صندلی مافیایی

مافیا قدرت و ثروت مانع از انجام آن شد که سه دهه مدیریت جاسبی و ریاست 10500 روزه اش بر دانشگاه آزاد خاتمه یابد.

خبرگزاری شبستان، ماجرای تغییر و تحولات مدیریتی در دانشگاه آزاد که طبق گفته کریم زارع، معاون پارلمانی این دانشگاه، بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه دارد، همزمان با روی کار آمدن دولت نهم و ریاست‌ جمهوری احمدی‌نژاد آغاز گردید که با تشکیل دولت دهم این موضوع وارد فاز اجرایی شد و شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه این دانشگاه را طی چندین مرحله اصلاح نمود.
 

در سال گذشته همزمان با پایان کار شورای عالی انقلاب فرهنگی و تکمیل اساسنامه دانشگاه آزاد، قرار بر این شد که با مشخص شدن اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد، گزینه پیشنهادی برای ریاست این دانشگاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شود لذا هاشمی رفسنجانی، سید حسن خمینی و حمید میرزاده برای عضویت در هیات امنا از سوی دانشگاه آزاد و فرهاد دانشجو، بهمن یزدی صمدی و فریدون عزیزی به عنوان منتخبین دولت برای عضویت در هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی به شورای عالی انقلاب فرهنگی- به عنوان شخصیت حقیقی - معرفی شدند.
 

اما پس از گذشت چهار ماه از تکمیل ترکیب جدید هیات امنای دانشگاه آزاد این هیات که مسئول تعیین گزینه ریاست دانشگاه آزاد بود، تشکیل جلسه نداد تا بالاخره اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به کامران دانشجو، وزیر علوم ماموریت دادند تا جلسه هیات امنا را تشکیل و گزینه پیشنهادی ریاست دانشگاه را معرفی کند.
همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب نمود که رییس دانشگاه آزاد اسلامی به پیشنهاد هیات امنا و تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حکم رییس هیات امنای دانشگاه آزاد برای مدت 4 سال انتخاب شود و انتخاب مجدد را نیز بلامانع اعلام کرد. در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تعیین رییس دانشگاه آزاد آمده است در مواقعی که رییس دانشگاه تعیین نمی شود سرپرستی برای مدت 3 ماه معرفی می شود. اگر بعد از 3 ماه کسی نتوانست از شورای عالی انقلاب فرهنگی رأی اعتماد بگیرد، شورا برای مدت محدودی سرپرست تعیین می کند تا هیات امنا رییس پیشنهادی دانشگاه را برای تصویب به شورا معرفی کند و به نظر می‌رسید که این مصوبه ها محدودیت‌های مختلف برای تعیین رییس جدید را از بین ببرد اما...
 

 ولی  پس از هشدار شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد که شامل وزیر علوم، وزیر بهداشت و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، هاشمی رفسنجانی، سید حسن خمینی و میرزاده، صمدی یزدی، فرهاد دانشجو و فریدون عزیزی و رئیس دانشگاه آزاد می شدند اولین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد را پس از اصلاح اساسنامه‌ پشت درهای بسته در محل دفتر هیئت امنای این دانشگاه در خیابان نیاوران برگزار نمودند تا به سه دهه مدیریت جاسبی و ریاست 10500 روزه اش بر دانشگاه آزاد خاتمه دهند که متاسفانه جریان مافیا قدرت و ثروت مانع از انجام آن شد.
 

البته یکی از نکات جالب این جلسه ی بی ثمر که دقیقا بر خلاف دستور جلسه آن پایان یافت، حضور و رأی‌ دادن  جاسبی رییس فعلی دانشگاه آزاد در این جلسه بود زیرا در جلسات قبل این شورا مصوب شده بود که با توجه به زوج بودن تعداد اعضا در زمان تصمیم‌گیری هیئت امنای دانشگاه آزاد برای ریاست این دانشگاه، رییس وقت دانشگاه حق رأی نخواهد داشت اما جاسبی در جلسه شب گذشته به تعبیر دکتر احمدی نژاد، رییس شورای انقلاب فرهنگی، جرزنی نمود و با تحلیل آنکه وی تنها نمی تواند در رای گیری ریاست دانشگاه شرکت کند در رای گیری ریاست هیوت امنا شرکت نمود.
اما این جلسه در شرایطی پایان یافت که پس هشدار و اولتیماتوم شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعتراض مکرر فعالان دانشگاهی، انتظار می رفت هیئت امنای جدید دانشگاه آزاد به امپراتوری ۳۰ ساله جاسبی پایان دهد و از آنجایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳۰ آذرماه را به عنوان آخرین مهلت هیئت امنای دانشگاه آزاد برای معرفی رئیس جدید تعیین کرده بود، باید دید که تبعات قانونی دستان خالی اعضای هیئت امنا در پایان این جلسه چه خواهد بود. جلسه ای که در پایان آن تنها از هاشمی به عنوان ریاست جدید هیئت امنا دانشگاه آزاد سخن به میان آمد.
 

شایان ذکر است برای ریاست هیئت امنای دانشگاه آزاد رأی‌گیری با ورقه به عمل آمد و با توجه به اینکه غیر از جناب آقای هاشمی رفسنجانی کاندیدای دیگری نبود، وی از میان 10 نفر با ۶ رأی به ریاست هیئت امنای دانشگاه آزاد انتخاب شد!
اما یکی از نکات جالب این جلسه اصرار هاشمی رفسنجانی به عدم انتخاب رییس دانشگاه آزاد در این جلسه بود که این موضوع با مخالفت اعضا روبرو شد که نهایتا سخن ایشان به کرسی نشست.
حال با توجه به اینکه قرار است جلسه آینده هیئت امنای دانشگاه آزاد سه هفته دیگر و در تاریخ ۲۱ دی سال جاری در محل دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد و با مسئولیت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل می‌شود امید است که جلسه آینده فقط با دستور جلسه انتخاب رییس دانشگاه آزاد تشکیل شود تا حاشیه‌های 30 ساله این امپراطوری اتمام یابد.
البته این نگرانی ها از آن روست که چندی است که جریان مافیای قدرت و ثروت در پی نشاندن گزینه مدنظرشان بر کرسی جاسبی هستند و بیم از آن می رود که به تعویق انداختن انتخاب رییس دانشگاه آزاد به جهت کسب پنج رای از آرا نه نفره هیئت امنای دانشگاه آزاد باشد و این نگرانی آنجا تشدید می شود که در جلسه گذشته یکی از سه نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیئت امنای دانشگاه آزاد همسویی خاصی با نظرات طیف آقای هاشمی داشت، به‌طوری که این طیف برای انتخاب رییس دانشگاه بسیار امیدوار کرد.
 

همچنین یکی دیگر از اقدامات مافیای قدرت و ثروت در چند روز گذشته که زمزمه پایان دوران ریاست جاسبی شنیده می شد، نوشتن نامه‌ به نام برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی برای مسئولان ارشد نظام بود که خواهان ابقای دکتر جاسبی بودند.
مافیا به ‌گروه‌هایی ذی‌نفوذ و در سایه‌ای اطلاق می‌گردد که به صورت اختاپوسی برشبکه‌های مختلف یک کشور پنجه می‌اندازد. گروه‌های مافیایی همواره درصدد کسب ثروت بوده و برای حصول و حفظ آن، لاجرم می‌بایست صاحب قدرت نیز گردند. مافیا با برخورداری از ثروت بی‌حد وحصر در وهله‌ی اول سعی می‌کنند با حمایت از برخی سیاستمداران‌، اراده‌ی خود را به آنان تحمیل کرده و شبکه‌ی ثروت را از پشتیبانی سیاسیون برخوردار نمایند. این گروه‌ چنانچه موانعی در مقابل خود مشاهده نکنند، خواهند کوشید تا با بالا رفتن از نردبان قدرت، از یک طرف، روند کسب و حفظ ثروت را تسریع نموده و از طرف دیگر برای خود مصونیت آهنین و چند لایه ایجاد کنند. حال با قبول این تفاسیر در این زمان سه هفته ای آیا این جریان می تواند بیکار بنشیند؟
پایان پیام/
رضاباقرپور 

کد خبر 92976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha