براساس این گزارش متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها در شعب تجدیدنظر از ۱۵۰روز در سال ۱۳۹۷ با کاهش ۳۳ روزه به ۱۱۷ روز در سال ۱۳۹۸ تقلیل یافت.
براین اساس میانگین متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری از ۱۶۴ روز در سال ۱۳۹۷ با کاهش ۳۴ روزه به ۱۳۰ روز در سال ۱۳۹۸ رسید.
این گزارش همچنین حاکی از کاهش متوسط زمان ماندگی پرونده های رسیدگی نشده در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است. زمان ماندگی پرونده های رسیدگی نشده در شعب بدوی دیوان عدالت اداری در پایان سال ۱۳۹۷ معادل ۱۳۸ روز بود که با کاهش ۱۲ روزه به ۱۲۶ روز در پایان سال ۱۳۹۸ تقلیل یافت.
همچنین متوسط زمان ماندگی پرونده های رسیدگی نشده در شعب تجدیدنظر دیوان از ۱۳۰ روز در پایان سال ۱۳۹۷ با کاهش ۳۲ روزه به ۹۸ روز در پایان سال ۱۳۹۸ رسید.
بر این اساس متوسط زمان ماندگی پرونده های رسیدگی نشده در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری از ۱۳۴ روز در پایان سال ۱۳۹۷ با کاهش ۲۲ روزه به ۱۱۲ روز در پایان سال ۱۳۹۸ تقلیل یافت.
با استفاده از ظرفیت ۲۵ هزار کانون مساجد مسایل اقتصادی و معیشتی مردم را حل کنیم
حجت الاسلام «محمد قمی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 خرداد گفت: شهریور سال 86 و در جلسه هیئت دولت بعد از گزارش آقای احمدی نژاد مقام معظم رهبری فرمودند حقیقتا فرهنگ مظلوم است. شواهد و ادله ای نیز که آورند، این بود که در گزارش رییس جمهور گزارشی از بخش فرهنگ ارایه نشد.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: هر دلسوزی که استقبال پرشور نمایندگان مجلس از کمیسیون فرهنگی این مجلس را بیند، می فهمد که فرهنگ مظلوم است. شورای عالی انقلاب فرهنگی 4 ماه است جلسه تشکیل نداده است. شورای عالی فضای مجازی جلسه ای ندارد، سند فرهنگ هنوز تنظیم نشده است، کل بودجه فرهنگ کشور زیر نیم درصد است که این بودجه، بودجه ساخت بیش از 300 کیلومتر بزرگراه است و مظلومیت فرهنگ یک قدم جلوتر همین اندک بودجه دستگاه های فرهنگی با شلختگی و تشتت دستگاه های فرهنگی است که راه به جایی نمی برند.
وی با بیان اینکه مسجد سنگر است و قرار است گره ها را باز کند، گفت: یازده دستگاه به عبارتی و 23 دستگاه به عبارت دیگر متولی در مسجد هستند. نمایندگانی که از شهرهای مختلف هستند آیا خبر دارند وضعیت مساجد کشور چگونه است؟
حجت الاسلام قمی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند باید 10 میلیون حافظ قرآن در کشور داشته باشیم، چندین دستگاه بودجه قرآنی می گیرند، چند درصد از این خواسته رهبری محقق شده است؟
وی با اشاره به محتوای فضای مجازی گفت: رهبری در پیوست حکم اول شورای عالی فضای مجازی تاکید کردند هرگونه بالا بردن پهنای باند باید منوط به مجوز شورای عالی فضای مجازی باشد و محتوا را منوط به توسعه زیرساخت ها کردند اما اتفاقی که امروز در فضای مجازی رخ می دهد، جای بسی نگرانی دارد و می بینیم که این فضا از چه خوراکی استفاده می کنند؛ آهنگ فلان خواننده باید 198 میلیون بار ویژه دیده شود.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: پهنای باند در یازده ماهه اردیبهشت 98 تا 99 دو و نیم برابر شده است و 60 تا 70 درصد این فضا در اختیار اینستاگرام است که در آن شاعری که با توجه به دلش برای حاج قاسم دکلمه ای سروده است و 200 فالوور دارد، صفحه اش بسته می شود.
جریان مردمی مورد توجه ماست/ در کانون های فرهنگی و هنری مساجد کل جریان مردمی است
«سید عباس صالحی» در بخش دوم سخنان خود در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 خرداد گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های مختلف دینی، انقلابی و ارزش های بزرگ نظام خود را متعهد می داند و به طور جدی فعال است. فعالیت های سازمان های اوقاف، حج و زیارت، کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و معاونت های ما در فضاهای دینی و انقلابی یک مسئولیت جدی برای خودشان قایل هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت های این وزارتخانه در حوزه های دینی و ارزشی تاکید کرد: ما با تشکل های مختلف ارتباطات محکمی داریم. تقویت بسیج هنرمندان، حمایت از جشنواره های عمار و دفاع مقدس و راهیان نور و صدها اتفاق دیگر نشان می دهد که این وزارتخانه حمایت از فعالیت های دینی، انقلابی و ارزشی را به عنوان وظیفه دینی، انقلابی و اجتماعی خود می داند.
وی تصریح کرد: نمایش تئاتر مرصاد، تئاتر مقاومت، جشنواره روح مقاومت، جایزه سردار سلیمانی و ده ها اتفاق دیگر همه فعالیت های این وزارتخانه در حوزه های دینی و ارزشی را نشان می دهد. ما در حوزه محصولات فاخر در حوزه انقلاب، سینما، دفاع مقدس و مدافعان حرم و پرداختن به حوزه های ارزشی را وظیفه خود می دانیم و خودمان را در این رابطه مدیون می دانیم.
وی با اشاره به اینکه جریان مردمی در وزارت ارشاد مورد توجه است، گفت: در برخی مجموعه های ما همانند کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور کل جریان، جریان مردمی است البته ما معتقدیم در این رابطه فعالیت هایمان کافی نیست و باید بیشتر به تقویت جریان مردمی بپردازیم.
صالحی در رابطه با تعطیلی مساجد در بحث کرونا گفت: بازگشایی مساجد و بقاع متبرکه جزو گام های نخستی بود که همراه با بحث معیشت مورد توجه قرار گرفت و ما در حال حاضر شاهد حضور مردم در این اماکن هستیم.
تشکر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای اجرای طرح فهما
«سید عباس صالحی» در ابتدای جلسه علنی امروز یکشنبه 25 خرداد ضمن ارایه گزارشی از وضعیت فرهنگی کشور گفت: نهاد کتابخانه ها 365 کتابخانه و پنج کتابخانه مرکزی در سال های گذشته ساخته است و در واقع این نهاد به باشگاه های فرهنگی و اجتماعی بر محور کتاب تبدیل شده است که صدها نشست کتابخوانی از جمله کتابخانه رضوی با بیش از یک میلیون شرکت کننده را برگزار کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نهاد کتابخانه ها در حال حاضر 35 پروژه در دست اقدام دارد که قطعا برای این اتمام این پروژه ها کمک مجلس را لازم دارد، گفت: نهاد کتابخانه ها هفت هزار و 400 پرسنل دارد که حقوق سالانه آنها در سال 99 بیش از 400 میلیارد است که اگر 50 درصد که به برخی از مجموعه ها داده می شود، بودجه این نهاد بیش از 500 میلیارد تومان است و این نهاد برای پرداخت حقوق پرسنل خود قطعا دچار مشکل خواهد شد.
وی با بیان اینکه گسترش حوزه کتابخوانی و اقتصاد نشر مورد توجه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: ما در حال حاضر 300 هزار عضو داریم و در واقع حوزه مروجان کتابخوانی و ارایه یارانه های فصلی به کتابفروشی را کمکی به اقتصاد نشر و کمکی به فضای کتابخانه های عمومی بوده است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است./
نظر شما