افزایش برداشت و نرخ خرید تضمینی گندم کار شرکت غله را سنگین می کند

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال شاهد افزایش تولید گندم در استان و اصلاح نرخ خرید تضمینی این محصول هستیم که این روند، کار شرکت غله برای ایجاد زیرساخت های خرید را سنگین می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فاروج؛ «عبدالله یوسفی» پنج شنبه (۸ خرداد) در نشست کارگروه خرید تضمینی گندم فاروج گفت: افزایش برداشت، کار شرکت غله را برای ایجاد بستر خرید سخت تر می کند و باید برای روی دست کشاوز نماندن محصول و خارج نشدن از استان و جلوگیری از دخل و تصرف واسطه ها تمهیدات لازم از هم اکنون اندیشیده شود.

 

 

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی، با اشاره به اینکه سال گذشته 15 مرکز خرید گندم تایید شد، گفت: امسال 23 مرکز معرفی شده است که امیدواریم برای تسهیل روند خرید، تایید شود.

 

 

وی با اشاره به فعال نبودن دو سیلوی فاروج و آشخانه افزود: امیدواریم  از سوی شرکت غله تمهیداتی اندیشیده شود که این دو واحد هم در شمار مراکز خرید قرار گیرند.

 

 

یوسفی افزود: محدودیت مراکز خرید منجر به خروج بخش زیادی از گندم فاروج  از استان در سال گذشته  شد.

 

وی یادآورشد:  سطح زیر کشت گندم امسال  استان 147 هزار هکتار است که 47 هزار هکتار آن آبی است و از این مقدار 14 هزارو 850 هکتار با 4 هزار و 500 هکتار محصول آبی مربوط به شهرستان فاروج است.

 

 

یوسفی با اشاره به اینکه بیشترین افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات مربوط به گندم است که نسبت به سال قبل 47 درصد رشد داشته است، گفت: هر چند رقم نرخ خرید تضمینی به 25 هزار ریال  برای حمایت از کشاورزان رسیده اما این صنف نسبت به این رقم هم اعتراض دارند.

 

 

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 164 هزار تن گندم مازاد و سه هزار تن توافقی خرید انجام شد که نسبت به سال قبل از آن 80 درصد افزایش داشته، بیان داشت: پیش بینی امسال برای خرید گندم مازاد 250 هزار تن در سطح استان  است.

 

 

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: پیش بینی تولید گندم استان 270 هزار تن است که بین 185 تا 200 هزار تن گندم خوراکی  و 10 تا 15 هزار تن هم نوع بذری آن  مازاد و برای خرید است.

 

 

یوسفی گفت: پیش بینی برداشت شهرستان فاروج هم 35 هزار تن است که در مقایسه با رقم 21 هزار تنی خرید سال گذشته، امیدواریم امسال میزان خرید گندم در این شهرستان به 25 هزار تن برسد.

 

محدودیت های مراکز خرید گندم هزینه های اضافی به کشاورزان تحمیل می کند

 

فرماندار فاروج  هم در این نشست گفت: سال گذشته محدودیت های تعیین شده برای مراکز خرید گندم نارضایتی کشاورزان را به همراه داشت و تبعات آن خروج گندم تولیدی از استان بود.

 

 

"مسعود صادق تیتکانلو" افزود: روستائیان در حالی که سوله مرکز خرید گندم در مجاورت منزلشان بود به خاطر این محدودیت متحمل هزینه های حمل و انتقال تولید خود به شهرستان های دیگر می شدند که نارضایتی های زیادی ایجاد کرد.

 

 

وی بر تعریف سازوکار قانونی از سوی متولیان برای تخصیص اعتبار در خصوص استانداردسازی و توسعه انبارهای شرکت های تعاونی تاکید کرد و گفت:  یک سال در این بخش در کمیته برنامه ریزی شهرستان اعتبار پیش بینی شد اما جذب آن سخت بود.

 

 

کد خبر 933135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha