طلاب جهادی در صف مقدم خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی

طلاب بعد از اعلام کرونا، به صورت جهادی وارد بیمارستان ها شده و بعد از فراگیری آموزش های لازم خدمات رسانی به بیماران را آغاز کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، بعد از اعلام شیوع ویروس کرونا در استان قم، به یکباره مراکز درمانی مملو از افرادی شد که مبتلا به کرونا شده و نیاز به مراقبت در بیمارستان داشتند.
 

در همان ابتدا با دستور وزارت بهداشت، تمامی ملاقات ها و همچنین همراهی بیماران ممنوع شد و همین امر موجب شد تا کار تیم درمانی چندین برابر شود، چرا که از یک سو باید به حجم درمان های مورد نیاز رسیده و از سوی دیگر در راستای مراقبت های بالینی بیماران بپردازند.
 

در همان ایام، طلاب که همیشه و در همه عرصه ها پای کار خدمات رسانی به مردم هستند، به میدان آمده و با حضور در بیمارستان ها در کنار تیم درمانی در راستای انجام کارهای بیماران تلاش کردند.


طرحی که ابتدا از بیمارستان فرقانی قم آغاز و به تمام بیمارستان ها سرایت کرد و از سوی دیگر این طرح به دیگر استان ها نیز انتقال یافت.


حجت الاسلام و المسلمین «محمدحسن زمانی» در این خصوص گفت: طلاب با حضور چشمگیر خود در میدان بار دیگر جهاد کرده و برگ زرینی در تاریخ روحانیت را به ثبت رساندند.


دبیر ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه بیان داشت: به محض کشف و اعلام کرونا، ستاد بحران تشکل شد که این ستاد در سه سال گذشته مرکب از ۷ نهاد عالی حوزوی تشکیل شده که در این ایام تمامی نهادها به صورت جدی وارد عرصه شدند.


وی با بیان اینکه 10 کمیته تخصصی در این ستاد تشکیل شد گفت: نخستین کمیته، به عنوان کمیته عیادت از بیماران در بیمارستان ها بود که در گام اول حدود ۷۰۰ طلبه در قم ثبت نام شدند از سوی دیگر هزار و ۲۵۰ طلبه جهادی در قم و ۱۷ هزار و ۵۰۰ طلبه جهادی در کشور در چند ماه اخیر وارد میدان شدند.


زمانی گفت: دوره های توجیهی برای طلاب برگزار شد که در این زمینه از خود مراکز درمانی و بیمارستانی استفاده و از پتانسیل آنها بهره بردیم.


وی گفت: اجازه ورود به بیمارستان به هر طلبه ای را ندادیم و آزمونی در این خصوص برگزار که در نهایت 700 طلبه قبول شده و مجوز حضور را اخذ کردند.


دبیر ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه گفت: کمیته بعدی، به عنوان تجهیز و تشییع افرادی بود که به واسطه کرونا مرحوم می شوند که طلاب وارد عرصه شده و خدمات رسانی غسل و کفن را انجام دادند.

 

*فعالیت گروه مشاوران طلبه

وی گفت: از ظرفیت روانشناسان نیز استفاده کردیم که و مراکز روانشناختی و مشاوره ای فعال که با ۷۵ عضو فعالیت خود را آغاز که تاثیرات بسیار گسترده ای نیز داشتند.


زمانی تصریح کرد: برخی از مشاوران به قدری حرفه ای عمل کردند که حتی روسای بیمارستان ها نیز از آنها برای بهره گیری پرستاران استفاده کرده و از این نظر نیز خدمات ارزشمندی را ارائه کردند.


دبیر ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه گفت: یکی دیگر از اقدامات طلاب جهادی، ضدعفونی کردن معابر، مساجد، بیمارستان ها، منازل، خیابان ها و.... بود که در این خصوص نیز طلاب سنگ تمام گذاشتند.


وی با اشاره به لزوم حمایت از خانواده هایی که به واسطه کرونا متضرر شده اند گفت: در استان قم 20 هزار خانواده شناسایی و با کمک خیرین برای آنها کمک جمع آوری شده و کمک ها به آنها اهدا شد.

 

*خدمات طلاب در بیمارستان ها فراموش نمی شود

«محمدرضا قدیر» نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به خدمات ارزشمند طلاب در مراکز درمانی گفت: این خدمات هیچگاه فراموش نمی شود و برگ زرینی بر کتاب افتخارات حوزه است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: طلاب با یک نظم و کار هماهنگ، در مراکز درمانی حاضر شده و اقدام به خدمات رسانی کرده و نشان دادند که هر زمان در این کشور، نیاز به کارهای جهادی باشد، طلاب به عنوان پیشرو فعالیت می کنند.


وی بیان داشت: در بسیاری از مواقع شاهد بودیم که طلاب در کنار بیماران، تمامی کارهای آنها را انجام داده و حتی غذا نیز به آنها داده و کارهای شخصی بیماران را انجام می دادند که این روحیه و خدمات رسانی در بهبود حال بیماران موثر بود.


قدیر افزود: ما قدردان خدمات طلاب و حوزه های علمیه هستیم و امیدواریم که بتوانیم با همکاری و هماهنگی در راستای رفع مشکلات گام برداریم.

کد خبر 936883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha