کتابی با محوریت خاطرات نخستین امام و  اذان گو نماز جمعه کرج

نوجوان ۱۶ ساله کرجی در کتاب دوم خود با عنوان « خاطرات ۲ شخصیت متفاوت» تاریخی از نخستین امام و اذان گوی نماز جمعه کرج را به تصویر کشانده است.

خبرگزاری شبستان - البرز: نیروهای فعال مسجدی همواره در عرصه های مختلف فرهنگی، معرفتی، اجتماعی و هنری توانمند و حاذق هستند و این به سبقه فعالیت آنان در نهاد مسجدی برمی گردد که روزگار را در این مکان امن الهی می گذرانند و مشق عشق می بینند.

یکی از نیروهای فعال کانون فرهنگی هنری مسجد که تنها ۱۶ سال دارد امروزه توانسته اند برای خودش یک نویسنده با ۲ جلد کتاب آن هم در حوزه دینی و فرهنگی باشد.

به همین منظور پای میز مصاحبه با « علی بابازاده اصل» می نشینیم. نوجوانی که به قول خودش دوستدار نویسندگی و مطالعه است و آن چنان که از علائق او برمی آید، آینده خوبی پیش روی اوست.

در بخش اول سوالات کمی از خودتان بفرمایید، چند سال دارید و در حال حاضر چه می کنید؟

علی بابازاده اصل هستم متولد ۱۳۸۲/۰۲/۰۲ در کرج . نویسنده کتاب حکیمی از هیدج و خاطرات ۲شخصیت متفاوت.

در خصوص کتاب هایی که نوشته اید توضیح بفرمایید؟

کتاب حکیمی از هیدج را در سال ۱۳۹۶ نوشتم و در دی ماه همان سال توسط انتشارات دانشیاران ایران به چاپ رسید. موضوع این کتاب درباره حکیم محمد هیدجی، یکی از علما قرن معاصر است که در شهر هیدج واقع در استان زنجان دیده به جهان گشودند . کتاب دیگر بنده خاطرات دو شخصیت متفاوت نام دارد که در سال ۱۳۹۸ به چاپ رسید و درباره تاریخچه نماز جمعه و اولین امام جمعه کرج است .

مبنی و شاکله کتاب شما در خصوص اولین امام جمعه کرج برچه پایه ای شکل گرفت؟

نام کتاب براساس داستان و موضوع کتاب شکل گرفته است . در واقع کتاب درباره زندگینامه سه نفر نوشته شده است که عبارت اند از :حجت الاسلام شریفی فردویی (اولین امام جمعه کرج) و هیبت الله یادگاری (اولین موذن نماز جمعه کرج) . کتاب در واقع زندگینامه و خاطرات آن ۲ را بیان می کند و به همین دلیل نام آن را خاطرات دو شخصیت متفاوت گذاشتم.

کدام بخش از محورهای کتابی که نوشتید برای خودتان جذابیت داشت؟

تمام صفحات کتاب برای بنده جذابیت دارد . هدف اصلی من از نوشتن این کتاب آشنایی بیشتر مردم با تاریخچه معاصر کرج و نماز جمعه کرج بود؛ زیرا مردم با ائمه جمعه سابق کرج آشنایی چندانی نداشتند.

چطور شد که این توان و انگیزه رو در خودتان پیدا کردید؛ اینکه قابلیت نویسنده شدن در شما وجود دارد؟

زمانی که با زندگینامه شخصیت های کتاب آشنایی پیدا کردم به نوشتن درباره شخصیت آن ها علاقه مند شدم. به نهج البلاغه آشنایی دارم و بعد از آن به کتاب های جورج اورول و آثار نویسندگان دیگر مانند ارنست همینگوی (تپه های سرسبز آفریقا) و...

برای مخاطبمان ما به اجمال از کتاب تان بفرمایید؟

« هیبت الله یادگاری» موذن مساجد حجت و صاحب الزمان که یکی از مساجد بزرگ کرج هستند بود . روز افتتاح او اولین موذن آن بود . از دوستان نزدیک محمدعلی شریفی فردویی به همین دلیل او را به عنوان موذن نماز جمعه کرج برگزیدند. حجت الاسلام شریفی فردویی از شاگردان امام خمینی (ره) ، آیت الله گلپایگانی و آیت الله بروجردی بود . علی فردویی فرزند حجت الاسلام شریفی فردویی از شهدا گرانقدر کرج بودند .

از کار های حائز اهمیت حجت الاسلام شریفی فردویی در دوران امامت جمعه می توان به ساخت مجتمع فرهنگی کرج اشاره کرد . به امام خمینی ارادت خاصی داشتند و این مسئله در وصیت نامه شان کاملا نمایان است . حجت الاسلام شریفی فردویی پس از سال ها مجاهدت و تلاش در راه اسلام در دوازدهم دی ماه ۱۳۷۱ دعوت حق را لبیک گفت .

هیبت الله یادگاری متولد سال ۱۳۲۰ در روستای لتگاه از توابع همدان است . او از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۷۱ موذن نماز جمعه کرج بودند و بابت اذان هیچ وجه حقوقی دریافت نمی کرد . حجت الاسلام فارغ، امام جماعت مسجد صاحب الزمان نیز از دوستان ایشان بودند .

می گویند وقتی اذان می گفت رگ پیشانی اش باد می کرد . اذان های طولانی بود و حدود پنج تا هفت دقیقه به طول می انجامید . در اوایل انقلاب کرج دارای مصلی نبود و با جلساتی که در ستاد نماز جمعه و شهرداری برگزار شد ، مصلی در بلوار امامزاده حسن ساخته شد و در نبش آن دفتر امام جمعه بنا شد . زمانی که فرزند حجت الاسلام شریفی به شهادت رسیدند ایشان بسیار غمگین شدند و به بیماری مبتلا شدند .

در بخشی از وصیت نامه شان می نویسند :وصیت می کنم پشتیبان ولایت فقیه باشید و رهبر انقلاب اسلامی را یاری کنید .حجت الاسلام شریفی در سال ۱۳۶۸ به دلیل غم از دست دادن فرزندشان دچار سکته مغزی شدند . خواهرش می گوید در روستا ها و شهر های کوچک تاریخ تولد پسران را عوض می کردند تا دیرتر به سربازی بروند . در جوانی کشاورز بوده و در سال ۱۳۳۵ به کرج نقل مکان نموده و در شرکت سایپا استخدام شد و در سال ۸۴ پس از نه بار عمل جراحی مغز به مرگ مغزی دچار شد و به دیار باقی شتافت .

 

 

کد خبر 935452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha