سطح مکانیزاسیون کشاورزی گلستان بالاتر از میانگین کشوری است

برزنونی گفت: میانگین درجه مکانیزاسیون در کشور ۸۷ و نیم درصد است اما این میزان در استان گلستان بیش از ۹۹ درصد است.

«مریم برزنونی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: از آنجایی که کمباین داری در استان گلستان یک حرفه جا افتاده محسوب می شود کمباین داران تمام تلاش خود را برای ارائه کار با کیفیت به کار می گیرند و حدود 500 هزار هکتار محصول پاییزه گلستان در زمان کمتر از یک ماه به اتمام می رسد.

 

رئیس اداره امور فناوری‌ های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: در صورتی که کمباین داران برای معاینه فنی مراجعه نکنند اکیپ های نظارتی جهاد کشاورزی هنگام برداشت محصولات در مزارع حضور پیدا کرده و عملکرد کمباین ها را رصد می کنند.

 

وی حضور کشاورز در مزارع را هنگام برداشت محصول ضروری خواند و یادآور شد: در سنوات گذشته تمرکز ما بر آموزش کمباین داران بود اما در سال های اخیر از کشاورزان نیز برای حضور در دوره های آموزشی دعوت می شود.

 

برزنونی متذکر شد: در حال حاضر هر کشاورز یک کارشناس پهنه دارد و می توان گفت ارزیاب واقعی برای کمباین ها کشاورزان هستند لذا کشاورز قبل از برداشت محصول باید از کمباین بازدید کند و نسبت به روند کار اطمینان یابد.

 

رئیس اداره امور فناوری‌ های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان از تجهیز کمباین های گلستان به هد برداشت محصول خبر داد و خاطرنشان کرد: در محصول کلزا حدود یک هزار دستگاه هد برداشت محصول وجود دارد.

 

وی تصریح کرد: در سال های اخیر برای خرید هد برداشت محصول به صورت یارانه ای و از محل اعتبارات دانه های روغنی به کشاورزان مساعدت شده است.

 

برزنونی گفت: در حال حاضر کمباین هایی وجود دارند که برای حضور در استان دیگر درخواست می دهند و این امر نشان می دهد تعداد کمباین ها در استان گلستان زیاد است.

 

رئیس اداره امور فناوری‌ های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان افزود: میانگین درجه مکانیزاسیون در کشور 87 و نیم درصد است اما این میزان در استان گلستان بیش از 99 درصد است و می توان گفت مرحله آماده سازی، کاشت، داشت و برداشت گندم، جو و کلزا در استان گلستان به طور کامل به صورت مکانیزه انجام می شود و دیگر عملیات دستی وجود ندارد.

 

کد خبر 935937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha