زنان بدون سرپرست و سرپرست خانوار در اولویت بیمه بیکاری قرار می گیرند

نمایندگان مجلس دولت را مکلف کردند ترتیبی اتخاذ نماید که زنان بدون سرپرست، بدسرپرست و سرپرست خانوار با دارا بودن 10 امتیاز در اولویت بیمه بیکاری قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه 4 آذر مواد دیگری از طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار را بررسی و مصوب کردند.

نمایندگان ماده 11 این طرح را که به دلیل ایرادات نمایندگان برای بررسی به کمیسیون ارجاع شده بود در صحن علنی مجلس این‌گونه اصلاح کردند که حق بیمه بیکاری به میزان 4 درصد مزد یا حقوق بیمه شده است که سه درصد آن از سوی کارفرما و یک درصد از سوی دولت تأمین و پرداخت می‌شود و دستگاه‌های اجرایی دولتی در سال اول اجرا سهم کارفرما را از محل صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری خود تأمین و پرداخت می‌کنند.

نمایندگان دولت را در این ماده مکلف کردند در سال‌های بعد منابع مورد نیاز را جداگانه و در ذیل ردیف هر دستگاه در بودجه سنواتی پیش‌بینی کنند و در اختیار صندوق بیمه بیکاری قرار دهند.

وکلای ملت ماده 32 این طرح را نیز این‌گونه مصوب کردند که منابع مورد نیاز اجرای فصل سوم این قانون در سال 91 از محل دو درصد اعتبارات بودجه عمومی موضوع ماده 180 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 15/10/1389 که در اختیار معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور قرار دارد تأمین و پرداخت می‌شود. در سال‌های بعد، بعد از پیش‌بینی از محل 50 درصد درآمدهای موضوع ماده 7 قانون هدفمندکردن یارانه‌ها تأمین می‌شود. همچنین 90 درصد درآمد حاصل از دریافت خسارات و جریمه‌های نقدی از اشتغال اتباع خارجی بدون مجوز و کودکان و نوجوانان کمتر از 15 سال و کمک‌های مردمی و سازمان‌های حمایتی داخلی و خارجی مانند بانک جهانی برای این منظور اختصاص می‌یابد.

دولت در تبصره یک این طرح مکلف شد ترتیبی اتخاذ کند که در سال اول اجرای این قانون حداقل 20 امتیاز بیکاران متقاضی کار در کشور بر اساس اولویت‌های زیر از بالاترین امتیازات تحت پوشش قرار گیرند و به تدریج با اجرای مقررات این قانون ظرف سه سال به تمامی افراد واجد شرایط تأمین یابد.

پرداخت کمک‌هزینه بیکاری با در نظر گرفتن اولویت‌های زیر آغاز می‌شود و سپس به سایر بیکاران تسری می‌یابد.

در این اولویت‌ها امتیاز زنان بدون سرپرست و بدسرپرست و سرپرست خانوار 10 امتیاز، ایثارگران 15 امتیاز و معلولان 10 امتیاز است و همچنین امتیاز افرادی که میزان تحصیلات‌شان زیر دیپلم است 10 امتیاز، دیپلم 15 امتیاز، فوق دیپلم 20 امتیاز، لیسانس 25 امتیاز و فوق لیسانس و بالاتر 30 امتیاز است.

کسانی که یک دوره امتیاز فنی حرفه‌ای دیده‌اند پنج امتیاز امتیاز، کسانی که دو دوره آموزش دیده‌اند 10 امتیاز و کسانی که سه دوره آموزش دیده‌اند 20 امتیاز است.

همچنین کسانی که مدت زمان ثبت‌نام در مراکز کاریابی تا یک سال باشد 5 امتیاز، از یک تا سال 10 امتیاز و سه سال به بالا 15 امتیاز است.

همچنین نمایندگان در تبصره دو این ماده مصوب کردند تأمین منابع مذکور از محل موضوع ماده هفت قانون هدفمندکردن یارانه‌ها زودتر از زمان تعیین شده در این ماده در صورت تصویب دولت یا سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها بلامانع است.

نمایندگان تمامی مشمولان این قانون را مکلف کردند در صورت تشخیص واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ارتقای سطح مهارت که با تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأمین می‌شود، شرکت کند و گواهی آن را هر دو ماه یک بار به شعب صندوق ارایه کند.

نمایندگان در جزء 2 این ماده مقرر کردند امتیاز ایثارگری برای تمامی دارندگان حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه و یا اسارت و یا جانبازی با حداقل پنج درصد جانبازی با اعلام بنیادشهید و امور ایثارگران محل لحاظ شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 93600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha