به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «سورنا ستاری» عصر امروز (12 خرداد) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: نسبت به سفر قبلی شاهد هستیم اتفاقات خوبی در خراسان جنوبی رخ داده است اما هنوز با آن پتانسیل هایی که خراسان جنوبی در زمینه اقتصاد دانش بنیان دارد فاصله بسیاری دیده می شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه فرهنگ در خراسان جنوبی در حال تغییر است، افزود: به این معنا که در خراسان جنوبی به جوانان و نوآوری ها و ابتکارات آنان اهمیت بیشتری داده می شود و تعداد شرکت های دانش بنیان در این استان افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی دارای پتانسیل های فوق العاده ذاتی و خوبی است، ادامه داد: بزرگترین پتانسیل خراسان جنوبی بحث سبقه علمی است که در این استان مشاهده می کنیم و این سبقه علمی کمک می کند تا حوزه فناوری بسیار پیشرفت کند.
ستاری با تاکید بر اینکه حوزه فناوری به عنوان حوزه اقتدار کشور محسوب می شود، گفت: مقام معظم رهبری همواره بر روی حوزه فناوری تاکید دارند و طی سال های اخیر اتفاقات خوبی در این حوزه افتاده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه پیچیده ترین تجهیزات پزشکی را در داخل کشور می سازیم، افزود: در ایام شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم که مراکز پزشکی ما هیچ کمبودی در زمینه تجهیزات پزشکی نداشتند و این یکی از افتخارات جمهوری اسلامی است که همه مردم چه فقیر و غنی و چه عام و خاص یک سرویس پزشکی را دریافت می کنند.
وی در ادامه بیان کرد: در ایام شیوع ویروس کرونا اتفاقات خوبی رخ داد و نشان دادیم که جمهوری اسلامی با وجود اینکه تحریم است نسبت به کشورهای دیگر توانست با تکیه بر قدرت داخلی و جوانان این نوع مسائل را حل کند.
ستاری با تاکید بر اینکه همه برای رونق یافتن اقتصاد دانش بنیان باید به میدان بیایند، افزود: دوره خام فروشی گذشته است و مهم این است که از ماده خام چه چیزی فرآوری می شود به طور مثال باید ببینیم از زعفران خراسان جنوبی چه ماده ای می تواند فرآوری کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان بزرگی در خراسان جنوبی ایجاد شده است، گفت: بیرجند جز 3 شهر اول در حوزه علم و دانش بوده است و امیدواریم با گسترش شرکت های دانش بنیان و تقویت فرهنگ توجه کردن به علم و دانش در این شهر شاهد شکوفاشدن آن در علم و دانش باشیم.
وی بیان داشت: باید دانشگاه ها بومی سازی شوند و با فرهنگ خود منطقه به تدریس دروس بپردازیم و نمی شود که دانشگاه در بیرجند دایر باشد اما نتوانند مشکل آب استان و مردم را حل کند و هدف از راه اندازی دانشگاه این است که مشکلات مردم و منطقه حل شود.
ستاری با اشاره به اینکه خراسان جنوبی می تواند مشکلات خود را بر پایه دانش داخلی خود حل کند، گفت: دانشجویان دانشگاه های خراسان جنوبی با نوآوری های خود برای حل مشکلات این استان به میدان بیایند و راه حل هایی ارائه بدهند و اکنون جهت گیری دانشگاه ها به سمت حل کردن مشکلات جامعه و مردم است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان باعث اقتدار کشور می شوند، افزود: شرکت های دانش بنیان در بحران هایی مانند شیوع ویروس کرونا اقتدار خود را نشان می دهند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه نفت بسیاری از ساختارهای فکری و فرهنگی کشور را نابود کرده است، ادامه داد: نفت باعث شد که فرهنگ کارآفرینی را نابود کنیم و به فرزندان خود یاد ندادیم که به سمت کارآفرینی بروند و ارزش افزوده درست کنند.
نظر شما