به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد کاویانی، معاون مدیر کل مشاوره ومددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور شب گذشته(1دی) در همایش توجیهی، آموزشی شورای مشورتی فرمانداران و استاندار خراسان رضوی ودر جمع مشاوران بنیاد شهید و امور ایثار گران خراسان رضوی، اظهار داشت: فرآیند مشاوره ساختار محور نیست بلکه اعتماد و اعتبار محور است.
وی افزود: بهره گیری از ظرفیت جامعه ایثارگران، توسعه و تعمیق فرهنگ دینی و ارزش های اسلامی، حضور موثر و فعال جامعه ایثارگری در اعتلای کشور تبیین جایگاه و آشنایی با شرح وظایف و اختیارات از جمله اهداف تشکیل شورای مشورتی فرمانداران و استانداران با عنوان " معتمدین معین" است.
وی با اشاره به اینکه مشاوره امری تحمیلی نیست، اذعان داشت: متاسفانه هنوز بعد از گذشت سالها مسئله مشورت کردن در فرهنگ کشور به صورت جاری و قالب در بین مردم و سازمان ها تبیین نشده است و باید فرهنگ مشاوره در بستر فرهنگی اصلاح شود.
وی با بیان اینکه سیر حرکتی مشاوران استاندار و فرمانداران به منظور شکوفایی، ایمن سازی و عزم برای حرکت با انگیزه در جهت تکامل و رشد باشد، گفت: در حال حاضر در کشور 2هزار و 357 مشاور فرماندارو 342 مشاور استاندار در سطح کشور در حال فعالیت هستند.
حجت الاسلام کاویانی با اشاره به این مطلب که مشاوره فعالیتی تخصصی است و نیازمند فراگیری دوره های آموزشی است، خاطر نشان ساخت: مسئله مشاوره امری اجباری و تحمیلی نیست بلکه مشاوره ایجاد تعامل همراه با درک متقابل به منظور کمک و توسعه شناخت برای اتخاذ تصمیم مبنی بر همدلی است.
وی با بیان اینکه در مبانی فکری، دینی، روایات ائمه معصوم(ع) و اعتقادی ما به فرهنگ مشاوره اشاره شده است، افزود: فرهنگ مشاوره یعنی شناخت افراد به منظور ارائه مشاوره و شناسایی خصوصیات رفتاری مشاور است.
معاون مدیر کل مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور تصریح کرد: استبداد رای، ضعیف العقل، افراد لجوج، بخیل و تنگ نظر، حریص، افراد غیر متخصص، افراد غیر قابل اعتماد، افراد دروغگو و افراد فرو مایه و پست از جمله افرادی هستند که از دیدگاه امام صادق(ع) شایسته مشورت نیستند.
وی همچنین به خصوصیات رفتاری مشاور از دیدگاه امام صادق(ع) اشاره کرد و افزود: مشورت باید در قالب فرهنگ باشد یعنی اینکه مشاور حدو مرز مشاوره را بشناسد، فرد مشاور راز دار، آزادگی و تدین داشته باشد و نسبت به معایب و محاسن خود اگاهی داشته باشد از جمله خصوصیات رفتاری مشاور از دیدگاه امام صادق(ع) است.
وی ادامه داد: رفتار مشاور باید پاسخگو، انتقاد پذیر،بی طرفانه، امینانه، مسئولانه، مشتاقانه،مصلحت نگر، مثبت اندیش، ارجاع به غیر و هدفمند از دیگر خصوصیات رفتاری مشاور از نظر امام صادق(ع) دررابطه با مشورت و مشاوره است.
در ادامه این مراسم علی اصغر رشید، مدیر کل سیاسی، انتخاباتی استانداری خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که در بحث مدیریت اسلامی مهمترین مسئله مشورت است، اظهار داشت: ناقوس مدیریت اسلامی علاوه بر قرآن کریم در نهج البلاغه بیان شده و هرکس که از این اصل پیروی کند پشیمان نمی شود حتی اگر موفق نشود.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید مشاور نسبت به مسائل روز و تخصص خویش آگاه باشد، گفت: رصد مسائل روز در سطح ملی و بین المللی در همه مسائل سیاسی، فرهنگی، هنری، جامعه تاثیرگذار و تاثیر پذیر است، بنابراین فرد مشاور باید جز افراد تاثیر گذار باشد.
وی با اشاره به این مطلب که افراد به گروه های خنثی، تاریخ ساز و رهبر ساز تقسیم می شوند، خاطر نشان ساخت: در نظام مدیریتی کسانی که به رهبران یک مجموعه مشاوره می دهند افر اد تاثیر گذار هستند و آن دسته از رهبرانی که خود را بی نیاز از مشاوره می دانند به طور یقین به نتیجه نمی رسند.
مشاور استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز فرهنگ غنی در رابطه با فرهنگ سازی مشاوره وجود ندارد، اذعان داشت: در دوران های مختلف تاریخ اسلام، دوران امامت امام علی(ع)، امام حسین(ع)، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران لغزش های فتنه وجود داشته است.
رشید با بیان اینکه لغزش فتنه درطول تاریخ و دوران انقلاب وجود داشته و بسیاری از انقلابیون بازیچه لغزش فتنه قرار گرفته اند، تصریح کرد: از جمله رسالت های اساسی مشاوران بصیرت افزایی، فتنه شناسی است چرا که بدون بصیرت نمی توان در عرصه مبارزه با فتنه قرار گیریم.
گفتنی است، در این مراسم جمعی از مسئولان استانی و مشاوران فرمانداران خراسان رضوی حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما