به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، شکل گیری تعاونی ها با محوریت مساجد گامی به سمت مردمی کردن اقتصاد، برگزاری نهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، توضیح دفتر سخنگوی دولت درباره اعلام حداقل حقوق بازنشستگان، باید بازار سرمایه را تقویت کنیم از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۲۰ خرداد ماه است.
شکل گیری تعاونی ها با محوریت مساجد گامی به سمت مردمی کردن اقتصاد است
«مصطفی طاهری» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش مساجد در بحث مردمی کردن اقتصاد و کمک به تحقق شعار جهش تولید گفت: برای مبارزه با کرونا نهضتی در کشور شکل گرفت به نام نهضت کمک کردن به محرومان که رهبری آن را بحث همدلی و مساوات نامگذاری کردند. در استان ما یعنی استان زنجان با محوریت مساجد محرومان شناسایی، کمک های نقدی و غیر نقدی از افراد متمول دریافت و بین محرومان توزیع شد.
نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به هر حال بحران کرونا آسیب جدی به برخی مشاغل وارد کرده بود، بسیاری شغل شان را از دست دادند، در تامین مایحتاج روزانه شان دچار مشکل شدند و حتی به نان شب شان نیز محتاج شدند. مساجد پای کار آمدند، این افراد را در محلات شناسایی و به آنها کمک نقدی و غیر نقدی انجام دادند.
وی ادامه داد: در واقع مساجد با جمع آوری منابع آنها را به صورت بهینه و با برنامه توزیع کردند. این گونه نبود که این منابع بین تمامی افراد تقسیم شود بلکه در هر محله خانواده هایی که دچار آسیب شده بودند را شناسایی و مشکل آنها را حل کردند و کارنامه شان در این بخش موفق بود چرا که مساجد در بطن جامعه هستند و ارتباطات مردمی در آنها زیاد است.
طاهری تصریح کرد: این تجربه ورود مساجد به مسایل اقتصادی تجربه موفقی بود. اتفاقا باید این تجربه را برای ورود مساجد به سایر مسایل اقتصادی نیز مورد استفاده قرار دهیم. در اسلام تاکید زیادی بر بحث تعاونی شده است. ما می توانیم تعاونی ها را در مساجد شکل بدهیم، مردم با هم تعاون کنند تا مشکلی را حل کنند. در واقع پایگاه را مسجد قرار دهیم و به شکل تعاونی مردم مشکلات را چه در بحث مسایل اجتماعی و فرهنگی و چه مسایل اقتصادی حل کنند.
برگزاری نهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
نهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت صبح امروز (سه شنبه ۲۰ خرداد) در محل ساختمان مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به صورت آنلاین آغاز به کار کرد و تا 25 خرداد ادامه دارد. در نشست روز اول مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چهار نشست شامل نشست الزامات اجرای الگو، نشست گفتمان الگوسازی، نشست سیاست و حقوق و نشست اقتصاد و برنامه ریزی برگزار می شود.
در نشست صبحِ بیستم خرداد دکتر منصور شاهولی، دکتر رضا مهدی، دکتر حامد جعفری، حجتالاسلام مصطفی جعفری پیشه فرد و دکتر سهیلا چگینی، دکتر غلامعلی افروز، دکتر محمدحسین مهرالحسنی، دکتر محسن زایندهرودی، دکتر سیدابراهیم سرپرست سادات و خسرو نورمحمدی به ارائه مقالات خود میپردازند.
مهم ترین مقالات نشست الزامات اجرای الگو شامل مقاله الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت محیط زیست متعالی با رهیافت مهیاسازی، مقاله چالشها و الزامات پیاده سازی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و مقاله الزامات و بایستههای الگوی پیشرفت است.
مهمترین مقالات نشست گفتمان الگوسازی نیز مشتمل بر مقاله گفتمان ملی در معنا و چشم انداز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، مقاله موانع و چالشهای گفتمان سازی الگوی پیشرفت در جامعه و بایستهها و مقاله الزامات تبدیل الگوی پیشرفت و گفتمان ملی است.
در نشست بعدازظهر نیز دکتر محمدزکی احمدی، دکتر کیومرث یزدان پناه، حجت الاسلام مجید کافی امامی، دکتر سید مهدی زریباف، دکتر علی پاشا غفاری، دکتر حجت ایزدخواستی، دکتر اصغر زمانی، دکتر ابوالقاسم سرآبادانی، دکتر سعید نصیری زارع دکتر نورالله صالحی به ارائه مقالات خود میپردازند.
توضیح دفتر سخنگوی دولت درباره اعلام حداقل حقوق بازنشستگان
دفتر سخنگوی دولت دوشنبه شب (۱۹ خرداد) با ارایه توضیحی درباره رقم اعلام شده حداقل حقوق بازنشستگان توسط «علی ربیعی» سخنگوی دولت در نشست هفتگی با رسانهها، اعلام کرد: رقم اعلام شده بر اساس محاسبه چند پارامتر و به صورت پیشبینی مطرح شده است.
سخنگوی دولت بر اساس سه عامل حداقل دستمزد، متناسب سازی حقوق که در آینده میزان آن مشخص میشود و نیز تغییراتی که قرار است در بخش حق مسکن و بن خواربار ایجاد شود محاسبهای انجام داده و رقمی را به صورت پیشبینی اعلام کرده است.
بر اساس گزارش دفتر سخنگوی دولت، رقم نهایی پس از بررسی و محاسبه دقیق همه پارامترها به ویژه اعمال حق مسکن و متناسب سازی حقوقها توسط سازمان تأمین اجتماعی در آینده اعلام خواهد شد.
باید بازار سرمایه را تقویت کنیم
«محمدرضا پورابراهیمی» شب گذشته (دوشنبه 19 خرداد) در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره هدف مالیات بر عایدی سرمایه به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه هدف از اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه از جمله اخذ مالیات بر مسکنهای خالی، انتقال منابع اصلی به سمت تولید واقعی و جلوگیری از احتکار است، گفت: در زمان اصلاح قانون مالیات های مستقیم, پیشنهادی را در مجلس نهم شورای اسلامی ارائه کردیم تا موضوع مالیات بر عایدی سرمایه را به عنوان پایه جدید مالیاتی تصویب کنیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در آن زمان وزیر وقت راه و شهرسازی مخالف و معتقد بود که این موضوع اثر منفی بر بازار مسکن می گذارد، افزود: دولت در آن زمان لایحه ای را در این باره ارائه نکرد و با پیشنهاد مجلس هم مخالفت کرد.
وی با اشاره به اینکه در مجلس دهم طرح وضع مالیات بر عایدی سرمایه در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفت، افزود: در سال 1397 کلیات آن به تصویب رسید اما وزارت اقتصاد پیشنهادی بر طرح جامع قرار داد به عنوان مالیات بر فعالیت های اختلال زا که اکنون در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح است. با توجه به اهمیت موضوع و شرایط اقتصادی کشور و شوک های ارزی و آثار تورمی طرحی را آماده کردیم که اعلام وصول شده است و پس از تشکیل کمیسیون تخصصی در دستور کار قرار می گیرد.
پورابراهیمی با بیان اینکه متوسط نرخ تورم در بخش واحدهای مسکونی به ویژه در کلان شهرها و شهرهای اصلی، دو برابر متوسط نرخ تورم سالانه کشور است، گفت: اولویت ما در مالیات بر عایدی سرمایه بخش املاک و مستغلات است و بحث خودرو فعلاً در دستور کار ما نیست.
افزایش ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومانی خودروهایی که اصلا تولید نمیشود
«سید یاسر رایگانی» در برنامه گفتوگوی اقتصادی با موضوع «قیمت سازی در فضای مجازی»، فضای مجازی را به عنوان یک عامل برای «قیمت سازی» توصیف و اظهار کرد: علت اینکه فضای مجازی را عامل قیمت سازی میدانم این است که میتوان درج آگهی در این بستر را ضابطه مندتر و با چارچوب بهتری دنبال کرد.
وی افزود: هر شخصی میتواند در یک سایت آگهی (نیازمندیهای اینترنتی) اقدام به درج آگهی فروش کالای خود کند. لازم است سایتهایی همچون «دیوار» و «شیپور» کارشناسان اقتصادی در حوزه قیمت گذاری به کار گیرند تا برای هر صنفی که میخواهد کالا ارائه دهد بیش از قیمتی که کارشناس اقتصادی تعیین میکند (با هدف جلوگیری از گران فروشی) عرضه نکنند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان یک مصداق گرانفروشی مسکن در تهران گفت: در یک کوچه ۲ خانه ساخته شده با یک سال ساخت و مصالح واحد، ولی میبینیم اختلاف قیمت ۵ تا ۶ میلیون تومانی وجود دارد.
رایگانی در ادامه با تأکید بر اینکه از خرید مردم در شرایط کرونایی به صورت غیرحضوری و خریدهای مجازی استقبال میکنیم، گفت: برای این موضوع لازم است اول مردم با حقوق شان آشنا باشند بعد هم چارچوبی برای ارئه دهندههای خدمت وجود داشته باشد.
رایگانی با طرح درخواستی از سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: لازم است سازمانهای متولی همچون سازمان حمایت از مصرف کننده قیمت گذاری کالاها را انجام دهند و برای عرضه آن سقفی در نظر بگیرند. بعد هم اتحادیه کسب و کارهای مجازی که متولی فعالیت سایتهای فروش کالا و آگهیهای نیازمندی اینترنتی است، موارد تخلف را گزارش کند.
وی تأکید کرد: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان باید مرجع قیمت گذاری کالا باشد و در سایتهای آگهی هم که اپراتور نمیتواند تعیین قیمت را انجام دهد، یک کارشناس اقتصادی در حوزه قیمت گذاری حضور داشته باشد و تطابق قیمتی در آگهی از سوی عرضه کننده با قیمت سازمان حمایت از مصرف کننده را انجام دهد.
سخنگوی سازمان تعزیرات در بخش دیگری با تأکید مجدد بر اینکه مرجع تأمین کننده و قیمت گذار باید قیمتها را اعلام کند، گفت: مرجع تعیین قیمت خودرو اعلام کرده است که تفاوت قیمت در بازار خودرو با قیمت تعیین شده این شورا (برای محصول داخل کارخانه خودروسازی) نباید بیش از ۱۰ درصد باشد./
نظر شما