به گزارش خبرگزاری شبستان، سید ضیاء هاشمی بیان کرد: گاهی پیش میآید که در یک سال فیلمسازان شاخص و برجسته کشورمان فیلم میسازند و در سال دیگر هیچ کدام فیلمی ندارند و در جشنواره هم شرکت نمیکنند اما این اتفاق نگران کننده نیست. البته تا آنجایی که من اطلاع دارم فیلمسازان بزرگ کشور برای جشنواره تولیداتی آماده کردهاند. اما شرایط برای حضور فیلمسازان جوان هم فراهم شده است تا آنها هم بتوانند خودی نشان بدهند.
وی ادامه داد: حضور نسل جوان در جشنواره فیلم فجر امسال اتفاق بسیار نیکویی است چرا که نسل جدید خود را در یک رقابت جدی محک میزنند و میتوانند اعلام حضور کنند.
هاشمی درخصوص حذف بخش ویدئو رسانه از جشنواره فیلم فجر گفت: حذف این بخش از جشنواره درست است زیرا آثار ویدئویی به لحاظ ساختار با آثار سینمایی متفاوت هستند و تناسبی با هم ندارند و در یک جشنواره بینالمللی نمیتوانند با سایر فیلمهای سینمایی رقابت کنند به خاطر همین باید برنامه جداگانهای برای فیلمهای ویدئویی در نظر گرفت.
رئیس اتحادیه تهیه کنندگان همچنین در مورد گنجاندن بخش بیداری اسلامی در سیامین دوره جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: موضوع بیداری اسلامی از مسائل بسیار مهم و حائز اهمیت است اما متاسفانه هنوز در این زمینه کاری نکردیم و دلیل آن هم این است که کار سینمایی مانند کار خبری نیست که اخبار و اطلاعات را جمع کند و به سرعت منعکس شوند. برای ساخت فیلم به برنامه ریزی بلند مدت نیاز است و باید با در نظر گرفتن بودجه لازم بتوانیم فیلمسازان را به این کار ترغیب کنیم. امیدواریم سال آینده در این زمینه فیلمهای پرمحتوایی داشته باشیم و به ارزیابی آنها بپردازیم.
هاشمی هدف از برگزاری جشنواره فیلم فجر را ارتقاء رشد کمی و کیفی سینمای کشور بیان کرد و ادامه داد: جشنواره بینالمللی فیلم فجر تفاوتهای بسیاری با سایر جشنوارههای دنیا دارد و آن همزمانی برپایی جشنواره با دهه فجر است و همین تداخل باعث شده که جشنواره فیلم فجر جایگاه خوبی پیدا کند.
وی درپایان تاکید کرد: جشنواره فیلم فجر میتواند به سازندگی و رشد سینمای کشور کمک کند و فضای رقابتی را به همراه برنامه ریزی صحیح از سوی برگزار کنندگان به وجود آورد.
علیرضا رییسیان: بیداری اسلامی رویکرد خوبی برای فیلمسازان منطقه است
علیرضا رییسیان در گفت و گو با روابط عمومی سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر بیان کرد: ساختار تمام جشنواره های مطرح بین المللی به این صورت بوده است که جشنواره های مطرح یک برنامه ریزی دارند که فیلمهای مطرح تولید شده در همان سال را جذب کرده و در جشنواره به نمایش در می آورند.
وی همچنین گفت: مدیران دولتی باید زمینه و بستر آرامش و آسایش فیلمسازان را فراهم کنند اما اگر از دو زاویه بخواهیم این موضوع را بررسی کنیم، باید بگویم عدم حضور فیلمسازان مطرح به لحاظ حرفه ای بودن بی رونقی را به وجود می آورداما از زاویه تامین فیلم سازی به بدنه سینما یکسری کارگردان نیمه مسن در این عرصه فعالیت می کنند که روند رو به رشدی را پیش رو دارند. گرچه جای کارگردان خوب در این میان خالی است که شرایط بد فیلمسازی و وضعیت دشوار آن را نباید نادیده انگاشت.
وی در خصوص حذف ویدئو رسانه از جشنواره بین المللی فیلم فجر ادامه داد: حذف ویدئو رسانه تاکیدی بر جدی و حرفه ای بودن جشنواره فیلم است.
رییسیان در خصوص اضافه شدن مستندات بلند به جشنواره اظهار داشت: مستندات بلند به جشنواره یک تناقض است چون ما فیلم مستند بلند تولید نمی کنیم و چیزی به معنای شاخص مستند بلند نداریم.
وی ادامه داد: باید در این میان بخش اقتصادی جشنواره را که برای رونق و درآمدزایی جشنواره است در نظر گرفت. در شهر کوچک و ساحلی کن که جشنواره بین المللی برگزار می کنند، به اقتصاد آن کشور کمک بزرگی است که نیاز است بازار بین المللی قوی برای عرضه فیلم داشته باشیم که این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
رییسیان در خصوص رویکرد بیداری اسلامی در بخش بین المللی جشنواره گفت: زمینه خوبی است برای فیلمسازان منطقه ای جشنواره که باید دارای رویکرد مشخص در حوزه بین المللی و داخلی باشد تا ارزیابی کند که چقدر به آن هدف رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما