اسلام را دانشمندان ایرانی به خاورمیانه آوردند

نبوغ دانشمندان مسلمان ایرانی اعتماد بسیاری از غیرمسلمانان را در گرویدن به دین اسلام در منطقه خاورمیانه جلب کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، قرن ششم میلادی یعنی قبل از پیدایش اسلام، خاورمیانه اکثریت مردم خاورمیانه مسیحی بودند،بسیاری از کسانی که در این منطقه گسترده زندگی می کردند هر یک با زبان و فرهنگ و فرهنگ خود بیشتر به سمت مسیحیت می گرویدند تا خرافه پرستی و هر باور دینی دیگری که در آن زمان رایج بود.
به واقع تعلق به دین مسیحیت که در آن زمان اخرین دین آسمانی بود جزوی از افتخارات مردمی به حساب می آمد که اصالت را بها می دادند.
تعلق به این دین را در این دوره می توان در مصر،فلسطین،لبنان،سوریه،ارمنستان و ایران دید.
امپراطوری روم و ایران در این زمان در واقع تمدن هایی بودند که به منطقه احاطه و حاکمیت داشتند و تعالیم یونانی و مصری از ریاضیات و نجوم و فیزیک و شیمی باعث تعامل حس گرایش به مسیحیت در منطقه شده بود.
اما تمدن اسلامی عربی به واسطه دانش دانشمندان ایرانی در خاورمیانه توسعه و قوت یافت و موفقیت آنها در این اشاعه اعث رشد روزافزون اسلام در منطقه گشت.
به گونه ای که علم عامل موثر و مشوق خوبی در ورود اسلام به دنیای مسیحیت غرب بود. و از همین رو می بینیم که اسلام هرگز در عربستان یعنی مرکز تولد این دین باقی نماند و به سرعت منتشر شد.دلیل قوت این انتشار را همانگونه که می توان در تلاش رهبران دینی دریافت اما عالمان دینی در این میان نقش موثر و چشمگیری را داشته اند که در آن میان علما و دانشمندان ایرانی از بهترین نمونه ها هستند.
دانشمندان کلدانی از جمله کسانی بودند که تمدن اسلامی را در سالهای 750 تا 1285 به خصوص از طریق علوم فلسفه و سایر علوم منتظر کردند.
و زمانی که زبان عربی به واسطه اشغالگری های اعراب و استعمارگری زبان دوم بسیاری از کشورها شد به دنبال آن اسلام در انتشار و مرز گشایی بیشتر موفق بود.
بین سالهای 633 تا 464 با سقوط امپراطوری های ایران و رم و کشور گشایی های عرب و نفوذ به سوریه و لبنان اسلام در خاورمیانه قوت گرفت و پذیرش اسلام در منطقه بیش از پیش دین مسیحیت را محدود به ماندن در کلیساها و مکان های عابدی کرد.
به گزارش آگورا ووکس، فتوحات اسلامی در خاورمیانه برابر بود با آغاز دوره ای همراه با پیشرفت علمی در منطقه اما جنگ جهانی دوم به گونه ای باعث شد تا خط پررنگی از فاصله میان خاورمیانه و غرب بوجود آید و همین فاصله باعث شد تا در خاورمیانه تاثیرات جدایی دین از سطح اجراییات حکومتی به خوبی ملموس شود و به واقع حاکمان تحریک شوند تا از سیاست های غربی در پیشبرد کشور تقلید کنند.
بعد از این زمان امروز دوباره می بینیم که اسلام حرف اول را در خاورمیانه می زند و اصول پایه ای دولت ها را تشکیل می دهد همانگونه که می بینیم شروط اسلامی اصل تشکیل دولت های بعد از انقلاب می شود و نقش خود را در تمام سطوح جامعه به جا انداخته است.
از همین رو به نظر می رسد با رسیدن ارزش های اسلامی به سطح تا زمانی نه چن طولانی اکثریت منطقه را مسلمانان به خود اختصاص دهند و ادیان دیگر به خودی خود محو شود.

 

کد خبر 93794

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha