به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، هادی محمدی، دوشنبه(29 اردیبهشت) در ویژه برنامه گرامیداشت روز بسیج عشایری با اشاره به اینکه 41 سال پیش در چنین روزی جمعی از سران، معتمدین و بزرگان عشایر کشور محضر امام(ره) رسیدند و بیعت خود با ایشان را اعلان کردند؛ افزود: امام راحل در آن جلسه فرمودند عشایر از ذخایر انقلاب هستند.
مسئول بسیج عشایری سپاه ثارالله استان کرمان با افزودن اینکه به همین جهت این روز در سپاه به عنوان بسیج عشایری نامگذاری شد؛ گفت: جامعه عشایری استان کرمان با 110 هزار نفر جمعیت دومین استان عشایرنشین کشور است.
وی بیان کرد: استان کرمان با 950 شهید در دوران دفاع ممقدس، 250 شهید در عرصه امنیت، 47 شهید غدیر و دو شهید مدافع حرم و در مجموع هزار و 205 شهید هزار که سرآمد آنان سیدالشهدای مقاومت سپهبدشهید حاج قاسم سلیمانی است و نیز تقدیم هزار و 364 جانباز و 63 آزاده دومین استان قهرمان پرور ایران دانست و 30 خانواده{عشایری} از دو شهید به بالا هم دارد.
محمدی در ادامه بیان کرد: شهیدان علی آبساران و محمدامین الله دادی اولین و آخرین شهدای نیروی انتظامی متعلق به جامعه عشایری و علی ذاکری، کم سن ترین و قباد شمس الدینی مسن ترین شهید عشایری استان است و نیز عشایر سه شهیده هم تقدیم کردند.
وی نقش عشایر در بیانیه گام دوم انقلاب را مورد اشاره قرار داد و سپس با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری به علم و پژوهش گفت: جامعه عشایری استان افتخار دارد تعداد قابل توجهی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه های استان متعلق به این قشر است.
محمدی در همین رابطه اظهار داشت: نفر اول کنکور سراسری سال 98 در رشته ریاضی از عشایر ایل قاسمی سیرجان و نفر سوم مسابقات محاسبات ذهنی ریاضی کشور نیز دانش آموز عشایر است.
وی برگزاری 38 یادواره شهرستانی، بخشی و پایگاهی از شهدای عشایر، مسابقات قرآنی، جذب 11 طلبه وظیفه جهت ساماندهی امورات مذهبی عشایر، رونمایی از آلبوم صوتی معرفی شهدای شاخص عشایر، توزیع 7 هزار و 500 جلد کتاب کمک آموزشی بین دانش آموزان عشایر، کلنگ زنی بوستان شهدای عشایر، اعزام دانش آموزان عشایری به مناطق جنگی را از اقدامات انجام شده به این قشر عنوان کرد.
این مسئول خدمات رسانی در امور زیرساختی مانند آب و برق توسط ادارات کل عشایری شمال و جنوب استان با همکاری فرمانداری، راه اندازی 17 فرستنده تلویزیونی در مناطق مختلف عشایری توسط صدا و سیما، پیش بینی ساخت و احداث چندین خانه بهداشت در مناطق عشایری، ساخت سرویس بهداشتی و اعزام پزشک را از دیگر فعالیت های انجام شده برشمرد و گفت: گروه های جهادی هم انواع خدمات پزشکی، درمانی و سلامت برای 5 هزار و 200 نفر دادند و اجرای واکسیناسیون دام عشایر با همکاری ادارت کل عشایری و دامپزشکی، ساخت 70 منزل مددجویی و 6 باب مدرس از دیگر فعالیت های این گروه ها است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از کمک 45 میلیارد تومانی به عشایر در قالب ستادبرگزاری نخستین یادواره شهدای عشایری استان خبر داد و افزود: 10 میلیارد تومان صرف امور زیربنایی در جنوب و 17 میلیارد تومان صرف این امور در شمال استان شد.
مسئول بسیج عشایری سپاه ثارالله استان کرمان با اشاره به وقوع سیل در جنوب و شرق استان در ابتدای سال جاری از ساخت 217 چشمه سرویس بهداشتی برای عشایر سیل زده رودبار، 100 چشمه برای مناطق سیل زده ریگان، توزیع لوازم خانگی اهدایی سپاه ثارالله به مناطق سیل زده، کوچ مکانیزه عشایر با توجه به شیوع کرونا و تأثیر آن بر اقتصاد در معیشت عشایر اشاره کرد و ادامه داد: در بحران کرونا اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در فضای مجازی و کنترل مناطق عشایری با بکارگیری تیم های گشت و ایست بازرسی سلامت، توزیع بسته های معیشتی به تعداد 6 هزار و 822 بسته در دو مرحله رزمایش کمک مؤمنانه و...اقدام کردیم.
وی 35 درصد صنایع دستی کشور و 25 درصد تولیدات گوشتی را متعلق به جامعه عشایری دانست.
نظر شما