به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام«علی رمضانی» در نشست با مدیرکل کتابخانه های عمومی استان که امروز (سه شنبه 13 خرداد) در ستاد کانون های مساجد قزوین برگزار شد، بیان کرد: کتابخانه های مساجد از جمله مکان های مهمی است که در فرهنگ دینی جامعه بسیار موثر است و امروز نیاز است در بحث کتابخوانی تلاش کنیم تا مردم هرچه بیشتر به امر کتاب و کتابخوانی تشویق شوند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین ادامه داد: اگر نتوانیم سطح علمی و باورهای دینی مردم را تقویت کنیم، ضرر کرده ایم و اگر جامعه دینی ما دچار خسارت هایی است به دلیل غفلت از همین موضوع است.
وی عنوان کرد: البته رسالت ما این است که هرچه در توان داریم در میدان عمل آوریم ولی دیگر دستگاه های اجرایی هم نباید کنار بایستند بلکه باید کمک کنند تا امر کتابخوانی محقق شود.
حجت الاسلام رمضانی اعلام کرد: ما در استان قزوین 126 کتابخانه در مساجد داریم که بخش اعظم این کتابخانه ها روستایی هستند و در واقع فعالیت این کتابخانه ها در روستاها کمکی به دولت است.
وی در ادامه در خصوص استفاده از ظرفیت روحانیون برای مشاوره در کتابخانه ها تصریح کرد: تلاش می کنیم تا از ظرفیت ائمه جماعات استفاده کرده و در ساعت و روز خاصی در کتابخانه ها حضور یافته و نسبت به پاسخگویی در خصوص مسائل دینی اقدام کنند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات ما برنامه شنبه های با کتاب است که هر هفته یک کتاب توسط امام جماعت در مسجد به نمازگزاران معرفی می شود و همچنین مسابقات کتابخوانی هم در فضای مجازی برگزار می کنیم و این آمادگی وجود دارد تا در برگزاری مسابقات کتابخوانی مشارکت داشته باشیم.
وی با اشاره به ضرورت تنوع کتاب در کتابخانه های مساجد اظهار کرد: در مسجد نباید فقط کتاب دینی وجود داشته باشد و امروز نیاز است کتاب های مختلف و حتی رمان هم در مساجد داشته باشیم زیرا رمان هایی وجود دارد که می تواند به لحاظ اخلاقی اثرگذاری بسیار مطلوبی را روی مخاطب داشته باشند.
حجت الاسلام رمضانی یادآور شد: بنابراین با این نگاه، معرفی کتاب در مساجد نباید فقط به بحث کتب دینی اختصاص داشته باشد بلکه با توجه به ذائقه مخاطب باید معرفی کتاب را داشته باشیم.
وی گفت: کانون های مساجد ظرفیت مردمی و متمرکز در کل استان است و مخاطب ما نباید فقط در قزوین باشد و باید روستاها و مناطق محروم هم مورد توجه ویژه در بحث کتابخوانی قرار گیرد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: ایجاد فضاهای ورزشی در کنار کتابخانه ها، خانواده محور بودن برنامه ها و توجه به مباحث تربیتی در برنامه ها از دیگر مواردی است که در ترویج امر مطالعه باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما