در برگزاری رویدادها و جشنواره‌های تئاتری طرحی نو دراندازیم

یاقوت‌پور با بیان اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فعالیت‌های نمایشی حضوری، می‌توان طرحی نو در برگزاری رویدادها و جشنواره‌های تئاتری داشته باشیم گفت: می‌طلبد در این شرایط به پژوهش، آموزش، تولید محتوا و نگارش نمایشنامه توجه ویژه داشت.

«محمد یاقوت‌پور» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، با اشاره به فعالیت‌های انجمن هنرهای نمایشی خوزستان در شرایط شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: استان خوزستان با حمایت‌های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سال‌های اخیر ببشترین آمار برگزاری رویدادها، جشنواره‌ها و تولیدات نمایشی را به نسبت سایر استان‌های کشور داشته است.

 

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان افزود: اما متاسفانه در ماه‌های اخیر وبا شیوع بیماری کرونا و عدم امکان اجراهای نمایشی و تجمع، برگزاری رویدادهای نمایشی دچار وقفه شده و دلواپسی ما این است که پیکر نهال تئاتر در این شرایط و شاید به بهانه کرونا و تعطیلی جشنواره‌ها و فعالیت‌ها و رویدادهای تئاتری نحیف شود.

 

وی اضافه کرد: تجربه به ما ثابت کرده تا رویدادی تعریف نشود، نمی‌توان هیچ حمایت مالی از ارگان‌ها و ادارات و مسئولان استانی و شهرستانی جذب کرد و بهانه سرفصل حمایتی سایر ادارات از جمله شهرداری‌ها و ارگان‌های شهرستانی برای پرداخت‌های حمایتی مالی و لجستیکی قطعا برگزاری یک رویداد است.

 

یاقوت‌پور تصریح کرد: اما به گمانم چاره رهایی از این رخوت، برگزاری رویدادها با رویکرد جدید و بر طبق شرایط کرونا است که در این راستا رویدادها طبق سنوات گذشته در همان تاریخ و مکان برگزار شود.

 

وی ادامه داد: البته با توجه به شرایط حاد کرونایی می‌توان شیوه اجرایی آنها را تغییر داد و به سمت پژوهش، آموزش، تولید محتوا و نگارش نمایشنامه و یا حتی بهره‌گیری از فضای مجازی و گاها طولانی‌تر کردن مدت زمان برگزاری یک رویداد جهت زمانبندی‌های درازمدت‌تر برای میزبانی به تفکیک از گروه‌های مدعو گام برداشت.

 

رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان ابراز کرد: البته باید برای هر جشنواره با توجه به سیاست‌ها و خط مشی کلی آن و تشکیل کارگروه‌های مشورتی با حضور فعالان شهر میزبان و هیات رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان و نماینده معاونت هنری اداره کل نسخه‌ای مختص همان جشنواره تهیه و اجرایی کرد.

 

وی عنوان کرد: نمی‌توان نسخه‌ای واحد برای کل جشنواره‌های استان نوشت، چون وقفه در برگزاری مستمر یک رویداد گاها به تعطیلی آن رویداد با قدمت می‌انجامد و در این شرایط بد مالی که دولت‌ها منتظر حذف مازاد هزینه‌ها هستند، تئاتر به بهانه کرونا می‌تواند مازادترین‌شان برای حذف باشد.

 

یاقوت‌پور با بیان اینکه پس می‌توان طرحی نو در برگزاری رویدادها و جشنواره‌های تئاتری داشته باشیم اذعان داشت: فروردین امسال وقتی شعار سال انجمن هنرهای نمایشی خوزستان را در روز جهانی تئاتر در درگاه منتشر و به سال «درانداختن طرحی نو در شاکله و شیوه برگزاری جشنواره‌های تئاتری» نام گذاری کردیم شاید این روزهای حاد کرونایی را به این گونه متصور نبودیم.

 

وی بیان کرد: اما هم‌اکنون و با وجود این مشکلات همه گیری این بیماری و به درازا کشیده شدن آن، احتمالا باید تا پایان سال جدی‌تر و اندیشمندانه‌تر به این شعار پرداخت و با انتشار فراخوان تحقیقاتی از تمام اندیشمندان و بزرگوارانی که ایده اجرایی برای تغییر در شاکله و شیوه اجرایی برای برگزاری رویدادها و جشنواره‌های تئاتری در این شرایط کرونایی دارند یاری طلبیم تا راه‌برون رفتی از این خمودگی و رخوت کرونایی که این روزها گریبان‌گیر هنر متعالی اما همیشه مظلوم تئاتر شده پیدا کرد.

 

رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان در پایان ابراز امیدواری کرد: با هم‌رایی و مشاوره اهل فن بتوان ایده‌های اجرایی برای حفظ سنوات برگزاری رویدادهای تئاتری در این شرایط یافت وگرنه تعطیلی حتی یک ساله یک رویداد با قدمت، ممکن است به قطع حمایت‌های سایر ارگان‌ها و ادارات استانی و شهرستانی از آن رویداد و در نهایت تعطیلی همیشگی آن ختم شود.

 

کد خبر 937869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha