چیزی شبیه معجزه

ستون‌هایی از آجر و گچ که طبق اصول فنی، قادر به تحمل وزن گنبد حرم مطهر سیدالشهداء نبودند اما وزنی بیش از یک هزار تُن را سالها تحمل کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، پروژه ساخت گنبد جدید حرم مطهر امام حسین علیه السلام افتخار و توفیقی بود که از میان همه کشورهای اسلامی نصیب ایران و در ایران از میان همه شهرها نصیب کرمان و کرمانی ها شد؛ پروژه ای که طی انجام آن به وفور کراماتی مشاهده شد که بسیاری از آن تاکنون هنوز در سینه دست اندرکاران این امر مکتوم مانده است.

 

 

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط ستادبازسازی عتبات عالیات استان؛ یکی از خدمات این ستاد در حرم مطهر امام حسین(علیه السلام) پروژه مقاوم‌سازی و لاغرسازی ستون‌های اطراف ضریح بود که وزن 1200 تُنی گنبد را تحمل می‌کردند.

 

 

این در حالی است که این ستون‌ها از آجر و گچ بودند و طبق اصول فنی، قادر به تحمل وزن گنبد نبودند و این فقط به یک معجزه شباهت داشت.

 

 

 

همچنین در گذشته ستون‌های اطراف ضریح مطهر اباعدالله‌الحسین(علیه السلام) از آجر بوده اما به همت ستاد بازسازی عتبات استان کرمان، ضمن لاغرسازی و مقاوم‌سازی ستون‌ها، از بتن استفاده شده که مقاومت آن « دو تُن بر یک سانتی‌مترمربع» است که بتن خود متراکم محسوب می‌شود و دارای ترکیبات ویژه و ضد انفجار است.

 

 

یکی دیگر از خدمات ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان، اتصال سرداب‌های حرم مطهر امام حسین علیه السلام است؛ این اتصال کاری بسیار فنی و پیچیده بود که به لطف الهی و عنایت سیدالشهدا به دست توانمند مهندسان و کارگران  ستاد کرمان محقق شد.

 

گفتنی است، مقدمه‌ی ترفیع گنبد حرم مطهر امام حسین(ع) پروژه عظیم لاغرسازی ستون‌های اطراف ضریح و مقاوم سازی حرم بود که به همت ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان از سال 1394آغاز شد و سال 1398 به پایان رسید.

کد خبر 936298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha