به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «محمدرضا پورابراهیمی» شب گذشته (دوشنبه 19 خرداد) در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره هدف مالیات بر عایدی سرمایه به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه هدف از اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه از جمله اخذ مالیات بر مسکنهای خالی، انتقال منابع اصلی به سمت تولید واقعی و جلوگیری از احتکار است، گفت: در زمان اصلاح قانون مالیات های مستقیم, پیشنهادی را در مجلس نهم شورای اسلامی ارائه کردیم تا موضوع مالیات بر عایدی سرمایه را به عنوان پایه جدید مالیاتی تصویب کنیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در آن زمان وزیر وقت راه و شهرسازی مخالف و معتقد بود که این موضوع اثر منفی بر بازار مسکن می گذارد، افزود: دولت در آن زمان لایحه ای را در این باره ارائه نکرد و با پیشنهاد مجلس هم مخالفت کرد.
وی با اشاره به اینکه در مجلس دهم طرح وضع مالیات بر عایدی سرمایه در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفت، افزود: در سال 1397 کلیات آن به تصویب رسید اما وزارت اقتصاد پیشنهادی بر طرح جامع قرار داد به عنوان مالیات بر فعالیت های اختلال زا که اکنون در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح است. با توجه به اهمیت موضوع و شرایط اقتصادی کشور و شوک های ارزی و آثار تورمی طرحی را آماده کردیم که اعلام وصول شده است و پس از تشکیل کمیسیون تخصصی در دستور کار قرار می گیرد.
پورابراهیمی با بیان اینکه متوسط نرخ تورم در بخش واحدهای مسکونی به ویژه در کلان شهرها و شهرهای اصلی، دو برابر متوسط نرخ تورم سالانه کشور است، گفت: اولویت ما در مالیات بر عایدی سرمایه بخش املاک و مستغلات است و بحث خودرو فعلاً در دستور کار ما نیست.
وی در ادامه این برنامه به ارائه توضیحاتی درباره علت اجرایی نشدن طرح مالیات بر عایدی سرمایه پرداخت و گفت: علت تأخیر در اجرای این طرح، دولت بوده است زیرا مخالف این طرح بود. مالیات بر عایدی سرمایه از فعالیت های سوداگری جلوگیری می کند و مسیر حرکت بازار سرمایه جذب نقدینگی برای ایجاد سرمایه گذاری مولد در اقتصاد کشور است.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید بازار سرمایه را تقویت کنیم، افزود: اگر بر سهام یا سپرده بانکی مالیات بگیریم یعنی بازارهای موازی را تحریک می کنیم بنابراین مجلس شورای اسلامی هم بنا ندارد تا بر روی سهام و سپرده های بانکی مالیات وضع شود و تقویت بازار سرمایه اولویت مجلس است./
نظر شما