تنها 20 درصد دانشجویان وام شهریه‌ای دریافت می کنند

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از آغاز توزیع 103 میلیارد تومان اعتبار وام شهریه ای در هفته آتی خبر داد و گفت: تنها 20 درصد دانشجویان وام شهریه‌ای دریافت می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کیوان مرادیان کوچکسرانی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم امروز در نشستی خبری پیرامون وام‌های دانشجویی و واگذاری خدمات رفاهی به بخش خصوصی گفت: موضوع هدفمندی یارانه ها بحث جدی و ملی است که بخشی از آن نیز بر عهده دانشگاهها قرار دارد تا بتوانند فرهنگ سازی انجام دهند.

 

وی با بیان اینکه ما اعتبارات کافی برای اعطای وام به دانشجویان نداریم، اظهار کرد: امسال 103 میلیارد تومان وام شهریه به صندوق رفاه ابلاغ شده است که از هفته آتی توزیع آن آغاز می‌شود.

 

وی با اشاره به طرح" تاک" به عنوان یکی از اقدامات پیش‌بینی شده دانشگاه‌ها در بحث هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: این طرح با عنوان تنوع، انتخاب و کیفیت به صورت آزمایشی با هدف کمک هزینه به دانشجویان در دستور کار صندوق خدمات رفاهی دانشگاه قرار گرفته است.

 

مرادیان خاطرنشان کرد: ایجاد تنوع در انتخاب غذا برای دانشجویان، افزایش کیفیت، عدم نیاز به رزرو غذا و امکان ذخیره شدن یارانه دانشجو در سایر موارد از جمله اهداف مهم اجرای این طرح است که از مهر سال آینده به شکل سراسری اجرا می‌شود.

 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: هدف دیگر ما از اجرای طرح تاک آن است که دانشجویان در دوران تحصیل  خود هیچ‌ وجه نقدی بابت تهیه غذای خود پرداخت نکنند و بعد از فارغ‌التحصیلی دانشجو، آن مبلغ  به صندوق دولت باز گردانده شود. همچنین در این طرح شش نوع غذا برای دانشجویان پیش‌بینی شده است که مبلغ آنها بین یک هزار و هفتصد تا دو هزار و دویست تومان است.

 

مرادیان از انجام یک طرح آزمایشی درباره تامین نیازهای یارانه ای صندوق رفاه به کمک دانشگاه های کشاورزی خبر داد و افزود: در این طرح به کمک دانشگاه های کشاورزی و منابع طبیعی در مدت پنج سال گوشت مورد نیاز خوابگاه ها تامین می شود تا در برابر چالش نوسانات قیمت گوشت بتوانیم مدیریت کنیم.
 

وی با اشاره به انواع وام‌های موجود در دانشگاه‌ها یادآور شد: وام‌هایی از قبیل وام تحصیلی، مسکن، ضروری، استعدادهای درخشان، ودیعه مسکن، دانشجویان مبتکر، حج و عتبات عالیات از جمله مهم‌ترین وام‌هایی است که دانشگاه‌ها  به دانشجویان می دهند.

 

مرادیان با بیان این مطلب که مدیریت این وام‌ها بر عهده صندوق دانشگاه‌ها است و نیازهای دانشجویان را برطرف می‌کند، افزود: بخش اعظمی از این وام‌ها مختص به دانشگاه‌های دولتی است و ما به دنبال آنیم که  وام‌ها را به سایر دانشگاه‌ها ی غیر دولتی و پیام نور  نیز تسری دهیم.

 

وی تصریح کرد: بر اساس برآوردی که ما انجام داده ایم در صورت اعمال شدن فرضیاتی از جمله تقاضامند بودن پنجاه درصد دانشجویان شهریه پرداز، پرداخت شهریه صد درصدی به تمام دانشجویان تحصیلات تکمیلی از طریق وام و پرداخت وام شهری چهل درصدی به سایر دوره ها تنها بیست درصد دانشجویان می توانند از وام شهریه استفاده کنند.

 

وی با بیان اینکه ما در سال 1389 شاهد رشد 126 درصدی وام‌های تحصیلی بوده ایم، اظهار کرد: اعتبار این وام ها در سال 88 فقط 13 میلیارد تومان بوده است که در سال 89 به 31 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به اینکه اعتبار وام مسکن در سال 88، یک میلیارد و هفتصد تومان بوده است، یادآور شد: این میزان در سال 89 به ده میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

 

وی تصریح کرد: در سال 88 اعتبار وام‌های ضروری دو میلیارد و سیصد میلیون تومان بوده است در حالی که در سال جدید با افزایش 156 درصدی به شصت میلیارد تومان رسید.

 

 وی افزود: ودیعه مسکن متأهلین تهرانی در مقطع تحصیلات تکمیلی سه میلیون تومان بود که در سال 89 به پنج میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطرنشان کرد: وام ضروری برای دانشجویان در هر ترمی پنجاه هزار تومان بوده است که هم‌اکنون به دویست هزار تومان رسیده است.

 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به سرانه دانشجویان و میزان وام مسکنی که دانشجویان دریافت می کنند، اظهار کرد: بر اساس سرانه اعلام شده، دانشجویان مجرد در سال گذشته ماهانه بیست هزار تومان وام مسکن دریافت می کردند که این میزان به پنجاه هزار تومان افزایش یافت. این میزان برای دانشجویان متاهل از چهل هزار تومان به صدو پنجاه هزار تومان افزایش یافته است.

 

وی گفت: اعتبار دانشگاه آزاد در سال گذشته  چهل میلیارد تومان بوده است و قطع به یقین امسال کاهش نمی‌یابد.

 

مرادیان با اشاره به مبلغ یارانه‌های مربوط به تغذیه دانشجویان افزود: بابت هر وعده غذایی طبخ شده یک هزار و دویست و پنجاه تومان یارانه تعلق می‌گیرد که ما می‌خواهیم این میزان را به یک هزار و هفتصد تومان افزایش دهیم.

 

وی ادامه داد: مدت سه سال متوالی است که مبلغ ژتون غذای دانشجویان تغییری نکرده و همان مبلغ 175 تومان است.

 

مرادیان با اشاره به بحث خوابگاه‌ها اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های نظام در برنامه پنجم مبنی بر واگذاری ساختار به بخش خصوصی حوزه خوابگاهی به این بخش واگذار می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح باید به دسترسی آسان دانشجویان به محیط فرهنگی، برآوردن نیازها و امکانات ورزشی و سایر خدمات رفاهی دانشجویان توجه جدی شود، ما با حجم عظیمی از دانشجویان مواجه هستیم که نمی توانیم به طور صددرصد پاسخگوی نیازها و مشکلات آنها باشیم.

 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: وام تحصیلی از بیست هزار تومان به  پنجاه هزار تومان و تسهیلات برای فرزندان دانشجو از سه هزار تومان در ماه به بیست هزار تومان در ماه افزایش یافته است. همچنین مبلغ وام ضروری نیز در هر ترم تحصیلی از یکصد و پنجاه هزار تومان به دویست هزار تومان افزایش یافته است.

 

وی با بیان اینکه در بخش خصوصی تا هفتاد درصد اجاره بهای دانشجویان تأمین می‌شود، افزود: بیش از بیست درصد خوابگاه‌ها با مدیریت بخش خصوصی اداره می‌شوند و بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در سال نود برای یکصدو بیست هزار نفر از دانشجویان معادل ششصد میلیارد تومان اجاره بها در نظر گرفته شده است.

 

مرادیان با اشاره به بیمه خدمات درمانی دانشجویان یادآور شد: بر اساس تصویب مجلس در سال 74 مقرر شد پنجاه درصد بیمه خدمات درمانی را دانشجویان پرداخت کنند که بیست درصد آن را دانشگاه به صورت وام به دانشجو پرداخت می‌کرد.

 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه دانشجویان با پرداخت یک هزار تومان بیمه حوادث می‌شوند، افزود: دانشجویانی که بر اثر حوادث دچار نقص جزئی، کلی یا نقص عضو می‌شوند می‌توانند تا مبلغ یک میلیون تومان از صندوق دانشگاه وام دریافت کنند.

 

گفتنی است، نشست خبری رئیس صندوق رفاه دانشجویان امروز یکشنبه (12 دی) در سالن جلسات ساختمان صندوق رفاه دانشجویان برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 9347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha