تصویب اعتبار نامه منتخبان مجلس یازدهم/بازگشت ۸۵ درصد فعالیت‌ها در کشور به حالت قبل از کرونا

تصویب اعتبار نامه منتخبان مجلس، اتفاق نژادپرستانه اخیر در آمریکا نقض فاحش حقوق بشر است، بررسی پیشنهاد اختصاص اعتبار به مراکز مدیریت و کنترل حوادث در هیات دولت، بازگشت ۸۵ درصد فعالیتها در کشور به حالت قبل از کرونا برخی از اخبار سیاسی امروز شبسان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، تصویب اعتبار نامه منتخبان مجلس،  اتفاق نژادپرستانه اخیر در آمریکا نقض فاحش حقوق بشر است، بررسی پیشنهاد اختصاص اعتبار به مراکز مدیریت و کنترل حوادث در هیات دولت، بازگشت ۸۵ درصد فعالیتها در کشور به حالت قبل از کرونا از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۱۱ خرداد ماه است.

مصوبات ستاد مرکزی مقابله با کرونا برای همه لازم الاجراست

حجت الاسلام «میرتاج الدینی» در ادامه جلسه علنی صبح امروز یکشنبه 11 اردیبهشت در تذکری گفت: بر اساس بخش دوم آیین نامه داخلی مجلس پس از قرائت رهبری و سوگند نمایندگان در جلسه افتتاحیه منتخبان ملت باید با حضور در مرقد امام خمینی با شهدای انقلاب و امام تجدید عهد می کردند که متاسفانه امسال این اتفاق نیفتاد و این تذکر به هیئت رییسه سنی وارد است.

 

منتخب مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اکنون وضعیت کرونا در کشور رو به بهبود است و خیلی از کارها از روز شنبه به صورت عادی از سر گرفته شده است. کادر درمانی، پرستاران و پزشکان زحمات زیادی کشیدند و جمهوری اسلامی ایران به یک الگوی مثبت برای مقابله با کرونا تبدیل شده است.

 

وی بیان کرد: در آستانه ارتحال امام خمینی (ره) قرار داریم. هیئت رییسه باید برای روزهای عادی برنامه ریزی کرده تا نمایندگان در مرقد امام (ره) حضور یابند و با آرمان های امام و شهدا تجدید عهد کنند.

 

محمد باقر قالیباف، رییس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: مصوبات ستاد مرکزی مبارزه با کرونا همانند قانون برای همه لازم الاجراست و تاکنون حرم حضرت امام بسته بوده و کسی اجازه ورود ندارد. طبیعی است که ما نمی توانیم این مراسم را اجرا کنیم اما در اولین فرصت این مراسم برگزار خواهد شد.

 

قرائت گزارش شعب ۱۵گانه /تصویب اعتبار نامه منتخبان مجلس یازدهم

در ادامه  جلسه علنی امروز (یکشنبه11خرداد) مجلس شورای اسلامی  سخنگوی سعب 15گانه بررسی اعتبار نامه منتخبان گزارش این شعب را قرائتکردند.

اسامی منتخبانی که اعتبارنامه آن‌ها در شعب ۱۵ گانه تصویب شده  به شرح زیر است:

شعبه ۱

۱- سیدمحمد مولوی

۲- سید مجتبی محفوظی

۳- جلیل مختار

۴- رحیم زارع

۵- غلامرضا مرحبا

۶- رضا حاجی پور

۷- حسن شجاعی علی آبادی

۸- محمدحسن آصفری

۹- علی اکبر کریمی

۱۰- علی نیکزاد

۱۱- سیدکاظم موسوی

۱۲- صدیف بدری

۱۳- سید صادق طباطبایی نژاد

۱۴- محمدرضا دشتی اردکانی

۱۵- قدرت الله حمزه

۱۶-روح الله حضرت پور طلاتپه

۱۷- سید سلمان ذاکر

۱۸- وحید جلال زاده

شعبه ۲

۱-کیومرث سرمدی

۲- امان الله حسین پور

۳- امیرحسین بانکی پورفر

۴-زهرا شیخی مبارکه

۵- عباس مقتدایی

۶-مهدی طغیانی

۷- حسین میرزایی

۸- مسلم صالحی

۹- محمد خدابخشی

۱۰- فریدون حسنوند

۱۱- احمد محرم زاده یخ فروزان

۱۲- سید کریم حسینی

۱۳- مجتبی یوسفی

۱۴- عبدالله ایزدپناه

۱۵- عبدالناصر درخشان

۱۶-سارا فلاحی

۱۷- علی اکبر بسطامی.

 

لایحه معافیت وزارت نیرو از پرداخت هزینه‌های دادرسی در دستور کار هیات دولت

ماده ۲۸ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور در راستای معافیت دستگاه‌های متولی اراضی دولتی، ملی، اوقافی و غیره از پرداخت هزینه دادرسی دعاوی رفع تصرف، تصویب گردیده است.

 

در این بین اراضی بستر رودخانه ها، مسیل ها، انهار طبیعی، کانال های عمومی، مرداب ها و برکه‌های طبیعی که به استناد ماده ۲ قانون آب و نحوه ملی شدن آن و ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب، جزء انفال موضوع اصل ۴۵ قانون اساسی و متعلق به حکومت اسلامی به شمار می رود و متولی آن دولت (وزارت نیرو و شرکت های آب منطقه ای) می باشند، مشمول معافیت مزبور نگردیده است.

 

لذا در راستای صیانت و حراست بهتر از اراضی مورد اشاره، تسریع در برخورد با تجاوزات به بستر و حریم رودخانه‌ها و جلوگیری از تبعات و خسارات جانی و مالی ناشی از وقوع سیلاب‌های احتمالی و رفع تصرفات غیرقانونی، ضروری است تا وزارت نیرو نیز به فهرست دستگاه های مندرج در ماده مورد اشاره الحاق گردد.

 

به همین منظور، پیش نویس لایحه الحاق وزارت نیرو به فهرست دستگاه های اجرائی مشمول ماده فوق در خصوص معافیت این وزارت از پرداخت هزینه دادرسی در دعاوی رفع تصرفات غیرقانونی از اراضی بستر و حریم رودخانه‌ها، مسیل‌ها، انهار طبیعی، کانال‌های عمومی، تالاب‌ها و برکه‌های طبیعی از سوی وزارت مزبور جهت سیر مراحل بررسی و تصمیم گیری به هیئت دولت ارائه شده است.

 

بررسی پیشنهاد اختصاص اعتبار به مراکز مدیریت و کنترل حوادث در هیات دولت

سازمان مدیریت بحران کشور به منظور ایجاد مکانی ایمن و مقاوم، با قابلیت خدمات رسانی بی­‌وقفه و ایجاد سامانه فرماندهی واحد در زمان وقوع مخاطرات طبیعی، برنامه احداث مراکز مدیریت و کنترل حوادث در ۳۱ استان کشور را در دستور کار قرار داده است.

احداث این مراکز با توجه به کاربری های ویژه نظیر سالن پایش و مانیتورینگ، نقش بسزایی در کاهش ریسک خواهد داشت ضمن آنکه از اولویت های برنامه­ جامع مدیریت بحران در کشور نیز محسوب می‌شود.

تاکنون ۱۸ مرکز مدیریت و کنترل حوادث تکمیل، شش پروژه به صورت نیمه ­تمام رها شده و عملیات اجرایی در هفت استان کشور به‌دلیل عدم اختصاص اعتبارات مورد نیاز شروع نشده است.  

از آنجایی که احداث مراکز مدیریت و کنترل حوادث در مراکز استان ها، نقش مؤثری در مدیریت خطرپذیری کشور و کاهش خسارات جانی و مالی وارده ناشی از وقوع مخاطرات طبیعی دارد، درخواست اختصاص اعتبارت مورد نیاز برای این پروژه ها ارائه شده که در حال بررسی در کمیسیون اقتصاد هیات دولت است.

 

اتفاق نژادپرستانه اخیر در آمریکا نقض فاحش حقوق بشر است

«علی باقری» شب گذشته (شنبه 10 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به تشریح برخورد اخیر نژادپرستانه پلیس آمریکا پرداخت.

 

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه درباره ابعاد قتل جوان سیاه پوست به دست نیروی پلیس آمریکا گفت:  با وجود ابعاد گسترده قتل جوان سیاه پوست به دست نیروی پلیس آمریکا در رسانه ها و جامعه این کشور، اوباما این اتفاق را عادی می داند.

 

وی با بیان اینکه خودبرتر بینی سفیدپوستان در آمریکا یک اقدام شبه نازیست در آلمان است، گفت: این امر سبب پیدایش جنگ جهانی شد.

 

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه خاطرنشان کرد: اتفاق نژادپرستانه اخیر در آمریکا؛ نقض فاحش حقوق بشر است اما آمریکا می تواند به سادگی از این اتهام شانه خالی کند.

 

نژاد پرستی در حکومت و ساختار آمریکا، قابل درمان نیست

«سام مهدی ترابی» شب گذشته (شنبه 10 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به برخورد اخیر نژادپرستانه پلیس آمریکا و بیان اینکه نژاد پرستی در حکومت و ساختار آمریکا، قابل درمان نیست، گفت: بیکاری، فاصله طبقاتی و شیوع کرونا را می توان از دیگر عوامل دوباره اوج گیری نژاد پرستی در آمریکا است.

 

کارشناس امور بین الملل با اشاره به اینکه در آمریکا  حدود 40 سال است که حقوق و دستمزدها افزایش نیافته است، گفت: در این کشور پولدارها پولدارتر و ضعیفها ضعیف تر شده اند.

 

وی با بیان اینکه مردم آمریکا جرأت انقلاب کردن ندارند، گفت: نخبه های این کشور تحت شستشوی مغزی قرار گرفته و مردم عادی بسیار جاهل هستند در آمریکا رهبر مردمی خاصی وجود ندارد پس اعتراضات اخیر این کشور باز هم بجایی نمی رسد.

 

بازگشت ۸۵ درصد فعالیت‌ها در کشور به حالت قبل از کرونا/برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس در شرایط خاص

«عبدالرضا رحمانی فضلی» شب گذشته (شنبه 10 خرداد) در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما در بررسی عملکرد وزارت کشور به موضوع برگزاری انتخابات اشاره کرد و با بیان اینکه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شرایط بسیار خاص و ویژه ای برگزار شد، گفت: ۲ روز قبل از برگزاری انتخابات، خبر شروع شیوع کرونا در قم اعلام شد، قبل از آن هم شهادت سردار شهید سلیمانی بر فضای انتخاباتی اثر گذار، تحریم‌های ظالمانه غربی هم از سوی دیگر بر این دوره از رای گیری‌ها سایه افکنده بود و از این جهت، انتخابات این دوره مجلس در شرایط خاص برگزار شد.

 

وزیر کشور با تاکید بر اینکه با وجود شرایط خاص موفق شدیم در ۵۴ هزار و ۶۱۱ شعبه رای گیری، انتخابات را در سایه امنیت برگزار کنیم، گفت: در راستای برقراری امنیت و نظم انتخاباتی، حدود ۵۰۰ هزار نفر برای شرایط امنیتی آموزش دیده و آماده شد.

 

وی با بیان اینکه ۴۶ هزار نفر به عنوان بازرس در شعب رای گیری حضور داشتند، گفت: با احتساب نیرو‌های امنیتی حدود یک میلیون نفر در انتخابات این دوره مجلس حضور پررنگ داشتند.

 

وزیر کشور در ادامه توضیحات خود درباره برگزاری این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این دوره از انتخابات یعنی دوم اسفند تکلیف ۱۹۷ از ۲۰۸ حوزه انتخابیه تعیین و ۲۷۹ نفر به مجلس راه یافتند، ادامه داد: ۱۱ نفر از ۱۱ حوزه باقی ماند که با هماهنگی شورای نگهبان در انتخابات میان دوره‌ای در شهریور ماه قطعی و راهی مجلس خواهند شد.

 

وی همچنین درباره کرسی ۲ نفر از نمایندگان منتخب مجلس که براثر کرونا جان باختند نیز اینگونه توضیح داد که تکلیف جایگزین خانم رهبر و آقای رمضانی همزمان با انتخابات ریاست جمهوری تعیین می شود.

 

رحمانی فضای در ادامه این برنامه به ارائه توضیحاتی درباره اصلاح قانون انتخابات پرداخت و با بیان اینکه قانون انتخابات در هر دوره دستخوش اصلاحاتی بوده و این بار هم مشمول تغییرات و دستکاری‌هایی شده است، گفت: با این وجود نگاه وزارت کشور این است که ما باید لایحه جامع انتخاباتی داشته باشیم حتی برای این منظور، دولت طرح ۲ فوریتی را تقدیم مجلس کرد که در صحن علنی حائز اولویت نشد اما دولت هنوز هم مصرانه بر لایحه پیشنهادی خود ایستادگی دارد.

 

وی به ضعف‌های اجرایی انتخابات نیز اشاره کرد و از تشکیل هیأت‌های اجرایی، روابط میان وزارت کشور و شورای نگهبان و هیأت‌های نظارت، نحوه الکترونیکی کردن رای گیری ها، نحوه حمایت از احزاب و پررنگ کردن حضور آن‌ها در انتخابات به عنوان مسائل عمده قابل بررسی در امر انتخابات یاد کرد./

 

کد خبر 933433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha