به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام «محمود ابوالقاسمی» شامگاه سهشنبه ۶ خرداد در مسجد جامع غدیر به سخنرانی پرداخته و گفت: چرا ما نزدیکی خدا به خود را احساس نمیکنیم زیرا از او دور هستیم و برخی عوامل سبب دوری ما از خدا شده است.
وی افزود: نیازمندی انسان به خدا همیشگی است همین که احساس بینیازی از خدا به او دست بدهد و حالت استغنا پیدا کند از خدا دور میشود.
حجتالاسلام ابوالقاسمی با بیان اینکه احساس نیاز میتواند ما را به سمت هر چیز خوب و بد بکشاند، عنوان کرد: معنای کلمه فقر از فقار و زهر یعنی ستون فقرات گرفته شده است، برای درک معنای فقیر باید کسی را که در مواضع ستون فقرات دچار شکستگی و قطع نخاع شده را تصور کنید که دست و پا دارد اما توان استفاده از آن را ندارد برای انجام کوچکترین کارها به شدت محتاج دیگران است، همیشه باید یکی در کنار او باشد که به کمک دست و پای آن فرد مشکلات خود را حل کند.
استاد حوزه افزود: کسی که قطع نخاع شده همچون بقیه مردم دست، پا، فکر و عقل دارد اما مثل سایر مردم توان استفاده از آنها را ندارد برای همین است که نمیتواند مشکلات زندگی خود را حل کند، با این مثال میتوان معنای «فقیر الی الله» را فهمید.
وی ادامه داد: کسی که برای به کارگیری اعضا و جوارحش خود را به خدا محتاج میبیند نمیتواند بدون یاری خدا آنها را به کار بگیرد آنقدر به مالکیت خدا نسبت به خود یقین دارد که میداند بدون خواست خدا اجازه استفاده از آنها را ندارد.
حجتالاسلام ابوالقاسمی با استناد به روایتی از پیامبر(ص) مبنی بر اینکه «فقر الی الله سبب افتخار من است»، گفت: احساس نیاز من به خدا از احساس نیاز همه انبیا به پروردگار بیشتر است، مباهات میکنم این احساس نیاز من به پروردگار بیش از همه است.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: اگر پیامبر(ص) نزدیکترین و شبیهترین خلق به خدا است به واسطه احساس نیاز شدید ایشان به پروردگار است، این درک نیاز نسبت به خدا میتواند یک نفر را تا این حد بالا ببرد اگر همین احساس نیاز به غیر خدا صرف شود میتواند به همان اندازه سبب از چشم خدا افتادن انسان شده و او را به اعماق ضلالت بکشاند.
وی با بیان اینکه امروزه احساس نیاز به خدا در زندگی بشر جایی ندارد چطور میتوان انتظار داشت که او خدا را پرستش کند، عنوان کرد: متاسفانه بشر امروز با احساس نیاز کاذب به تکنولوژی خود را فقیر و محتاج به تکنولوژی میبیند و کارش به جایی میرسد که تکنولوژی و کسانی که دارای تکنولوژی هستند را میپرستد و فکر میکند بدون صاحبان تکنولوژی نمیتواند به زندگی خود ادامه دهد غافل از اینکه هر روز بیشتر از دیروز زندگی او مصداق این آیه
«وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا ...» شده است.
حجتالاسلام ابوالقاسمی در پایان خاطرنشان کرد: با احوالات امروز بشر یک ویروس کوچک کرونا که خیلی ریز است بت بزرگ بشر امروزی را متلاشی میکند و رایحه احساس نیاز بشر به خد را به شامه آنها میرساند و با چشاندن طعم نیاز به خدا بشر را بالا میکشاند و از سقوط حتمی او را نجات میدهد.
نظر شما