مختومقلی فراغی علم  و حکمت را گمشده یک  زاهد  می دانست

کشمیری گفت: مختومقلی فراغی شاعر بزرگ ترکمن علم و حکمت را گمشده یک زاهد می دانست و تلاش کرد که اندوخته های علم خود را به زبان شعر به مردم عرضه کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «عادله کشمیری» شامگاه امروز (چهارشنبه 7 خرداد) در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: مختومقلی فراغی در قرن دوازدهم می زیست و در آن زمان کشور درگیر جنگ بود و این شاعر بزرگ با سوز دل اشعار خود را در خصوص وضع مردم بیان کرده است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان ادامه داد: مختومقلی فراعی فردی مصلح بود و در اشعار خود از ریاکاری صوفیان و علما زمان خود سخن گفته و رنج دیده است و در اشعار مختومقلی به موضوعاتی مثل چند همسری، صلح  و دوستی علاوه بر اعتقادات دینی توجه شده است.

 

کشمیری بیان کرد: مختومقلی غلام بزرگان دین بود و ارادت خود را در اشعار به خدا، اهل البیت (علیه السلام) و پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) نشان داده است.

 

وی متذکر شد: مختومقلی فراغی شاعر بزرگ ترکمن علم  و حکمت را گمشده یک  زاهد می دانست و تلاش کرد که اندوخته های علم خود را به زبان شعر به مردم عرضه کند.  

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان ابراز داشت: آن چیزی که از دیوان مختومقلی باقی مانده است بسیار ارزشمند است و این دیوان سراسر حمکت است.

 

کشمیری بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی فرهنگ، هنر و ادب این مردم است و اگر بنا است کاری را انجام دهیم این است که از بزرگان و مفاخر قدردانی کنیم.

 

 

کد خبر 932954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha