باید مراقب عدم ایجاد شکل گیری زنجیره ای گسترده از انتقال کرونا در استان کرمان باشیم

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۶ مورد جدیدکووید۱۹ شناسایی شد بنابراین باید مراقب باشیم که زنجیره انتقال به شکل گسترده در جامعه برقرار نشود و موارد بستری زیاد نشود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر مهدی شفیعی عصر چهارشنبه (21 خرداد) در نشست خبری مجازی با موضوع «کرونا ویروس» در تشریح جزئیات آخرین وضعیت کرونا در استان کرمان بیان کرد: در 24 ساعت گذشته از 640 نمونه ارسالی آزمایشگاه ها در سطح استان، 226 مورد مثبت جدید شناسایی شد بنابراین مجموع موارد آمار مثبت به کرونا در استان از ابتدای اپیدمی تاکنون به 2 هزار و 949 مورد گزارش شده است.

 

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این 226 مورد جدید شناسایی شده شامل 35 مورد مربوط به بیماران بستری و 191 مورد مربوط به بیماران سرپایی و اطرافیان بیماران بوده است؛ بنابراین یک قسمت عمده افزایش آمار روزانه ما مربوط به موارد سرپایی و یا اطرافیان بیماران است که عمدتاً یا علائم خفیف داشته و یا ممکن است علائم نداشته باشند اما در تماس نزدیک با یک بیمار قطعی مبتلا که بودند تحت رصد، مراقبت و آزمایش قرار گرفتند.

 

 

 

وی افزود: از ابتدای اپیدمی تاکنون از مجموع 2 هزار و 949 مورد، تعداد 924 نفر مربوط به بیماران بستری و 2 هزار و 25 نفر مربوط به بیماران سرپایی و اطرافیان بیمار هستند.

 

 

 

شفیعی خاطر نشان کرد: از این موارد جدید شناسایی شده، 81 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 28 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 64 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 9 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 44 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی سیرجان است.

 

 

 

وی بیان کرد: خوشبختانه طی روز گذشته مورد فوت ناشی از بیماری کرونا در سطح استان گزارش نشد و تعداد موارد فوت از ابتدا تاکنون 94 نفر است.

 

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه از موارد جدید 90 نفر زن و 136 نفر مرد هستند، بیان کرد: اوایل اپیدمی عمده مبتلایان ما زن بودند اما الان می بینیم که موارد ابتلا آقایان به دلیل حضور در محیط بیرون، شرکت در تجمعات و یا به واسطه شغل خود در معرض مواجهه بیشتری هستند.

 

 

 

وی گفت: از ابتدای بیماری تاکنون 17 هزار و 818 مورد آزمایش جهت تشخیص کرونا در استان انجام شده است.

 

 

شفیعی افزود: در حال حاضر 72 بیمار با تشخیص قطعی این بیماری در سطح بیمارستان های استان بستری هستند که نسبت به روزها و هفته های گذشته، آمار موارد بستری مثبت هم یک شیب ملایم افزایشی دارد که این مورد همزمان با افزایش موارد تشخیص در بیماران سرپایی به نوعی یک هشدار است که اگر ما قطع کردن زنجیره انتقال بیماری را رعایت نکنیم و افزایش موارد سرپایی را به همین شکل داشته باشیم و تعداد زیادی از مردم به شکل سرپایی درگیر شوند، این احتمال وجود دارد که گروه های آسیب پذیر جامعه نیز مبتلا شوند و شانس بستری ها بیشتر شده و ممکن است موارد عارضه و فوت نیز بیشتر خواهد بود.

 

 

وی تاکید کرد: همچنان باید مراقب باشیم که زنجیره انتقال به شکل گسترده در جامعه برقرار نشود و شاهد افزایش موارد بستری نباشیم.

 

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد تحلیلی از وضعیت کنونی اپیدمی در استان کرمان و پیش بینی‌ که از آینده‌ این روند وجود دارد؛ گفت: کلاً در بیماری های واگیر باید مانند اجزای پازل، نکات را کنار هم بچینیم و از شکل و شمایلی که ایجاد می شود خروجی ها را بتوانیم پیش بینی کنیم.

 

 

 

وی ادامه داد: اواخر ماه مبارک رمضان و تعطیلات بعد از آن تاکید کردیم که اگر هم استانی ها پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند و بحث سفرها و یا مراسم اتفاق بیفتد، شاهد افزایش موارد مثبت در هفته های بعد خواهیم بود که آمار این را نشان می دهد بنابراین وضعیت فراز و نشیب آمار در ادامه اپیدمی به رفتارهای مردم بستگی دارد و ما در گام دوم نمی توانیم به قبل برگشته و بخواهیم محدودیت شدید ایجاد کنیم، بلکه باید اپیدمی را کنترل کنیم.

 

 

 

شفیعی در ادامه بیان کرد: زمانی که زنجیره بیماری انتقال پیدا کرد و استقرار اپیدمی اتفاق افتاد، کمک می کند تا به شکل ناگهانی افزایش موارد را داشته باشیم، بیمارستان ها قفل می کنند و مراجعین به بیمارستان زیاد می شوند اما زمانی اپیدمی استقرار پیدا کرد باید شرایط به حالت عادی برگردد اما پروتکل های بهداشتی رعایت شود و مردم هم جوانب احتیاط را رعایت کنند تا زنجیره انتقال دوباره برقرار نشود.

 

 

 

وی در ادامه افزود: اما الان می بینیم که اکثر موارد شناسایی شده معمولاً به دنبال شرکت در مراسم، مراجعه به یک اداره ای است که ازدحام داشته و حضور در جمع است و به دنبال ابتلای این افراد خانواده درگیر شده و به دنبال این درگیری خوشه در خانواده ای گسترش پیدا می کند یعنی نشان می دهد که انتقال در درون خانواده بیشتر از محیط های بیرونی است.

 

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: مردم با توجه به اینکه این بیماری طول کشیده برخی از ملاحظات بهداشتی مانند نظافت دست، فاصله گذاری ها و سفرهای غیرضروری را رعایت نمی کنند که این باعث می شود تا افزایش موارد را داشته باشیم بنابراین به نظر می رسد که این روند افزایشی می تواند همچنان ادامه داشته و اگر این رفتارها کنترل نشود این موارد حتی تصاعدی هم زیاد شوند لذا باید بحث های حفاظت فردی و مراقبت های فردی را بیشتر از قبل جدی بگیریم.

 

 

 

وی در پاسخ به سوال فردی که  پرسید «آیا کل استان در وضعیت قرمز قرار دارد یا فقط جنوب و اینکه در شمال استان، کدام مناطق وضعیت بدتری دارند؟» بیان کرد: این رنگ بندی ها(سفید، زرد و قرمز) عمدتاً براساس شاخص بیماران بستری است که براساس جمعیت شهرستان، میزان بیمار در تخت بیمارستان و تعداد بیمار مثبت بستری محاسبه شده و رنگ بندی می شود؛ براساس آن عمده قسمت های استان، زرد و یک قسمت هایی سفید هستند بنابراین ما وضعیت قرمز نداریم اما با توجه به وضعیت اقلیم، افزایش ملایم در بیماران بستری، موارد فوتی که شاهد بودیم به نظر می رسد در وضعیت هشدار قرار داریم یعنی اینکه اگر مردم رعایت نکنند احتمال اینکه در وضعیت قرمز قرار بگیریم، زیاد است و بعضی از شهرستان هایی که سفید و یا زرد هستند از نظر ما الان به لحاظ الگوی انتقال قرمز هستند.

 

 

 

شفیعی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چند روز پیش، خبر از مرگ یک جوان ورزشکار در سیرجان به دلیل ابتلا به کرونا داده شد و گفتند که هیچ بیماری زمینه ای هم نداشته‌ است؛ از این نوع مرگ و میرها که هم فرد جوان و هم بدون بیماری زمینه‌ ای است که به گفته‌ وزیر بهداشت ۱۲.۵ درصد کل مبتلایان را هم شامل می شود و مدتی در حال رخداد است، آیا در استان شایع است؟ توضیح داد: این موارد کم هستند اما درصدی از موارد مرگ و میرها ممکن است هیچ گونه بیماری زمینه ای نداشته باشند.

 

 

 

وی ادامه داد: بیماری کرونا زمانی که فرد را مبتلا می کند، هیچ پیش بینی نمی شود که فرم شدید را می گیرد یا خیر؟ لذا به سیستم ایمنی بدن افراد، نحوه مقابله سیستم ایمنی با ویروس و سازگاری هایی که ممکن است ویروس با بدن افراد پیدا کند یا خیر؟ ارتباط دارد اما به شکل علمی در افرادی که بیماری زمینه ای و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، زمانی بیماری را گرفته فرم شدید را می گیرد و عوارض و شانس بستری او بیشتر است اما این دلیل نمی شود که فرد جوان و سالم گرفت، سالم باشد و بیمارستانی نشود؛ به هر حال چون ورزشکار حرفه ای بوده، احتمالاً شاید شرایطی وجود داشته و شاید داروهایی استفاده می کرده که شرایط بیماری را تغییر داده اما کادر درمان تلاش دارند که این آمار به حداقل برسد اما قطعاً دلیلی ندارد که این موارد نباشد.

 

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزارشی دارید که معلوم کند در بین مبتلایان در محیط‌ های اداری، کدام‌ نهاد بیشترین مبتلایان را تاکنون داشته است؟ اظهار داشت: به این شکل بررسی نشده اما تقریباً از ادارات متنوعی مربوط به سازمان ها و ادارات موارد مثبت را داشتیم و بر حسب وظیفه همکاران موارد مثبت ادارات را نیز بررسی می کنیم؛ اما همواره این نگرانی را داریم که در ادارات دولتی ما متاسفانه ازدحام بیش از حد است و این را در ستاد استانی مطرح کردیم و با توجه به اینکه همکاران در ادارات پروتکل ها را رعایت کردند اما ارباب رجوع رعایت نمی کند و ازدحام ارباب رجوع باعث می شود که شرایط بهداشتی بهم بخورد و رعایت نشود.

 

 

وی گفت: هم از مسئولین ادارات خواهش داریم تا این تراکم مراجعین اداری را بیشتر مدیریت کرده و هم از مردم تقاضا داریم که کارهای بیرون از منزل را مدیریت کنند و کارهای خود را در ساعاتی که تراکم کمتر است انجام دهند.

 

 

 

شفیعی در پاسخ به اینکه از عملکرد کدام اداره در حوزه‌ اجرای پروتکل ‌ها ناراضی هستید؟ افزود: ما از عملکرد خیلی از ادارات ممکن است رضایت نداشته باشیم؛ به هر حال اجرا و رعایت پروتکل ها کار سختی است اما در جلسه قبلی ستاد استانی مقابله با کرونا مصوب شد چک لیستی از موارد دستورالعمل های بهداشتی برای نظارت بر ادارات، اصناف و مراکز شلوغ تدوین کنند که این چک لیست سه شنبه به ستاد استانی ارسال شده و به زودی به سازمان های نظارتی و دانشگاه های علوم پزشکی استان ابلاغ می شود که بعد از ابلاغ آن چک لیست، نظارت ها به صورت مرتب انجام می شود و هر جایی که تخطی باشد و براساس شدت تخطی از آن، این سازمان ها مورد مواخذه و بازخواست قرار می گیرند و حتی در بخش صنوف اجازه داده شده که تا حد لغو جواز پیش برود.

 

 

 

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تالارها بدون مجوز و با آمار بالا در حال فعاليت هستند و اينكه بگوييم دور از چشم ناظرين است، مي تواند نكته قابل تاملي باشد چون خيلي رسمي كار مي كنند؛ آيا پشت پرده هشدارها تفكري مبني بر مبتلا شدن افراد بيشتري در تابستان است تا در فصل سرد با مشكل مواجه نشويم؟ افزود: اصلاً توصیه ما این نیست و آن چیزی که از ابتدای اپیدمی داریم این است که تمام اهداف و برنامه ها در راستای قطع کردن انتقال بیماری یا کم شدن زنجیره بیماری در جامعه است و تمام دستورالعمل ها هم در این راستا است.

 

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ویروس همه جا در کمین ما است بنابراین زمانی که از محیط خانه بیرون می رویم باید نقاط خطر را پیدا کرده و از خود مراقبت کنیم.

 

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آمار و اطلاعی از وضعیت کودکان کار در این روزهای کرونایی دارید؟ افزود: این مورد را نداشتیم؛ اما به عنوان گروه آسیب پذیر هستند و به همین دلیل در جلساتی که با سازمان های حمایتی داریم، تاکید ویژه به متکدیان، کودکان کار و معتادین کارتن خواب شده که تا جایی می شود هم از چترهای حمایتی برای آن ها استفاده کنیم و هم اینکه اگر اهرم هایی وجود دارد که برخی از این ها به شکل مافیایی فعالیت دارند، برخورد و مدیریت کنیم.

 

 

 

شفیعی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در این روزهایی که کرونا همچنان پیش می رود؛  آیا علائم و نشانه هایی از وبا (به خصوص در مناطقی که آب لوله کشی وجود ندارد) که از بیماری های شایع فصل گرما است، دیده نشده است؟ بیان کرد: برنامه نظارت بر بیماری ها سر جای خود است؛ بیماری های فصل گرما که عمدتاً بیماری های گوارشی هستند مد نظر داریم و تاکید شده با توجه به اینکه علائم گوارشی با هم همپوشانی دارند، مواظب باشند که با شک بر کرونا بقیه بیماری های گوارشی را فراموش نکنند بنابراین در این خصوص تمهیدات لازم اندیشیده شده است.

 

 

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه دانشگاه های علوم پزشکی استان آمار را به تفکیک اعلام می کنند؛ دلیل اعلام نکردن آمار دانشگاه علوم پزشکی کرمان به تفکیک شهرستان ها چیست؟ و آیا بهتر نیست مردم هم در جریان آمار قرار بگیرند؟ افزود: همواره دغدغه ما این است که شهرستان هایی که در زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان قرار گرفتند، عمدتاً شهرستان های سردسیر و با جاذبه های گردشگری هستند و نگرانی ما از اعلام آمار این است که علیرغم اینکه بارها تذکر می دهیم اما باز هم مردم شهرستان هایی که با شیوع بالاتر هستند، به این شهرستان ها هجوم آورده و باعث برقراری زنجیره انتقال شوند.

 

کد خبر 937686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha