تدوین نخستین فعالیت های  قرآنی بین المللی  ایران/ پیروزی انقلاب رنسانس توسعه فرهنگ قرآنی بود

فقهی زاده از تدوین نخستین فعالیت های بین المللی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: این فعالیت ها در قالب فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم است که مراحل تصویب نهایی آن در حال سپری شدن می باشد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، «عبدالهادی فقهی زاده» امروز چهارشنبه 31 اردیبهشت در آیین رونمایی از چهار ویژه نامه قرآنی با محوریت قرآن و گام دوم انقلاب به چهار زبان اصلی، اردو، عربی و ترکی که در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد، گفت: در آغاز حضور من در معاونت عترت و قرآن وزارت ارشاد این بحث را مطرح کردند که معاونت قرآن و عترت در چهارچوب معاونت های تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک معاونت کاملا اسلامی و غیر فقهی است به این معنا که قرآن کریم بزرگترین وجه اشتراک همه مسلمانان جهان می باشد. قرآن اصلی ترین نظام نامه در بین همه مذاهب و فرق اسلامی است؛ همین طور محبت اهل بیت که یک سرمایه گرانقدر برای همه مذاهب اسلامی محسوب می شود و حب اهل بیت در همه مذاهب اسلامی یک واجب قطعی شرعی می باشد لذا ما حتی در منطقه جغرافیایی ایران اسلامی و در این معاونت نیز به دنبال تشدید اختلافات میان فرق مختلف نیستیم. ما به عنوان این دو سرمایه گرانقدر که مشترک بین تمام جهان اسلام است به این یادگار حضرت رسول (ص) توجه کرده و عمل می کنیم.

 

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در ادامه افزود: عمل همه ما در سال های متمادی نشان دهنده این امر مهم است. هرگز هیچ یک از بزرگان و مسئولان ارشد معاونت قرآن و عترت میل و علاقه ای به چنین رفتارهایی نداشتند البته ما مفتخریم که بیش از سایر مذاهب اسلامی به این حوزه گرانقدر توجه داشته ایم و فراتر از این عملی در تحریک احساسات مذاهب دیگر نداریم و مسیری که ما انتخاب کردیم، مسیر امامان معصوم (ع) و سپس مسیر بزرگان جمهوری اسلامی ایران که در رأس آنها امام راحل و مقام معظم رهبری قرار دارند، می باشند.

 

وی تصریح کرد: ما نباید تصور کنیم که فقط قرآن کریم و اهل بیت مشترک بین ما و جهان اسلام است. تعداد زیادی از روایات مشترک بین شیعه و سنی وجود دارد به طوری که مجمع جهانی اهل بیت بیش از 30 جلد کتاب را منتشر کرد که از روایات مشترک شیعه و سنی می باشد. همچنین روایات زیادی هم در طرق شیعه از اهل بیت (ع) نقل شده است که در میان اهل تسنن نیز وجود دارد لذا آن چیزی که مهم است، بن مایه های موضوعی و محتوایی مشترک بین این دو است؛ بنابراین این سرمایه عظیم از اعتقاد، عاطفه و سرمایه های فرهنگی اگر هر جای دیگر بود، می توانست تحولات بیشتری را در روابط ملت های مسلمان ایجاد کند.

 

فقهی زاده با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بیشترین اهتمام و تاکید را در میان جهان اسلام به قرآن کریم نشان داده است، بیان کرد: هفته قرآنی که جمهوری اسلامی ایران سال گذشته در هندوستان برگزار کرد، این برنامه مایه تعجب بسیاری از هندوها قرار گرفته بود. آنها اظهار تعجب می کردند که مگر می شود یک نظام سیاسی که باید بیشترین دغدغه هایش مسایل سیاسی و انقلابی باشد تا این حد به حوزه فرهنگ دینی اهتمام بورزد.

 

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در ادامه افزود: پیروزی انقلاب اسلامی یک رنسانس توجه و ترویج به فرهنگ قرآنی محسوب می شود. صدها و هزاران رساله دانشگاهی درخور در حوزه های گوناگون مطالعات بنیادی، میان رشته ای و کاربردی در جمهوری اسلامی ایران بر محور معارف قرآن و عترت شکل گرفته است ولی افسوس که همه اینها زمینه انتشار پیدا نمی کنند و اگر هم انتشار یابند به هیچ عنوان به اتاق های فکر و حوزه های مدیریت کلان که خروجی مثبتی داشته باشند، راه نمی یابند لذا امیدواریم نگرش موجود در گام دوم انقلاب نقطه قوتی برای این مهم باشد.

 

فقهی زاده اظهار کرد: من خوشحالم که این رونمایی و تدوین آثار دوازده گانه اشاره شده با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب بر محور قرآن کریم که اصلی ترین نظامات فرهنگی در جمهوری اسلامی ایرانی است، شکل بگیرد لذا بنده بیانیه گام دوم انقلاب را منشور امید، حرکت و پیشرفت در زمینه های گوناگون فقهی می دانم و به گمانم بتوانیم حوزه فعالیت آن را از حوزه جغرافیایی ملی کشور خودمان هم فراتر ببریم و ارتباط بین المللی جمهوری اسلامی ایران را بیشتر از گذشته تقویت کنیم.

 

وی اظهار کرد: از همکاری خالصانه و تخصصی معاونت فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات به ویژه بنیاد بین المللی الهدی کمال تشکر و قدردانی را در این زمینه داریم.

 

وی با اشاره به تشکیل یک کارگروه اظهار کرد: این کارگروه متشکل از چند نفر از مدیران کل معاونت عترت و قرآن است، چندین جلسه در این کارگروه برگزار شده است، زمینه های همکاری ممکن را فراهم کردیم و این گام را نخستین گام تلقی می کنیم و امیدواریم با تامین اعتبار گام های بعدی را هم برداریم، این در حالی است که ما گام های اولیه را از سال 97 برداشته بودیم. در همین راستا همایش مفسران برجسته مفسر ایران و هند و هفته قرآنی جمهوری اسلامی ایران را برای نخستین بار در هندوستان برگزار کردیم.

 

فقهی زاده با بیان اینکه ما دو ظرفیت در معاونت قرآن و عترت برای گسترش تعاملات علمی و فرهنگی در حوزه بین المللی سازمان فرهنگی و ارتباطات داریم، تصریح کرد: یکی از این ظرفیت ها حوزه نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و دیگری حوزه کمیسیون توسعه معاونت های تبلیغی و ترویجی است. ما اولین فعالیت های بین المللی جمهوری اسلامی ایران را رسما در قالب فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن که در معاونت قرآن و عترت مستقر هستند را تدوین کردیم و مراحل تصویب نهایی آن هم سپری شده است. اکنون در آستانه اجرایی کردن آن هستیم؛ بنابراین این دو ظرفیت می تواند رضایت لازم در حوزه بین المللی را برای ما حاصل کند.

 

 

کد خبر 930819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha