مجلس یازدهم، نخستین مجلس از چله دوم انقلاب است

حسینی با اشاره به اینکه مجلس یازدهم، نخستین مجلس از چله دوم انقلاب است، گفت: پیام رهبر انقلاب مبنی بر لزوم ریل گذاری مجلس مهمترین نکته‌ای است که باید به آن توجه کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «سید شمس الدین حسینی» شب گذشته (چهارشنبه 7 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره نحوه عملکرد مجلس یازدهم و بایدها و نبایدهای آن به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: مجلس یازدهم، نخستین مجلس از چله دوم انقلاب است و پیام رهبر انقلاب مبنی بر لزوم ریل گذاری مجلس مهمترین نکته‌ای است که باید به آن توجه کنیم.

 

منتخب مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره وضعیت اقتصادی کشور اینگونه گفت: در دهه فعلی، رشد اقتصادی کشور را از دست دادیم و درآمد سرانه ما در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال ۱۳۹۰ بیست و هشت درصد کاهش داشت.

 

وی با اشاره به اینکه در عدالت اقتصادی و توزیع درآمد‌ها یا همان ضریب جینی از ۳۶ و نیم درصد در سال ۱۳۹۲ به ۴۲ درصد فعلی رسیده ایم، گفت: برآیند این دو عامل، کاهش رفاه است و مهمترین عامل این موضوع، پایین بودن رشد و تولید است.

 

حسینی همچنین با تاکید بر لزوم افزایش درآمد سرانه تصریح کرد: باید در سیاست‌های حمایتی خود تجدید نظر کنیم. مجلس فقط دو ابزار قانونگذاری و نظارت را در اختیار دارد بنابراین نباید از مجلس همانند قوه مجریه توقع داشت. بر اساس قانون اساسی، بودجه، اصلاحیه و متمم آن باید توسط مجلس تصویب شود و این یکی از مهمترین ابزار‌های کشور‌های دموکراتیک است.

 

منتخب مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی به مشکلی که در این مسیر ایجاد شده است اشاره کرد و در توضیح آن گفت: مشکل فعلی این است که مجلس از رأس و در جریان امور بودن به ویژه در حوزه اقتصادی، خارج شده است و این موضوع را باید به سر جای خود برگردانیم.

 

وی با بیان اینکه برخی کشور‌ها در نظام تأمین مالی خود به نظام بانکی، اتکای بیشتر و برخی اتکای کمتر دارند، افزود: هر قدر بازار سرمایه کارآمدتر و عمق آن بیشتر باشد و در تأمین مالی و فعالیت‌های اقتصادی نقش بیشتر داشته باشد فعالان و بنگاه‌های اقتصادی کمتر به سراغ نظام بانکی می‌روند.

 

حسینی بر این نکته نیز اشاره داشت که در اقتصاد کشور نیاز به انحصارزدایی داریم و اگر نتوانیم در جا‌هایی انحصار را از بین ببریم به ناچار به نظام قیمت گذاری نیاز داریم و این در حالی است که باید نظام توزیع رانتی ارز نیز اصلاح شود و در کنار اینکه لازمه اصلاح ساختار بودجه این است که به بودجه به عنوان سند حکمرانی نگاه کنیم نه یک سند حسابداری./

کد خبر 932978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha