به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مقارن با جمعه آخر ماه مبارک رمضان نشست روز جهانی قدس با مشارکت مرکز اطلاعات اسلامی و حضور اندیشمندان و صاحبنظران برجسته مسلمان و بودایی و سخنان افتتاحیه سفیر جمهوری اسلامی ایران در بانکوک در محل رایزنی فرهنگی برگزار و به صورت زنده از طریق شبکه تلویزیون اینترنتی آن مرکز در فضای مجازی پخش و با استقبال بسیار گسترده بینندگان این شبکه مواجه شد.
در ابتدای این مراسم، پیام ویدئویی نوبختی، سفیر ایران به عنوان سخنران افتتاحیه پخش شد. وی در سخنان خود با اشاره به سالگرد بزرگداشت روز جهانی قدس در جمعه آخر ماه مبارک رمضان، خواست مردم و مسلمان و جامعه جهانی برای آزادی مردم مظلوم فلسطین از زیر بار ظلم و ستم، از آرمانهای حضرت امام خمینی(ره) در نامگذاری این روز برشمرد.
وی همچنین افزود: مواجهه با ویروس کرونا، در کنار تحریم، محاصره و اشغال، شرایط را برای مردم فلسطین بسیار دشوار کرده و بیش از پیش به حمایت نیازمندند. ایشان سپس به تاریخ تجاوز و اشغال فلسطین، کشتار مردم مبارز فلسطین و طرح معامله قرن مغایر قوانین بین المللی بعنوان پایتخت این رژیم اشاره کرد.
ادامه این برنامه توسط کارون کویای، مجری باتجربه تلویزیونی این کشور با بحث و گفتگو در محورهای تعیین شده توسط اندیشمندان حاضر مطرح و مورد بحث بررسی قرار گرفت.
اشغال سرزمین فلسطین خلاف آموزههای تورات
عبدالله مناجیت، مورخ و تحلیلگر مسائل جهان اسلام بعنوان نخستین سخنران به تشریح دیدگاه آندسته از یهودیان پرداخت که مهاجرت به سرزمین فلسطین در عصر حاضر را بر خلاف آموزههای تورات میدانند.
وی گفت: این دسته از یهودیان معتقدند بر اساس کتاب تورات یهودیان باید در اروپا و سایر نقاط مختلف جهان تا ظهور حضرت مسیح در انتظار باشند و تا پیش از این حق مهاجرت وتصرف این سرزمین را ندارند.
این مورخ به نظریه تئودور هرتزل به عنوان بنیانگذار جنبش سیاسی صهیونیست اشاره کرد و به اختلاف بسیاری از یهودیان با این جنبش صهیونیزم جهانی که مبنای سیاسی داشته و در تعالیم دینی یهودیت جایگاهی ندارد، پرداخت و آن را دلیلی بر عدم مشروعیت این رژیم قلمداد کرد.
حکومت اشغالگر اسرائیل ناقض حقوق بشر و غیر قابل اعتماد است
آتید تانگین، استاد علوم سیاسی دانشگاه تایلند دومین سخنران نشست اظهار کرد: مسئله فلسطین بیشتر به عنوان یک مسئله اسلامی بین مسلمانان مطرح است و نزد مردم دیگران کمتر شناخته شده است. من به عنوان یک بودایی معتقدم باید این موضوع از نگاه سایر ادیان نیز بحث شود. لذا مواردی را در این زمینه مطرح میکنم.
وی در ادامه گفت: نخست اینکه مسئله فلسطین از منظر حقوق بشر بسیار جای تأمل و بحث دارد و در این قضیه حقوق مسلم این مردم مظلوم نقض و نادیده گرفته شده است. مردم فلسطین از بسیار حقوق و امکانات عادی همچون تحصیل ، بهداشت و ... محروم هستند. در اینجا بطور قطع رژیم صهیونیستی را باید عامل این محرومیتها دانست. رژیم اسرائیل از این منظر بدنبال تضعیف جایگاه و شخصیت ملت فلسطین است. از سوی دیگر به دنبال ایجاد تزلزل و تشکیک مردم جهان نسبت به حقانیت ساکنان سرزمین فلسطین است. البته در مقابل هوشیاری و آگاهی بسیاری ملت ها به هدف خود در این زمینه نمیرسند و موفق نمیشوند. عموم مردم جهان حق شناسند و آگاهی و معرفت دارند و مانند ملت ایران و حزب الله لبنان و یا حتی بسیاری از مردم بانکوک برای روشنگری و یادآوری روز قدس همه ساله تلاش میکنند. امریکا و انگلیس نیز احساسات مردم جهان را در این قضیه تخریب کنند. دولتها باید بدانند همکاری با رژیم اشغالگر اسرائیل به مانند شراکت در جنایتهای وحشیانه آنهاست و ممکن است مدتی بعد حکومت اشغالگر اسرائیل به شما نیز خیانت کند.
جهان اسلام در مسئله فلسطین باید یکصدا و منسجم عمل کند
عمران مالولیم، از شخصیتهای برجسته مسلمان و عضو دفتر شیخ الاسلام تایلند به عنوان سخنران بعدی، گروه صهیونیستی حاکم در فلسطین اشغالی را یهودیانی تندرو و افراطی که موجب ظلم و گسترش تجاوز به مردم فلسطین شده اند یاد کرد و افزود: تجاوز و جنایت برای اینها کار عادی شده است. اگرما آزادی قدس شریف را همواره احیاء و زنده نگاه نداریم، این تجاوزکاران به اهداف شوم خود در مسئله فلسطین و قبله اول مسلمین دسترسی پیدا خواهند کرد. این غفلتی است که در برخی کشورهای جهان عرب به آن دچار شده و باید با آن مقابله گردد. سازمانهای بین المللی همچون سازمان همکاری اسلامی نیز که بزرگترین سازمان حامی مسلمان است، در برابر این ظلم آشکار و مهمترین مسئله اسلامی سکوت اختیار کرده است؛ چراکه نشانه های نفوذ و دخالت در امور آن مشهود بوده و موجبات تضعیف این سازمان گردیده است. برای نمونه در برابر موضوعی مانند معامله قرن و تغییر پایتخت اسرائیل ساکت است.
معامله قرن تداوم تجاوز در حق مردم فلسطین
شیخ مجاهد کیاتی تارای، استاد دانشگاه در سخنانی، مطرح کرد: همانگونه که همگان اذعان دارند اشغال سرزمین فلسطین نقشه ایی توطئه آمیز و از پیش تعیین شده داشت و امروزه تاریخچه اجرای این طرح توطئه روشن شده است. هم اکنون نیز معامله قرن نقشه توطئه دیگری ست که از سوی آمریکا حمایت شده و قرار است بر مردم فلسطین تحمیل شود. یکی از راهبردهای اجرای این توطئه آنها نیز ایجاد ایران هراسی نزد دولتمردان جهان عرب است. بدینگونه که هم رضایت شان را اخذ کنند و هم این طرح شوم را بعنوان امتیاز خود برای آنها مطرح کنند. بدین ترتیب تصور میکنند قادر هستند اعراب را از این طریق متقاعد و زمینه اجرای طرح معامله قرن مساعد کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: صهیونیست ها قبل از اشغال فلسطین تنها هشت درصد از این سرزمین را با پرداخت مبلغ خریدند و سپس بقیه مناطق را فریبکارانه غصب و اشغال کردند. بنابراین ما باید در روز جهانی قدس نسبت به ابعاد مختلف تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی روشنگری کنیم تا قضیه برای مردم آزاده سراسر جهان روشن گردد.
حسنخانی، رایزن فرهنگی کشورمان در تایلند هم در سخنان کوتاهی، حمایت از آزادی قبله اول مسلمانان جهان و مردم ستمدیده فلسطین و نیز ممانعت از خطر عادی سازی فرهنگ زورگویی، اشغال، تجاوز و ترور را از اهداف برگزاری روز جهانی قدس برشمرد. وی همچنین از تلاش مرکز اسلامی و سخنان اندیشمندان حاضر در برنامه تشکر و قدردانی کرد.
نظر شما