به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد رضایی، استاد حوزه علمیه مشهد، شب گذشته(30 آذر) در همایش زینب پژوهان که در سالن همایش مجموعه فرهنگی امام رضا (ع) برگزار شد، با تأکید بر اینکه زینب شناسی و شناخت ابعاد شخصیتی ایشان به یک سلسله نشست نیاز دارد، اظهار داشت: حضرت زینب(س) حتی در مسئله ازدواج نیز ولایتپذیری خود را نشان دادند و شرط ازدواجش را همراهی با امام زمان خود دانستند.
وی به نقش ولایتپذیری حضرت زینب(س) اشاره کرد و افزود: نقش پیامرسانی آن حضرت از امام زمان خویش که تا قبل از شهادت امام حسین(ع) بر محور ولایت ایشان بود و پس از آن حضرت نیز متاثر از ولایت و امامت امام سجاد (ع) بود، نقش بسزایی در رساندن پیام عاشورا به همگان داشت.
حجت الاسلام رضایی نهضت امام حسین(ع) را به دو بخش از مدینه تا کربلا و روز عاشورا و بخش دوم از عاشورا تا کوفه، شام و کاخ یزید تقسیم کرد و اذعان کرد: در بخش اول که قیام امام حسین (ع) به وقوع پیوست آنچه که در این قیام مشهود است به صحنه آوردن کلمه الله است که این خود در بیمه کردن اسلام نقش حیاتی داشت.
وی افزود: آنچه که پس از شهادت امام حسین(ع) و در تداوم این راه برای رسیدن به هدف نهایی نقش بسزایی داشته است سخنرانیهایی است که امام سجاد(ع) و حضرت زینب در خطبههای خود در کاخ یزید داشتند.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه حضرت زینب(س) در فضای سنگین کاخ عبیدالله ابن زیاد با روشنگری فضای قیام عاشورا را برای عموم بازگو کرد و اجازه نداد که فضای خفقان آن روز قیام عاشورا را به امری معمولی تبدیل کند، تصریح کرد: حضرت زینب(س) با فاسق شمردن دشمنان اهل بیت(ع) و قاتلان امام حسین(ع) و یارانش هویت واقعی عبیدالله را بازگو کرد.
استاد حوزه علمیه مشهد با تأکید بر اینکه بیهویتی ابن زیاد نیز توسط حضرت زینب(س) برای عموم روشن شد، اذعان داشت: حضرت زینب(س) با تبیین بی اصل و نسب بودن ابن زیاد و بازگو کردن آیه تطهیر برای عموم، بین حق و باطل تمیز قایل شد.
بنابر این گزارش، فاطمه کلاهدوز، مسئول بسیج جامعه زنان سپاه امام رضا(ع) نیز در ادامه با اشاره به اینکه همایش زینبپژوهان در سه عرصه علمی، ادبی و هنری برگزار شده است، تصریح کرد: بسیج در راستای برنامه پنج ساله از سال 89 با هدف شناساندن سیره حضرت زینب(س) اقدام به برگزاری کنگره حضرت زینب(س) کرده است.
وی با بیان اینکه بازیابی هویت زن مسلمان و شناساندن ابعاد شخصیت ایشان از جمله مهمترین اهداف این همایش است،گفت: 166 مقاله، 35 شعر و 89 طرح و نقاشی به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
کلاهدوز در ادامه به محورهای همایش زینبپژوهی اشاره کرد و افزود: محورهایی که برای همایش زینبپژوهان در فراخوان این همایش گفته شده شامل حضرت زینب(س) کانون شور و عاطفه، حضرت زینب(س)محور ولایتپذیری و در نهایت حضرت زینب تفسیر عفاف و حجاب است.
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه امام رضا(ع)ادامه داد: افراد شرکتکننده در این همایش میتوانستند آثار خود را در قالبهای کتاب داستان، مقاله، سناریو نویسی، گرافیک، طرحی و نقاشی و نیز انیمیشن به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.
در ادامه این مراسم از برگزیدههای همایش زینبپژوهان تقدیر به عمل آمد که بر این اساس و با نظر هیئت داوران در حوزه طراحی بزرگسالان محسن تولی به عنوان برگزیده انتخاب شد و داوران در این بخش هیچ اثر دیگری را حائز شرایط رتبههای دوم و سوم ندانستند.
در بخش طراحی نوجوانان در همایش زینبپژوهان فاطمه مقدسی حائز رتبه برتر شد همچنین در حوزه مقالهنویسی عفت خدنگ نیکفرجام به عنوان نفر اول و فاطمه مصطفیزاده و راضیه چشمی در جایگاه دوم و سوم این بخش قرار گرفتند.
مجتبی نظامآبادی، علیرضا قاسمیپور و مریم عمارلو به صورت مشترک در جایگاه سوم حوزه شعر جشنواره قرار گرفتند و در این بخش هیئت داوران هیچ کدام از آثار رسیده به دبیرخانه همایش زینبپژوهی را حائز کسب رتبههای اول تا دوم ندانستند.
گفتنی است، همایش زینبپژوهان به همت سازمان بسیج جامعه زنان سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی در مجتمع فرهنگی هنری امام رضا (ع) برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما