تعداد زیادی از مردم هنوز اعتقادی به وجود بیماری کرونا ندارند

مشکور نیا با بیان اینکه تعداد زیادی از مردم هنوز اعتقادی به وجود بیماری کرونا ندارند یا فکر می‌کنند به این بیماری مبتلا نمی‌شوند گفت: در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک از سوی مردم سیکل بیماری شکسته نمی‌شود.

«احمد مشکورنیا» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص ابزارهای نمونه‌گیری کرونا اظهار کرد: نمونه‌گیری زمانی است که به وسیله سوآپ از ته حلق و بینی نمونه‌برداری کرده و در محیط کشت به آزمایشگاه ارسال ‌کنیم.

 

رئیس بهداشت شرق اهواز با بیان اینکه آنالیز نمونه بر اساس روش‌های علمی در آزمایشگاه انجام و در دستگاه PCR گذاشته می‌شود تصریح کرد: نتایج به سه صورت مثبت، منفی و مشکوک از آزمایشگاه خارج می‌شوند.

 

وی نمونه‌گیری در سه برهه زمانی بیماری کرونا انجام شد اضافه کرد: زمان اول ابتدای شیوع این بیماری و در بازه زمانی اواخر بهمن تا اوایل اسفند است و فقط بیماران بستری و مراجعه‌کنندگان به بیمارستان نمونه‌گیری می‌شدند و تعداد سوآپ‌ها (ابزار نمونه‌گیری) محدود بود.

 

مشکورنیا ابراز کرد: در مرحله دوم به این نتیجه رسیدیم که نباید اجازه دهیم مردم به بیمارستان‌ها مراجعه کنند بلکه باید آنها را در مرحله قبل از بیمارستان کنترل کنیم تا از شیوع بیماری در جامعه پیشگیری شود.

 

وی افزود: به همین جهت انجام تست کلینیک‌های غربالگری در مراکز بهداشتی در سطح شهر راه‌اندازی شد که بیماران سرپایی به این کلینیک‌ها مراجعه و بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده وزارت بهداشت توسط پزشک ویزیت می‌شدند و بر اساس این دستورالعمل، روش تشخیصی شامل تست با سوآپ (حلق و بینی)، سی‌تی‌اسکن ریه، مصرف دارو و ..‌. انتخاب می‌شد.

 

رئیس بهداشت شرق اهواز با بیان اینکه این مرحله در بازه زمانی اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت بود عنوان کرد: تعداد ابزار نمونه‌گیری در این زمان هم محدود و سهمیه هر مرکز بهداشت ۲۰ تا ۳۰ سوآپ بود.

 

وی به مرحله سوم شیوع این بیماری اشاره کرد و اذعان داشت: در این مرحله نتیجه مثبت فاز دوم را مشاهده کردیم و علاوه بر آن دسترسی کشور به منابع تهیه و تامین سوآپ گسترده و وسیع امکان‌پذیر شد؛ این سوآپ‌ها به تعداد زیاد در اختیار مراکز بهداشتی قرار گرفتند و باعث شد تا این مراکز تعداد زیادی تست انجام دهند و اکنون در مرحله سوم قرار داریم.

 

مشکورنیا فاصله بین این مراحل را کوتاه دانست و بیان کرد: بیش از ۱۰۰ روز از اولین مورد مثبت در خوزستان می‌گذرد و ممکن است شخصی یک ماه پیش برای تست مراجعه کرده و آن زمان با کمبود سوآپ مواجه بودیم، اما اکنون کمبودی نداریم و از همه به‌وسیله سوآپ تست حلق و بینی گرفته می‌شود‌.

 

وی با اشاره به اینکه حجم مراجعات و کار بسیار بالا است تاکید کرد: هیچ منطقه‌ای در اهواز عاری از آلودگی نیست؛ در ادارات و سطح شهر نیز بیماری منتقل می‌شود چون بسیاری افراد از ماسک استفاده نمی‌کنند ولی برخلاف تصور محل اصلی انتقال ویروس منازل هستند.

 

رئیس بهداشت شرق اهواز ادامه داد: همچنین تجمعات و مهمانی‌های خانوادگی مصیبت بار و فاجعه‌بار هستند که باید محدود و کنترل شوند، به همین علت است که همیشه می‌گوییم مردم در زمینه کنترل بیماری کرونا می‌توانند موثر باشند و کار اصلی را انجام دهند.

 

مشکورنیا گفت: در خوزستان با وجود مواجه بودن با گرمای هوا اما سعی کردیم شرایط مناسبی را برای مردم فراهم و سالن‌های انتظار مناسب برای بیماران ایجاد کنیم اما بسیاری از مردم بی‌محابا و بدون ماسک و رعایت بهداشت تردد می‌کنند و حاضر به استفاده از سالن نبوده و معطلی‌ها بر این استرس‌ها می‌افزاید.

 

وی با بیان اینکه تمام تلاش ما برای برطرف کردن این موانع و مشکلات است خاطر نشان کرد: از مردم می‌خواهیم با ما همراهی بیشتری داشته باشند؛ سازمان بهداشت جهانی روش‌های کنترل بیماری را تست و ماسک می‌داند، تست را مراکز بهداشت انجام می‌دهند اما حتما از ماسک استفاده کنید.

 

رئیس بهداشت شرق اهواز استفاده از دستکش را غیر ضروری دانست و گفت: فقط شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون کفایت می‌کند، دستکش فقط برای اشخاصی توصیه می‌شود که دست‌هایشان برش‌های سطحی پوستی داشته باشند؛ یکی از روش‌های انتقال، انتقال مخاطی است از این رو عموم مردم باید از ماسک استفاده کنند.

 

وی با اشاره به اینکه شهر پر از دستکش و ماسک شده است افزود: زمانی زباله‌های عفونی فقط مخصوص مطب‌ها، کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها بود اما اکنون هر خانه‌ای دارای زباله عفونی است که به کل شهر منتقل می‌شود از این رو باید در دفع این زباله‌ها دقت لازم را داشته باشیم.

 

مشکورنیا با بیان اینکه تعداد زیادی از مردم هنوز اعتقادی به وجود بیماری کرونا ندارند یا فکر می‌کنند به این بیماری مبتلا نمی‌شوند اظهار داشت: این اشخاص همان کسانی هستند که ناقلان سالم تلقی شده و ممکن است به خودشان آسیبی نرسد اما کرونا را در سطح جامعه پراکنده می‌کنند.

 

وی در پایان یاد آور شد: در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک، سیکل بیماری شکسته نمی‌شود و سیستم بهداشت و درمان یک ماه دیگر خرد خواهد شد و به هیچ عنوان توان پاسخگویی به مردم را نخواهد داشت، آن زمان با فاجعه‌ای انسانی مواجه می‌شویم، بنابراین از مردم می‌خواهیم این هشدار جدی بگیرند و پیشگیری کنند.

 

کد خبر 937041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha