محمدحسین محمودی، مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی از ارائه پیشنهاد طرح حمایتی از کتب ارزشمند قرآن و عترت به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرداد و به خبرنگار شبستان گفت: اجرای این طرح در صورت توافق معاونت فرهنگی ارشاد، امکان خریداری کتب ارزشمند در این زمینه توسط اتحادیه ناشران قرآنی را برای توزیع متوازن در کشور و بهره مندی مخاطب عام از آنها را فراهم می کند.
وی درباره مشکلات کنونی نشر قرآن اظهارکرد: خوشختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت گسترده ای از ناشران عرصه های مختلف به ویژه ناشران قرآنی دارد اما اعمال این راهکارهای حمایتی به نفع مخاطب عام که از توانایی پاییی برای خرید برخورداراست، تمام نمی شود.
محمودی اعمال این حمایت ها را به مسکن موقتی تشبیه کرد و ادامه داد: این حمایت ها باید از طریق آیین نامه های مدون اعمال شود تا میان مخاطب عام و ناشران برای تنظیم بازار عرضه و تقاضا ارتباط برقرار شود چراکه حمایت های کنونی نقدینگی ناشران قرآنی را بالا می برد اما بر قدرت خرید مخاطبان این نوع نشر که عموم مردم هستند تاثیری برجای نمی گذارد.
اعطای بن های حمایتی به نهادها و اشخاص خاص به نفع مخاطب عام تمام نمی شود
مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی اهدای بن های خرید کتاب به برخی اشخاص و نهادها را از دیگر مشکلات مخاطبان این نوع از ناشران کشور برشمرد و بیان کرد: معمولا این بن ها توسط افراد سودجو خریداری شده و قدرت خرید طلاب و دانشجویان که از بضاعت مالی پایین برخوردارند را از میان می برد.
وی درباره مفاد طرح حمایتی اتحادیه ناشران قرآنی برای رفع مشکلات مذکور تصریح کرد: حمایت از ناشران قرآنی با شرط عرضه آثار به قیمتی که قدرت خرید مخاطب را بالا ببرد محور اصلی این طرح است که در صورت تصویب و قول مساعد ناشران برای همکاری، نقدینگی انتشارات فاقد سرمایه را تامین می کند.
محمودی با تاکید بر لزوم اعطای بن های حمایتی به مخاطبان عام ابرازکرد: علاوه بر مسائل مالی ناشران قرآنی و مذهبی به دلیل اتخاذ رویکرد سنتی و بی توجهی به نظر مخاطبان به ویژه در میان نسل جوان عمدتا در جلب نظر موافق آنها ناکارآمد هستند و تنها در نمایشگاه های کتاب و قرآن ارتباط مستقیم با یکدیگر برقرار می کنند.
وی با بیان این مطلب که اعمال سلیقه ناشران در نشر و انتخاب سلیقه ای مخاطبان از دیگر نقیصه های حوزه نشر قرآنی مذهبی است، خاطرنشان کرد: نادیده گرفتن طرح روی جلد در آثار این عرصه به عنوان ویترین جذاب کار، عدم نیازسنجی از مخاطبان برای تولید آثار پاسخگو به این نیازها و حضور کمرنگ در نمایشگاه های کتاب علی رغم تاثیر مثبت بر ارتباط ناشران و مخاطبان این عرصه از دیگر مشکلاتی است که باید برای رفع آنها تلاش کرد.
پایان پیام/
نظر شما