برگزاری وبینار امام خمینی(ره) و جهان معاصر

همزمان با سی و یکمین سالروز ارتحال حضرت امام خمینی ( ره) و به همت رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در تونس و با همکاری سفارت ج.ا.ایران در سنگال و مرکز پژوهش های فلسفی مسارات تونس، نشست وبیناری «امام خمینی (ره) و جهان معاصر» برگزارشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دهشیری ، سفیر محترم ج.ا.ایران در سنگال ، منصر الهذیلی ، استاد دانشگاه قیروان ، استاد محمد مختار بارو از سنگال ، جابر القفصی ،اندیشمند تونسی ، فوزی علوی ، استاد دانشگاه زیتونه  و میثم فراهانی ، رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در تونس برگزارشد.

شرکت کنندگان در این نشست  با تاکید بر شخصیت تاثیر گذار امام خمینی ( ره) در جهان اسلام  بیان داشتند : سیاست اصلی امام خمینی تکیه بر خود و خودباوری بر مبنای شعار نه شرقی و نه غربی بود و ایشان نقش بسزایی در تدوین تاریخ تمدن اسلامی و انسانی و نیز تاسیس فرهنگی عمیق بر مبنای هویت اسلامی و مدرنیته به عنوان دو رکن مهم در بینش فکری و فرهنگی آن حضرت ایفا نمودند.

 سخنرانان در ادامه با تاکید بر بعد عرفانی امام خمینی ( ره) به تبیین شخصیت عرفانی آن حضرت پرداخته و بیان کردند : امام ، با تکیه بر بینش عرفانی و نگاه خاصانه خود به خداوند متعال به عنوان سیاستمداری زبده در جهان معاصر ظهور نمودند و تعادل سازنده ای بین سیاست و اخلاق در عرصه های ملی و بین المللی  بر مبنای اصول الاهی و اسلامی ایجاد کردند. همچنین امام خمینی توانستند با تاسی به أصول اخلاقی و عرفانی و شخصیت کاریزماتیک خویش ، اتحاد و همبستگی بین مردم و ملت ها بر اساس اصول دموکراسی و عدالت اجتماعی ایجاد نمایند.

در ادامه این نشست سخنرانان با اشاره به ویژگی ممتاز امام در ایجاد تعادل بین مدرنیته و هویت اسلامی و انسانی تاکید کردند : از ویژگی های برجسته امام ، ایجاد چشم اندازی یکپارچه ، جامع و متعادل در همه سطوح و زمینه ها بود که باعث ایجاد جامعه ای متعادل و توسعه یافته بر مبنای فرهنگ اصیل اسلامی و انسانی بود که در آن اعتماد به نفس و خودباوری ، رشد و توسعه علمی ، ایثار و از خودگذشتگی ، حمایت از مظلوم و مبارزه با ستمگر دارای نقش بسزا و تعیین کننده ای بود.

اشاره به مبارزه با فرهنگ غرب و بی عدالتی به عنوان یکی دیگر از ویژگی های  شخصیتی حضرت امام خمینی ( ره) از جمله محورهای بیان شده در نشست مذکور بود. سخنرانان با اشاره به فقدان هویت انسانی در برخی از جوامع غربی و نادیده گرفتن عدالت انسانی در جوامع مذکور تاکید کردند : حضرت امام خمینی با درهم آمیختگی ارزش های انسانی و اصول اجتماعی مبتنی بر عدالت توانستند روشی جدید در اصول کشورداری مبتنی بر هویت انسانی را به تصویر بکشند و ج.ا.ایران و همه عدالت خواهان جهان را در مسیر ترسیم نقشه راهی جدید در سیاست و تعامل با کشورها هدایت کنند.

سخنرانان با تاکید بر اینکه امام خمینی ( ره) ، دارای ویژگی های شخصیتی ممتازی در عرصه های مختلف فقهی ، عرفانی ، فلسفی ، عرفانی و سیاسی  بود که او به رهبری بی بدیل در جهان معاصر تبدیل کرده است بیان داشتند : نظریه ولایت فقیه و تاسیس حکومت بر مبنای اصول فقهی از بارزترین امتیازات رهبر کبیر انقلاب اسلامی می باشد و اصول سیاسی و مبانی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی ( ره) همواره الگویی ممتاز برای همه آزادی خواهان و عدالت طلبان جهان باقی خواهد ماند.

کد خبر 935717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha