دانش ارثی کریم در مقابل مفهوم جهل است/ انتخاب اشتباه تاوان دارد

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اهمیت حکمت پنج نهج البلاغه شریف مطرح کرد: دانش ارثی کریم در مقابل مفهوم جهل است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» طی نشست حسینیه مجازی بامحوریت شرح حکمت پنجم نهج البلاغه که شامگاه 28 اردیبهشت برگزار شد گفت: حضرت علی(ع) سه اصل و قانون برای حیات موثر و مفید به ما می آموزند.

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به اهمیت درست زندگی کردن، بهره برداری حداکثری از عمر، مهارت، اصول و قوانین و دانشی می خواهد افزود: حضرت علی(ع) در حکمت پنج می فرمایند: « دانش یک ارث و میراث با ارزش است، آداب هرکاری زینت هایی هستند که دائما نو هستند و تفکر و اندیشه آینه ای صاف و شفاف است»؛ انسان پیش از هر اقدامی باید به سراغ دانشی برود که دیگران نسبت به آن توجه داشته اند.

وی با بیان اینکه امیرالمونین(ع) دانش را به یک ارث ارزشمند تعبیر می کنند، مطرح کرد: ما باید به نحوی از سرمایه دانش استفاده کنیم که بر اهمیت آن افزوده شود، دانش پیشینیان ارزشمند است و باید از آن به نحو درستی استفاده کرد. ما در زندگی خودمان در انتخاب های همسر، محل سکونت، مسئولین کشور و ... نیازمند دانش هستیم؛ چرا که باید به بهترین نحو انتخاب کنیم.

انتخاب اشتباه تاوان دارد

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بسیاری از بشریت در زجرها و اذیت های این زندگی بدون دانش گرفتار می شوند، مطرح کرد: حضرت علی(ع) در حکمت 172 می فرمایند: « مردم دشمن چیزی هستند که نسبت به آن جهل دارند» بسیاری از خصومت ها محصول جهل ما است.

وی با بیان این که جهل دشمنی می آورد توضیح داد: بسیاری از ما در طول روز این واژه را زیاد شنیده ایم که سوء تفاهم شد، نمی دانستم منظورت این است و ... این ها نشان می دهد که جهل دشمنی و کدورت می آورد.

حکمت ۹۰ نهج البلاغه معرفی فقیه واقعی اسلام شناس است

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: حکمت 90 نهج البلاغه فقیه واقعی حقیقی از زبان حضرت علی(ع) را معرفی می کند، فقیه واقعی کسی است، که وقتی از اسلام سخن می گوید مردم را از رحمت خدا مأیوس نکند و از طرف دیگر به گونه ای سخن نگوید که افراد تصور کنند که دیگر نگران گناهان خود نباشند.

حجت الاسلام مهدوی ارفع توضیح داد: عالم حقیقی انسان را میان خوف و رجاء حرکت می کند، نه کسی را جری می کند و نه کسی را لاابالی.

رعایت آداب هر کاری مانع کسالت آوری، خستگی و بی حوصلگی است

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی در محور دیگر سخنان خود توضیح داد: ادب ۲ معنی دارد یکی به معنای تربیت و دیگری رعایت آداب به مقتضای هر موقعیت است.

حجت الاسلام مهدوی ارفع مطرح کرد: ما به شدت نیازمند آداب هستیم که بخش زیادی از آن در سبک زندگی خلاصه می شود.

 

کد خبر 929929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha