بیش از ۵۰ واحد صنعتی راکد در مازندران به چرخه تولید بازگشتند

موسوی گفت: بیش از ۵۰ واحد صنعتی راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مازندران امسال به چرخه تولید بازگشتند که این مهم نقش مؤثری در ایجاد اشتغال داشته است.

خبرگزاری شبستان –مازندران؛ استان مازندران یکی از مناطقی است که بسته به ظرفیت‌های اقتصادی و تولیدی زیادی که نهفته در خود دارد می‌تواند بستری برای استقرار واحدهای تولیدی متعدد همراه با حفظ محیط‌زیست و رعایت حداکثری استانداردها باشد. ازاین‌رو شهرک‌های صنعتی که محیطی کاملاً تخصصی برای تولید هستند می‌توانند در تسریع استقرار صنایع با رعایت  اصول و استانداردهای موردنظر نقشی مؤثر داشته باشند. برای آگاهی بیشتر از وضعیت شهرک‌های صنعتی و واحدهای مستقر در آن، گفت‌وگویی مفصل با «سید مصطفی موسوی» مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی مازندران داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانیم: 

 

*شرکت شهرک‌ها چه اقداماتی را درزمینهٔ تأمین زیرساخت‌ها به‌عنوان یک نیاز اولیه در نواحی و شهرک‌های صنعتی انجام داده است؟

 شرکت شهرک‌ها دو رسالت تأمین و ایجاد زیرساخت‌ها و همچنین حمایت‌های نرم‌افزاری از صنایع را بر عهده دارد که خوشبختانه توانسته اقدامات قابل قبولی در این خصوص انجام دهد. و باوجود کمبود در این بخش، تمامی نواحی و شهرک‌های صنعتی استان که واحدهای صنعتی در آن مستقر هستند، از حداقل زیرساخت‌های اولیه برخوردار هستند.

 

*وضعیت مازندران در استقرار شهرک‌های صنعتی به چه صورتی است؟ 

مازندران استانی با تفاوت‌های به‌مراتب خاص است که موجب شده برای ایجاد و استقرار شهرک‌های صنعتی با محدودیت زمین مواجه شویم و این محدودیت در طول زمان باعث تعدد شهرک‌ها با وسعت کوچک شد. مواردی همچون تعداد واحدها، زیرساخت‌ها و تعداد شهرک‌ها موجب شد تا استان مازندران در کنار استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، فارس، خوزستان، اصفهان و خراسان رضوی جزو استان‌های «گروه یک صنعتی» در تقسیم‌بندی شهرک صنعتی ایران قرار گیرد

 

در دهه 80 و 90 به‌رغم اینکه صنعت دچار مشکل شد و آن جایگاهی را که باید داشته باشد کسب نکرد اما در شهرک‌های صنعتی مازندران شاهد رشد خوبی بودیم به‌گونه‌ای که تاکنون 2 هزار و 650 واحد صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مازندران  مستقرشده‌اند. بااینکه رکود ملموسی در فضای اقتصادی کشور حاکم بوده است اما تقاضای سرمایه‌گذاری در مازندران افزایش داشته است و از ابتدای سال 98، تاکنون 70 قرارداد منعقد و 70 واحد سرمایه‌گذار جدید در شهرک‌های صنعتی استان مستقرشده‌اند.

 

 با احتساب دو شهرک  خصوصی،  42 شهرک و نواحی شهرک صنعتی در مازندران وجود دارد. استقرار این شهرک‌ها از دهه 70 به بعد شکل‌گرفته است، متأسفانه در دهه 80 تأخیری نسبت به دیگر استان‌ها داشتیم که موجب شد تا از گردونه توسعه اقتصادی عقب بمانیم.

 

*وضعیت 2 هزار و 650 واحد مستقر در شهرک‌های صنعتی چگونه است؟ 

2 هزار و 650 قرارداد در شهرک‌ها و نواحی استان داریم که 800 قرارداد هنوز به تولید نرسیده‌اند؛ مستقرشده و در حال ساخت‌وساز هستند و پیشرفت فیزیکی مطلوبی دارند. امید است بخش مهمی از این تعداد در سال 99 به تولید برسند. 1800 واحد به بهره‌برداری و تولید رسیده‌اند که 27 درصد این واحدها راکد هستند و مابقی یعنی بیش از 70 درصد صنایع مستقر در شهرک‌ها و نواحی شهرک‌های صنعتی مازندران فعال هستند.

 

*برای واحدهای راکد در شهرک‌های صنعتی چه برنامه‌ای دارید؟

واحدهای راکد با تأکید استاندار مازندران از حالت تملیک بانک‌ها خارج شدند؛ و این اتفاق خوبی برای تولید بود که در سال 98 رقم خورد، این واحدها که سرمایه این مملکت هستند نباید هدر بروند ازاین‌رو با همکاری بانک‌های عامل در اختیار سرمایه‌گذاران اهل قرارگرفته که بخش قابل‌توجهی به چرخه تولید بازگشتند. تاکنون با همکاری بانک‌ها جلوی تملیک 200 واحد صنعتی در شهرک‌ها را گرفتیم. با استفاده از منابع و امکانات موجود مثل تسهیلات سامانه بهین یاب، واحدهایی که قابلیت برگشت به چرخه تولید داشتند را رصد کردیم و در دستور کار بازگشت به تولید قراردادیم. خوشبختانه دراین‌بین، بیش از 50 واحد صنعتی، به چرخه تولید بازگشتند

 

* برخی از تولیدکنندگان مدعی هستند که نظام‌مهندسی ساختمان تعرفه‌های سنگینی از ساخت‌وسازهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی دریافت می‌کند، این موضوع را تائید می‌کنید؟ 

خیر به‌هیچ‌وجه،  در مدیریت قبل از من هرچند با نگاه خیرخواهانه این موضوع در قالب تفاهم‌نامه صورت گرفت اما از زمانی که من مدیریت مجموعه را بر عهده گرفتم این موضوع را از دستور کار خارج  و آن تفاهم‌نامه را فسخ کردم. البته طبق قانون صدور پروانه ساختمان و پایان کار برای واحدهای صنعتی در شهرک‌ها بر عهده شرکت شهرک‌های صنعتی هر استان است. صدور پروانه ساختمان نیز در شهرک کاملاً رایگان بوده و مهندس ناظر و تایید کننده برای صدور پروانه ساختمان را صاحب واحد تولیدی معرفی می‌کند. شرکت شهرک‌ها روی ساخت‌وساز نظارت کرده و فقط شرط کرده مهندسی که برای نظارت بر فرآیند ساخت و صدور پروانه معرفی می‌شود حتماً باید عضو نظام‌مهندسی ساختمان باشد

 

و حرف آخر...

برای صیانت و حراست از واحدهای صنعتی با تمام توان ایستاده‌ایم و تلاش می‌کنیم؛ چراکه اگر یک واحد به بهره‌برداری برسد و در چرخه تولید بماند نه‌تنها اشتغال‌زایی صورت گرفته بلکه اشتغالی پایدار نیز خواهیم داشت، نگرانی اصلی جامعه امروز بیکاری افراد جویای کار به‌خصوص جوانان است، تنها راهکار برون‌رفت از این معضل توسعه اشتغال با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است. ظرفیت‌های اصلی مازندران کشاورزی است و بستر برای توسعه کشاورزی همراه با استقرار صنایع مربوط بسیار زیاد است؛ که ایجاد شهرک صنعتی در کنار روستاها می‌تواند با ایجاد شغل و جلوگیری از مهاجرت روستاییان، زمینه‌ساز مهاجرت معکوس نیز باشد.

کد خبر 933509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha