هر کالای وارداتی یا تولیدی از سال ۹۶ ملزم به داشتن شناسه بود/ کالای بدون شناسه، قاچاق است

دهقانی نیا با بیان اینکه از سال ۹۶ تاکنون هر کالای وارداتی یا تولیدی ملزم به داشتن شناسه بودند، گفت: کالای بدون شناسه در بازار قاچاق است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «حمیدرضا دهقانی نیا» عصر امروز (یکشنبه 28 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما به بررسی اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرداخت و با بیان اینکه از سال 96 تاکنون هر کالای وارداتی یا تولیدی ملزم به داشتن شناسه بودند، گفت: بر این اساس در حال حاضر کالای بدون شناسه در بازار  قاچاق است.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه یکی از سامانه های مکمل سامانه گارانیت است اما سامانه شناسه کالا از سالهای پیش شناخته شده و فعالیت دارد، گفت: بر اساس ابلاغ وزارت صمت این شناسه مشمول کالاهای خاص از جمله ماشین لباسشویی و ظرفشویی، تلویزیون، یخچال، فریزر، یخچال فریزر، یخچال های ساید بای ساید، ماکرویو، ماکروفر، جارو برقی، کولر و اسپیلت است.

 

وی در بررسی بیشتر درباره روند شناسنامه دار کردن کالاها با اشاره به اینکه در خرداد 96 ثبت سفارش کالا برای واردات منوط به شناسه ثبت سفارش کالا شد، گفت: این موضوع در شهریور 96 به تولیدکنندگان نیز ابلاغ شد و سپس در اردیبهشت 97 با تصویب و ابلاغ دستورالعمل، تمامی کالاهایی که در سطح عرضه قرار داشتند باید نسبت به اخذ و نصب شناسه کالا اقدام می کردند.

 

دهقانی نیا با توضیح اینکه پس از انجام هماهنگی های لازم با تعزیرات، نیروی انتظامی و سامانه حمایت؛ جلسات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اتحادیه ها و اصناف برگزار شد، گفت: در این جلسات اخذ و نصب شناسه بر روی کالا ابلاغ شد و بهمن 98 آخرین مهلت بود که اولین اقدام شامل مانور کوچکی بود که در آن زمان برای جمع آوری کالاهای قاچاق انجام شد.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارزبا اشاره به اینکه در بهمن به واسطه شیوع کرونا برای تطبیق با شرایط این کار عقب افتاد، گفت: اکنون مصوبه ها ابلاغ شده و کارها برای مقابله با قاچاق کالا و ارز عملیاتی شده است. امیدواریم بعد از کرونا شاهد مبارزه جدی با قاچاق کالا در حوزه لوازم خانگی باشیم.

 

وی با بیان اینکه لوازم خانگی در سال 97 اولین کالایی بود که بیشترین آمار در قاچاق کالا را داشت، گفت: این حجم از قاچاق می تواند 80 هزار فرصت شغلی را حذف کند و از بین ببرد اما با اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیش از 90 درصد فرصت شغلی در اختیار تولید کنندگان قرار می گیرد بنابراین با توجه به حجم اولیه قاچاق کالا در لوازم خانگی زیرساخت ها برای تولیدکنندگان داخلی فراهم شده است.

 

دهقانی نیا در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره شناسه دار کردن لوازم خانگی پرداخت و با بیان اینکه به صورت سیستمی و هوشمند این کار انجام می شود، گفت: از خرداد 96 شناسه دارکردن کالا انجام شده است و برای واردات کالا و ثبت سفارش شناسه کالا الزام شده است و هرکالا یکبار شناسه گرفته باشد کفایت می کند.

 

وی با تاکید بر اینکه لوازم خانگی هایی که از سال 96 شناسه کالا نگرفته باشند قطعا قاچاق محسوب می شوند به ارائه توضیحاتی درباره شناسه دار کردن تولیدات داخل نیز پرداخت و گفت: برای جلوگیری از کالای تقلبی و برای جداکردن کالای قاچاق و کالایی که در تولید داخل می شوند نیاز است که تمامی کالاها هویت دار شوند.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه تا 11 اسفند 98 بیش از 23 شرکت کار ثبت در سامانه جامع تجارت و گارنتی انجام دادند، گفت: کالاهایی که شناسه دارند استعلام از سامانه جامع گارانتی انجام می شود که با طی مسیر از اصیل بودن کالا می توان مطمئن شد.

 

وی خطاب به مردم گفت: مردم برای استفاده از خدمات پس از فروش کالاها و لوازم خانگی با ارسال شناسه کالای لوازم خانگی به شماره #۷۷۷*۴* از اصالت کالا و اصالت گارانتی مطلع شوند./

 

کد خبر 929665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha