«علی محمد چگینی» در پاسخ به این سوال که کانون های فرهنگی هنری مساجد تا چه اندازه می توانند در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نقش داشته باشند به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: هنوز بسیاری از مساجد ما کانون ندارند. مساجد شهرهای بزرگ دارای کانون های فرهنگی هنری هستند اما بسیاری از مساجد در شهرهای کوچک و روستاها کانون ندارند. با توجه به عملکرد و برنامه های خوبی که کانون های فرهنگی هنری مساجد دارند، خوب است که تمام مساجد در سراسر کشور این کانون ها را داشته باشند.
این نویسنده و معلم با بیان اینکه معلمان مدارس، هیئت امنا و امام جماعت مساجد باید با کانون های فرهنگی هنری مساجد همکاری داشته باشند، عنوان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند نقش مهمی در تشویق افراد به خصوص بچه ها به کتاب و کتاخوانی داشته باشند. این کانون ها می توانند کتابخانه های مساجد را مجهز کنند تا در این کتابخانه ها برای گروه های مختلف سنی کتاب های مختلف و متنوعی وجود داشته باشد. صرفا نباید کتاب هایی که برای بچه ها در مساجد تهیه می شود، مذهبی باشد.
وی اظهار داشت: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید با برنامه های متنوع و شاد بچه ها را به کتاب و مطالعه ترغیب کنند؛ به عنوان مثال می توانند برنامه کتابخوانی از 10 دقیقه تا نیم ساعت داشته باشند و در این زمان کتاب های خوب برای بچه ها خوانده شود. مسئله مهم این است که برنامه ها باید شاد باشد تا بچه ها علاقه مند شوند. کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند مسابقات کتابخوانی برگزار کنند و جوایزی برای بچه ها در نظر بگیرند. این جوایز باعث می شود که بچه ها به کتاب و کتابخوانی تشویق شوند. یکی از مسایلی که کانون های مساجد باید در مورد آن دقت کنند ، این است که برنامه ها خسته کننده و طولانی نباشد تا بچه ها خسته نشوند. در طول برنامه های کتابخوانی حتما با شیرینی و شکلات از بچه ها پذیرایی شود تا آنها با ذوق و شوق بیشتری در این برنامه ها شرکت کنند.
چگینی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد همه نوع کتاب خوب را با توجه به گروه سنی به کودکان ، نوجوانان و جوانان معرفی کنند، افزود: یکی از بهترین کتاب ها برای کودکان و نوجوانان، کتابهای قصه های قرآنی است زیرا بچه ها در خلال داستان با مباحث اخلاقی و مذهبی آشنا می شوند.
وی با تاکید بر لزوم همکاری خانواده ها با کانون های فرهنگی هنری مساجد،خاطر نشان کرد: والدین باید با رویی گشوده و اخلاقی خوش کودکان و نوجوانان را با خود به مسجد ببرند تا در برنامه های مسجد و کانون های فرهنگی هنری کانون شرکت کنند. در این صورت بچه ها با ذهنیت خوب و مشتاقانه به مسجد می روند و خودشان ترغیب می شوند که در برنامه های مختلف کانون های فرهنگی هنری مساجد شرکت کنند.
این نویسنده اظهار داشت: متاسفانه برخی از کانون های فرهنگی هنری مساجد برای گروه سنی کودک برنامه ای ندارند و فقط برای نوجوانان و جوانان برنامه ریزی می کنند، در صورتی که لازم است برای تمام گروه های سنی برنامه های متنوع و شاد داشته باشند.
وی یادآور شد: یکی از مسایلی که باید به آن توجه شود، این است که محیط فیزیکی مسجد نیز باید به گونه ای باشد که ترغیب کننده افراد به خصوص بچه ها باشد. در قدیم در حیاط مساجد درختانی مانند توت و گردو می کاشتند تا بچه ها به خاطر خوردن میوه به حیاط مساجد بیایند و کم کم جذب مسجد و برنامه های آن شوند. متاسفانه در حال حاضر مشاهده می کنیم که برخی از مساجد مدل آپارتمانی شدند و آن صفای مساجد سنتی را ندارند.
نظر شما