به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، دکتر ستار هدایت خواه، عضو شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد در جلسه شورای فرهنگی عمومی این استان در یاسوج، از تشکیل کارگروه تخصصی توسط برخی شخصیت های مذهبی، علمی، سیاسی و دینی و برخی معتمدین ذی نفوذ در سطح روستاها، بخش ها و شهرهای مختلف استان در زمینه ساماندهی مجالس ترحیم خبر داد.
هدایت خواه افزود: با تشکیل این کارگروه و توجیه و ارائه آموزش های لازم به مردم زمینه برای آغاز کار ساماندهی و بهبود وضعیت این فرهنگ و سنت ناروا در استان فراهم می شود.
وی بیان کرد: برخی آداب و سنت های دست پا گیر پرزحمت و مشقت آفرین در مجالس ترحیم و فاتحه خوانی ها به جای آنکه تسلی خاطر برای بازماندگان و حتی باعث مغفرت برای آن شخص فوت شده باشد، موجب مشقت و مصیبت دوچندان برای خانوداده ها خواهد بود.
مخبر کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروزه بسیاری از آداب و رسوم غلط در مجالس ترحیم و حتی در برخی مجالس و مراسم مذهبی و عروسی ها در استان نه تنها با آموزه ها و فرهنگ غنی اسلامی سنخیت ندارد؛ بلکه نوعی بدعت نیز محسوب می شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: برای نهادینه کردن فرهنگ صحیح در مجالس ترحیم و حذف بسیاری از عادات و سنت های غلط در بین مردم باید ابتدا از اهرم ها و ابزارهای ظریف فرهنگی و دینی استفاده کرد.
اکبر نیکزاد افزود: ساماندهی مجالس ترحیم در استان و حذف بسیاری از فرهنگ ها و عادات در بین مردم نیازمند یک بازده زمانی طولانی و فرهنگ سازی بیش از پیش توسط رسانه ها، روحانیت و همه شخصیت های مذهبی، دینی و فرهنگی است.
امام جمعه یاسوج نیز در این نشست گفت: در سال های اخیر و در برخی مناطق و حتی روستاهای استان حرکت های مثبت و خوبی در زمینه حذف بسیاری از عادات و عرف های ناپسند در زمینه مجالس ترحیم و فاتحه خوانی ها صورت گرفته است.
حجت الاسلام سید علی اصغرحسینی افزود: وقتی همین حرکت های جزئی و موردی را نتوان به خوبی مدیریت، ترغیب و تشویق کرد بعد از مدتی نیز به همان فرهنگ و عادات ناپسند گذشته روی خواهند آورد.
وی بیان کرد: باید بتوان با ایجاد زیرساخت های لازم و آموزش های ضروری مردم و خانواده ها را توسط روحانیت، شخصیت های مذهبی و فرهنگ سازی بیشتر توسط رسانه ها به خصوص صدا و سیما به اعمال و روش های مثبت در این راستا سوق داد.
پایان پیام/
نظر شما