تهیه نقشه های عملیاتی زیرساخت شهر در ورطه فراموشی

سلطانی گفت: از آنجا که نقشه های عملیاتی زیرساخت شهر هنگام زلزله کمک شایانی به بازسازی عمران شهر می کند، نبود اعتبار لازم تهیه آن به ورطه فراموشی سپرده است.

مهدی سلطانی، معاون مدیرکل بحران استانداری تهران در گفت و گو با شبستان پیرامون نقش تعیین کننده نقشه های عملیاتی زیرساخت شهری در هنگام وقوع زلزله، گفت: در شهرهای بزرگ به خصوص کلان شهر تهران در زیرزمین، لوله هایی مانند لوله توزیع نفت، بنزین و گازوئیل برای ماشین های سنگین، لوله های گازرسانی و لوله های توزیع آب شهری وجود دارد که به عنوان شریان های حیاتی شهر، توجه به آن ها هنگام بروز زلزله بسیار نقش تعیین کننده دارد.

وی بااشاره به اینکه درحال حاضر نقشه های اولیه، زیرساخت شهری وجود دارد اما در هنگام بحران مانند زلزله کاربرد چندانی ندارد، گفت: برای تغییر نقشه های اولیه به نقشه های کاربردی و عملیاتی شهری و استفاده از آن هنگام زلزله نیاز به تامین اعتبارات لازم و کار کارشناسی سازمان ها و نهادهای مرتبط در مدت زمان طولانی 10 تا 15 سال نیاز است که درحال حاضر تهیه آن به دست فراموشی سپرده شده است.

سلطانی تصریح کرد: با توجه به اینکه لوله های گاز در شبکه توزیع به خانه ها، جدید است برای تهیه نقشه های عملیاتی زیرساختی آن نیازی به اصلاح ندارد اما لوله های توزیعی آب شهری تهران که قدیمی آزبس (یعنی سیمانی) است، باید در ابتدا سازمان آب و فاضلاب تهران اقدام به تعویض اصلاح لوله های جدید توزیع آب شهری کند تا بتوان به نقشه های عملیاتی زیرساخت دست پیدا کرد.

معاون مدیرکل بحران استانداری تهران افزود: با توجه به شرایط موجود، در نقشه زیرساخت لوله های گاز، شهرداری تهران با همکاری مشاور ژاپنی توانسته، سنسورهای اتوماتیکی قطع گاز هنگام بروز حادثه نصب کند که به تازگی این سنسورها نصب شده است. با توجه به این امر درحال حاضر نقشه های عملیاتی زیرساخت گاز تهیه شده است.

سلطانی با تاکید بر شناسایی محل دقیق شریان های حیاتی زیرساخت شهر با گسل های زلزله و تهیه نقشه عملیاتی، افزود: برای جلوگیری از انفجار، خسارت های احتمالی و بازسازی عمرانی شهر پس از وقوع زلزله، نقشه های عملیاتی زیرساخت شهر کمک شایانی می کند. به همین منظور باید محل دقیق شریان های حیاتی شهر در تقاطع با گسل های زلزله شناسایی شود.

این کارشناس مدیریت بحران استان تهران، گفت: اهمیت نقشه های زیرساخت شهر، پس از زلزله مشخص می کند که 3 روز ابتدایی پس از وقوع زلزله که گروه های امداد و نجات اقدام به بازتوانی شریان های مهم شهر می کنند، از طریق نقشه های عملیاتی زیرساخت شهر، می توان از عمق و ارتفاع شریان های مهم و حیاتی شهر آگاهی پیدا کرد و هنگام گودبرداری به شبکه های زیرساختی دیگر ازجمله فیبر نوری و شبکه مخابراتی کمتر خسارت وارد کرد.

سلطانی تاکیدکرد: کار کارشناسی تهیه نقشه های عملیاتی زیرساخت شهری از 7 سال پیش آغاز شده است، درحالی که برای تکمیل دیگر شبکه های زیرساخت شهری ازجمله لوله های تامین آب هنگام بحران و زلزله نیاز به مدت زمان 10 تا 15 ساله است.

 

پایان پیام/

کد خبر 93259

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha