«علی محزون» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: کلاس آموزشی با عنوان ارزیابی آمادگی خانوارها در برابر بلایا « DART » جهت مسئولان پایگاه های بهداشتی شهری در محل سالن کنفرانس مرکز بهداشت برگزار شد.
مسئول واحد مدیریت خطر در بلایا و حوادث مرکز بهداشت شیروان بیان داشت: یکی از برنامه های این واحد، برنامه آموزش و ارزیابی آمادگی خانوارها در برابر بلایا (DART ) است که توسط همکاران مراقب سلامت و بهورزان ضمن ارائه آموزش های لازم در خصوص آمادگی خانوارها به سرپرستان خانوارها چک لیست مربوطه در سامانه سیب تکمیل می شود.
محزون از تمام مراقبین سلامت در پایگاه های شهری خواست ضمن توجه ویژه به این برنامه، به صورت سالیانه یکبار تمام سرپرستان خانوارها مورد آموزش و ارزیابی قرار گیرند.
وی از همه مسئولان پایگاه های شهری و همکاران مراقب سلامت خواست با برنامه ریزی لازم نسبت به ارتقای شاخص های برنامه ( DART ) در سامانه سیب اقدام کنند.
وی عنوان کرد: نظام سلامت به عنوان متولی اصلی تامین، حفظ و ارتقای سلامت جامعه طی سال های اخیر توجه ویژه ای به پیشگیری و آمادگی در برابر مخاطرات طبیعی با تاکید بر نقش مردم محوری داشته است که با تاکید بر این برنامه، واحد مدیریت خطر حوادث و بلایا شبکه بهداشت و درمان، میزان آموزه های لازم و آمادگی خانوار در برابر بلایا را ارزیابی و تحلیل کرده است.
مسئول واحد مدیریت خطر در بلایا و حوادث مرکز بهداشت گفت: با توجه به اهمیت مدیریت خطر حوادث و بلای با رویکرد مردم محوری، در جهت کاهش خسارات مالی و جانی، آمادگی در برابر بحران یکی نیازهای اصلی مردم به شمار می رود که در این راستا انجام ارزیابی های اولیه از میزان آمادگی و آگاهی خانوارها جهت مشخص نمودن نقاط ضعف و قوت آن ها ضروری به نظر می رسد.
محزون تصریح کرد: با مشخص نمودن نقاط ضعف می توان احساس نیاز به آموزش در خانوارها را ایجاد و با توجه به این نیاز آموزش های لازم در جهت مقابله و آمادگی حوادث و بلایا داده شود، همچنین انجام مانورها و تمرین های عملی، فیلم های نمایشی و جلسات پرسش و پاسخ در گروه های مختلف با اولویت مخاطرات بررسی شده در آن منطقه می تواند در ارتقای آمادگی خانوارها بسیار مفید باشد.
نظر شما