به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نمایشگاه مجازی عفاف و حجاب امروز دوشنبه 12 خرداد با حضور سید مهدی جوادی، رییس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب کشور ، میثم نژاد رمضانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب کشور و علیرضا حقیقی، مدیر اجرایی مرکز نوآوری و شتاب دهی رایمون در خبرگزاری مهر برگزار شد.
در این نشست سید مهدی جوادی، رییس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب کشور با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی حجاب توضیح داد: مقوله حجاب فراتر از یک حکم شرعی تبدیل به نماد هویتی شده است، این عنصر متعلق به ایران تنها نیست، کسانی که تجربه زیست در خارج از ایران را دارند می دانند یکی از نماد مسلمان ها در این کشورها حجاب است. مبرزترین نماد هویتی در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی حجاب است و همین باعث شده که ما حساسیت های روی این مسئله داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مقوله حجاب فراتر از یک حکم فردی و دینی یک هویت شده است، خاطر نشان کرد: در دیداری که فعالان عفاف و حجاب با مقام معظم رهبری داشتند برخی تاکید داشتند حجاب از مولفه سیاسی و اجتماعی خارج شود تا اگر تقابل هایی به واسطه مسایل سیاسی ایجاد می شود، کاسته شود. ایشان فرمودند وقتی نهاد دینی تبدیل به نهاد هویتی می شود شما نمی توانید از آن حساسیت زدایی کنید.
رییس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب کشور با طرح این سئوال که در تقابل خیر و شری که در این نماد هویتی صورت می گیرد، عملکرد ما در سی سال گذشته چه بوده است؟ گفت: ما امسال به دلیل مشکلات کرونا برای کشور ایجاد کرد، نتوانستیم نمایشگاه عفاف و حجاب ماه مبارک رمضان را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نمایشگاه عفاف و حجاب بهار تولیدکنندگان محصولات حجاب است، تصریح کرد: از آبان ماه که فضای کشور متاثر از برخی مسایل شد، تولیدکنندگان دچار رکود شدند و منتظر اسفند ماه بودند که از فرصت فروش عیدانه بهره برداری کنند که کرونا فرصت فروش را از تولیدکنندگان حجاب گرفت و تنها امیدشان به نمایشگاه رمضان بود که این هم محقق نشد و پیش بینی ما این است تا شهریور ماه بازاری برای تولیدکنندگان نداریم و این رکود یک ساله بیش از 30 درصد تولیدکنندگان حجاب تولیدی های خود را تعطیل کردند و ضرر کردند و کارگران شان را بیکار کردند.
رییس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب کشوربا اشاره به راه اندازی سامانه https://hijab99.ir/ برای فروش محصولات عفاف و حجاب گفت: این انجمن با همکاری ستاد فرمان امام و معاونت علمی فناری ریاست جمهوری این سامانه را برای فروش محصولات حجاب راه اندازی کردند و الان بیش از 100 تولیدکننده حجاب بالای 1500 محصول مرتبط به حجاب را بر روی این سامانه قرار داده اند. این سامانه بزرگترین سامانه نه در ایران و خاورمیانه بلکه در جهان است و این فرصتی بی بدیل است که باید تقویت و توسعه پیدا کند.
مهدی جوادی با اشاره به اینکه فناوری های نوین و دسترسی به فضای مجازی سبب شد که توزیع عادلانه محصول عفاف و حجاب را داشته باشیم، گفت: تاکنون بیش از 25 استان کشور از سایت حجاب خریداری کرده اند و این نشان می دهد استفاده از فرصت فناوری های نوین و فضای مجازی بستر عدالت توزیعی را در کالاهایی که برخی اوقات شهرستان ها از آنها محروم هستند فراهم شود و این بزرگترین دستاورد نمایشگاه مجازی بود.
رییس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب کشور اظهار کرد: خیلی از صنایع فرهنگی ما به عنوان کالاهای فرهنگی قرار نمی گیرند و حجاب نیز یکی از این صنایع است. در مسئله حجاب، حجاب غیر از کارکرد آن به عنوان یک کالای رقابتی در بازارهای جهانی نگاه می شود. بسیاری از برندهای مطرح دنیا امروز کالاهای حجاب را به محصولات خود اضافه کرده اند.
وی افزود: سامانه مجازی فروش محصولات عفاف و حجاب بعد از نمایشگاه نیز به کار خود ادامه دهد.
مهدی جوادی تصریح کرد: مهمترین مسئله در جمهوری اسلامی در باب حجاب علیرغم موافقان و مخالفانی که دارد این است که حجاب متولی رسمی ندارد.
نظر شما