به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مصطفی بهی» صبح امروز (۶ خرداد) در دیدار شورای مدیران واحدهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خراسان جنوبی به مناسبت هفته ارتباطات با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: وظیفه توسعه زیرساخت های ارتباطی استان در سه بخش تامین پوشش تلفن همراه، تلفن ثابت و دسترسی به شبکه ملی اطلاعات را برعهده داریم.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با بیان اینکه ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان ۳۵ درصد است، گفت: اما این به خاطر نبود زیرساخت ها تلفن ثابت نیست بله به دلیل ظرفیت های خوبی است که برای پوشش همراه به وجود آمده و ذائقه مردم به این سمت تغییر یافته است.
وی با اشاره به اینکه در بیش از ۹۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار ظرفیت بهره برداری از تلفن ثابت وجود دارد، افزود: در حال حاضر ۴۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان فاقد تلفن ثابت هستند که بحث پوشش این روستاها در برنامه سال جاری قرار دارد.
بهی ادامه داد: در مجموع از یک هزار و ۷۸۰ روستای خراسان جنوبی هم اکنون تعداد یک هزار و ۲۷۰ روستا ظرفیت بهرهبرداری از تلفن ثابت دارند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با بیان اینکه سه اپراتور فعال در حوزه تلفن همراه در استان، عنوان کرد: ضریب نفوذ اپراتور تلفن همراه در استان ۷۷ درصد، ایرانسل ۴۰ درصد است و اپراتور رایتل در شهر بیرجند و فردوس فعال است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای دولت تاکنون سایت های تلفن همراه در خراسان جنوبی ۲ برابر شده است، گفت: امروز ظرفیت های خوبی در توسعه شبکه ملی اطلاعات در روستاها داریم.
۹۴درصد جاده های اصلی تحت پوشش شبکه تلفن همراه
بهی به پوشش جاده ای تلفن همراه در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۹۴ درصد جاده های اصلی و در مجموع ۸۴ درصد جاده های اصلی و فرعی خراسان جنوبی تحت پوشش تلفن همراه هستند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اتصال شهرها و روستا به شبکه ملی اطلاعات، ادامه داد: در ۳۰ شهر خراسان جنوبی ظرفیت های ارتباطی (اینترنت پرسرعت) کامل است و در بحث اینترنت ثابت نیز اقدامات خوبی از طریق بخش خصوصی صورت گرفته است تا دسترسی بیشتر مردم به وجود آید.
۷۰۰ روستای استان تحت پوشش شبکه ملی اطلاعات
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۶۱۶ روستای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه باید ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند که در این راستا تاکنون ۷۰۰ روستای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
بهی تاکید کرد: تا پایان شش ماهه ابتدای امسال ۷۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: تا پایان شش ماهه نخست امسال تعداد ۱۳۳ روستای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد و در مجموع ۷۵۰ روستا از ظرفیتهای این شبکه در استان بهرهمند خواهند بود.
وی با بیان اینکه ۶۸۰ هزار نفر مشترکان اینترنت پهن باند ثبات و سیار در استان هستند، افزود: همچنین ۱۷۴ روستای خراسان جنوبی از اینترنت پر سرعت adsl برخوردار هستند.
بهی بیان کرد: طول شبکه فیبر نوری استان سه هزار و ۶۰۰ کیلومتر و ظرفیت پهنای باند ورودی به استان نیز ۱۱۰ گیگابیت بر ثانیه و میزان بهرهبرداری از آن ۲۵ گیگابیت بر ثانیه است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هفت فروشگاه اینترنتی به منظور رعایت مسائل بهداشتی و تردد کمتر مردم در استان فعال شده است، عنوان کرد: روزانه حدود ۵۰۰ درخواست خرید از طریق این فروشگاه ها اینترنتی تامین می شود.
سرمایهگذاری ۲۴۰میلیارد تومانی در زیرساختهای ارتباطی خراسان جنوبی
وی بیان کرد: از ابتدای دولت تاکنون در حوزه زیرساخت های ارتباطی خراسان جنوبی ۲۴۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری دولتی وخصوصی انجام شده است.
بهی از ایجاد ۸۸ سایت توسعه پوشش تلفن همراه در روستاهای استان خبر داد و گفت: در مجموع ۱۴۴ روستا از پوشش تلفن همراه بهرهمند می شوند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی به اجرای پروژه توسعه فیبرنوری در روستا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر فیبر نوری در ۱۰۰ کیلومتر اجرا شده و امسال ۵۰۰ کیلومتر به این مسیر افزوده خواهد شد.
وی به پروژه هوشمندسازی مدارس روستایی استان اشاره و بیان کرد: در فاز اول تا پایان خردادماه ۵۰۰ مدرسه به شبکه ملی اطلاعات متصل می شوند و تا پایان سال در مجموع یک هزار مدرسه متصل خواهد شد.
نظر شما