هنگام دعا اظهار فقر به درگاه الهی رحمت خاص او را جلب می‌کند

حجت‌الاسلام و المسلمین عالی گفت: رحمت و عنایت ویژه خدا شامل حال کسی می‌شود که اظهار فقر کرده و به درگاه الهی فقر خود را ببرد و تکبر نکند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام و المسلمین «مسعود عالی» شامگاه پنج‌شنبه ۱ خرداد به مناسبت ماه مبارک رمضان در آستان مقدس حضرت امامزاده عبدالله(ع) شهرری به سخنرانی پرداخته و گفت: گدایی و دعا در خانه خدا اکسیری است که اگر انسان بتواند به وسیله آن با خدا ارتباط برقرار کند بهره‌های فراوان می‌برد.

 وی درباره اجازه تکوینی دعا، عنوان کرد: دعا و حال مناجات معنوی داشتن مزدی است که لیاقت می‌خواهد و به هر کسی داده نمی‌شود بلکه به کسانی داده می‌شود که لیاقت داشته باشد.

 حجت‌الاسلام و المسلمین عالی با بیان اینکه دعا و ارتباط با خدا اصل و حاجت خواستن فرع است، اظهار کرد: بهترین دعاها ماثوره از اهل‌بیت(ع) و تجلی شخصیت آنها است که انسان را تربیت کرده و افق دید را وسیع و خواسته‌ها را بزرگ می‌کنند؛ خداوند به اندازه خواسته‌های شما به شما نگاه کرده و عطا می‌کند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ملاک ویژه خدا برای عنایت اظهار فقر ما است، ابراز کرد: خداوند رحمن و رحیم است، رحمن رحمت  و رزق عام دارد، رحیم است یعنی رزق خاص برای برخی دارد، ملاک رحمت عام خداوند فقر ما است خداوند نیاز مخلوقات خود را اعم از مومن یا کافر در نظر گرفته و این نیاز را برآورده می‌کند.

وی افزود: رحمت و عنایت ویژه خدا شامل حال کسی می‌شود که اظهار فقر کرده و به درگاه الهی فقر خود را ببرد و تکبر نکند، برخی فقیر هستند اما در اثر تکبر در خانه خدا نمی‌روند، شیطان گناه کرد و بر اثر تکبر استغفار نکرد، کسی که تکبر  دارد عنایت خاص خدا را به دست نمی‌آورد.

 حجت‌الاسلام و المسلمین عالی با بیان اینکه دعا تواضع و شکستگی در خانه خدا است که عنایت او را برای انسان جلب می‌کند، گفت: کسانی تکبر می‌ورزند و دعا نمی‌کنند ذلیلانه وارد جهنم می‌شوند، برعکس کسانی که ظرف گدایی خود را در خانه خدا می‌برند عنایت خاص او را شامل حال خود می‌کنند.

استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: خداوند متعال هزار اسم و کمال بی‌نهایت دارد وقتی انسان خدا را با این اسماء می‌خواند یعنی خود را به این منبع کمال بی‌نهایت می رساند و خداوند به او عنایت می‌کند.

کد خبر 931338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha