به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۳۰ اریبهشت ماه شبستان به شرح زیر است:
«مهدي صادقي نياركي» به فعاليت هايي كه در دوره جديد توسط شركت هاي خودروسازي بايد صورت گيرد، اشاره و خاطرنشان كرد: مجموعه اقداماتي كه در راستاي تنظيم بازار اتخاذ شده است، منجر به كاهش قيمت خودرو، كاهش تقاضا، واقعي شدن قيمت ها و شكست حباب قيمت ها خواهد شد، اما يكي از مهم ترين نكاتي كه بايد مورد توجه قرار گيرد، تامين خودرو است.
معاون امور صنايع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تامين خودرو بايد به گونه اي باشد كه نهادهاي پولي و مالي نقدينگي صنعت خودروسازي را تامين كنند و از سويي بانك مركزي هم ارز مورد نياز اين صنعت و صنايع وابسته به آن را تخصيص دهد.
وي با بيان اينكه هدف گذاري شركت هاي خودروسازي توليد روزانه 4 هزار دستگاه خودرو است، افزود: رسيدن به اين تيراژ توليد منوط به تامين ارز و ريال خودروسازان است، در اين ميان تكاليفي هم برعهده شركت هاي خودروسازي گذاشته شده است كه از جمله آن واگذاري اموال و دارايي هاي غيرتوليدي، افزايش بهره وري و توسعه صادرات است.
معاون امور صنايع وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره تمهيدات جديدي كه براي صنعت خودرو در راستاي آرامش بازار اتخاذ شده است، تصريح كرد: شركت هاي خودروسازي از بهمن97 هيچ افزايش قيمتي نداشتند و هر گونه افزايش قيمتي كه اتفاق افتاده مربوط به بازار است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت طی حکمی «امیر بیات»را به عنوان سرپرست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) منصوب کرد. در حکم «حسین مدرس خیابانی» آمده است: انتظار میرود در چارچوب مفاد اساسنامه و شرح وظایف مقرر و سیاستهای دولت تدبیر و امید نسبت به ایجاد زمینه و حمایت جدی و مؤثر برای گسترش سهم بخش خصوصی در فعالیتهای حوزه مسوولیت آن سازمان، برنامه ریزی جامع برای تأمین مالی و تکمیل طرحها و پروژههای نیمه تمام، افزایش ساخت داخل و بهره وری منابع و بازده سرمایه گذاری ها، تکمیل زنجیره تولید و افزایش فرصتهای شغلی با بهره گیری از ظرفیتهای موجود با بهره مندی از توان علمی متخصصان داخلی و فناوریهای پیشرفته در راستای «جهش تولید» و توجه ویژه به مناطق کمتر برخوردار با پیگیری پروژههای اولویت دار کشور اقدام کنید.
پیش از این «محمدباقر عالی» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل ایدرو بوده است که از ۱۹ اردیبهشت ماه پارسال در این سمت فعالیت کرده است.
۲ میلیون و ۵۸۵ هزار نفر از مشمولان سهام عدالت فوت کرده اند
طرح توزیع سهام عدالت در حالی از سال ۱۳۸۵ در کشور در حال اجرا است که بر این اساس تا کنون ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر به عنوان شمار نهایی مشمولان سهام عدالت شناخته شده و این سهام به آنها اختصاص یافته است.
این در حالی است که به دلیل طولانی شدن روند اجرای این طرح، از میان ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر مشمولان نهایی سهام عدالت ۴۶ میلیون و ۵۶۷ هزار و ۳۴۹ نفر در قید حیات بوده و ۲ میلیون و ۵۸۵ هزار و ۳۹۲ نفر فوت کردهاند که ۵.۳ درصد کل مشمولان را شامل میشود.
بر این اساس نگاهی به گروههای مشمولان به تفکیک شمار نهایی دارندگان سهام عدالت و تعداد افراد در قید حیات نشان میهد از میان ۵ میلیون و ۹۵۷ هزار و ۴۶۳ مشمول نهایی این گروه، ۵ میلیون و ۷۱۴ هزار و ۹۰۵ نفر در قید حیات هستند و ۲۴۲ هزار و ۵۵۸ نفر فوت کردهاند.
همچنین از میان ۱۵ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۵۵۵ مشمول مربوط به گروه روستائیان و عشایر ۱۴ میلیون و ۶۳۰ هزار و ۷۱۲ نفر در قید حیات هستند و ۵۱۶ هزار و ۸۴۳ نفر فوت کردهاند.
این در حالی است که از میان ۱۳ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۸۵۹ مشمول مرتبط با گروه کارکنان دستگاههای اجرایی و بازنشستگان نیز ۱۲ میلیون و ۵۴۲ هزار و ۸۵۳نفر در قید حیاتند و از این گروه هم ۸۲۹ هزار و ۶ نفر از دنیا رفتهاند.
اعلام جزییات یک عرضه اولیه ۷.۹ درصدی در فرابورس
فرابورس با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد : چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت عرضه اولیه ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار معادل ۷.۹ درصد سهام شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد انجام میشود. در این اطلاعیه آمده است: به استناد پذیرش سهام شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد (سهامی عام) در تاریخ ۲۶ آذر ۹۸ توسط هیأت پذیرش اوراق بهادار در بازار دوم فرابورس ، سهام شرکت مذکور توسط سهامدار عمده در روز عرضه اولیه به روش ثبت سفارش به عموم مردم و در دو روز بعد از عرضه اولیه به صندوقهای سرمایهگذاری عرضه میشود.
تعداد سهام قابل عرضه و سهمیه خرید حقیقی و حقوقی ها
در بخش مشخصات عرضه سهام لاستیک یزد در نماد «پیزد۱» آمده است؛ تعداد کل سهام شرکت ۵۱۰ میلیون سهم، تعداد سهام قابل عرضه به عموم در روز عرضه ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار سهم، حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی ۵۰ سهم، دوره ثبت سفارش روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۹ مطابق با پیام ناظر بازار و دامنه قیمت در ثبت سفارش از مبلغ ۴۰ هزار و ۱۰۰ ریال تا ۴۰ هزار و ۳۵۳ ریال خواهد بود.
گفتنی است : در آخرین عرضه اولیه سهام شرکتها که مربوط به صنایع شیر پگاه گیلان بود، بیش از ۲ میلیون و ۷۳ هزار نفر شرکت کردند که به هر کس حدود ۱۴ سهم رسید.
شهروندان مراقب سوءاستفاده دلالان باشند
وزارت امور اقتصاد و دارایی طی اطلاعیه شماره (٥) در رابطه با پذیره نویسی صندوق واسطه گری مالی یکم، به تمامی هموطنان هشدار داد مراقب سوء استفاده دلالانی که برای اجاره کد ملی افراد به آنها مراجعه میکنند، باشند.
در این اطلاعیه تاکید شده است از آنجا که سهام منتقل شده به این صندوق جزء سهام ارزنده بورس بوده و در راستای مردمی کردن اقتصاد و افزایش ضریب نفوذ بورس با قیمتهای بسیار مناسب (تخفیف ویژه) به متقاضیان واگذار میشود، برخی دلالان با پیشنهاد مبالغ ناچیز، نسبت به اجاره کد ملی افراد اقدام مینمایند که این اقدام تخلف محسوب شده و پیگیرد قانونی دارد.
در این اطلاعیه موکدأ توصیه میکند هموطنان گرامی در این خصوص مراقبت کرده و با توجه به جذابیت این سهام، شخصأ نسبت به پذیره نویسی برای خود و افراد خانواده اقدام کنند.
مهلت بهره مندی از مزایای تخفیف قابل توجه سهام این صندوق ساعت ٢٤ روز چهارشنبه ۱۳۹۹/۲/۳۱ بوده و تمدید نخواهد شد لذا با توجه به احتمال ترافیک سامانهای و امکان بروز اختلال در سامانه ها، متقاضیان تقاضای خود را به ساعات پایانی موکول نکنند.
فرودگاه مهرآباد احتکار خودرو در پارکینگ فرودگاه را تکذیب کرد
اداره کل فرودگاه بین المللی مهرآباد اعلام کرد: با توجه به خبر منتشر شده از احتکار خودرو در این فرودگاه به نقل از سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، احتمالاً پارکینگ مورد نظر ایشان مربوط به دستگاههای مستقر در منطقه فرودگاه مهرآباد است.
این فرودگاه میافزاید: در هیچکدام از پارکینگهای تحت تملک فرودگاه بین المللی مهرآباد هیچ خودروی بدون پلاکی پارک نشده است.
بنا به اعلام اداره کل فرودگاه مهرآباد، پارکینگهای این فرودگاه واقع در مقابل ترمینالهای مسافری آن صرفاً ویژه خودروهای مسافران بوده و هیچ گونه خودروی فاقد پلاک نیز امکان تردد در آنها را ندارد.
صرافی ها نرخ ارز را در تارنمای خود قرار دهند
با افزایش نوسانات در بازار ارز طی روزهای اخیر، برخی دلالها از طریق شبکه مجازی و ثبت نرخهای بعضاً بالاتر از بازار، سعی در افزایش تنش ها در بازار دارند.
این درحالی است که صرافی های معتبر در این ایام از اعلام نرخ خودداری می کنند، در مواردی مشاهده شده که قیمت ارز از تابلوی صرافی ها نیز برداشته می شود.
در همین ارتباط هم کانون صرافان در اطلاعیه ای خطاب به صرافان کشور اعلام کرد: صرافیها در صورتی مجاز به خرید و فروش ارز می باشند که قبلاً نسبت به اعلام همزمان نرخ خرید و فروش در محل استقرار صرافی و یا تارنمای صرافی اقدام کنند.
همچنین در این اطلاعیه تأکید شده تا صرافی ها نسبت به بارگذاری نرخ تمامی ارزهای قابل معامله در سایت خود اقدام کنند./
نظر شما