به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در بیست و هشتمین روز از اردیبهشت ماه ۹۹:
اهدای کتاب با ارزش بیش از ۵ میلیارد تومان به کانونهای برتر طرح ملی «فهما» و مجری «راهکار»
«سعید سعادتی» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از اهداء کتاب به کانون های منتخب نخستین رویداد ملی «فهما» و کانون های مشارکت کننده در طرح ملی «راهکار» خبر داد و اظهار کرد: این کتاب ها به ارزش بیش از پنج میلیارد تومان به مناسبت ماه مبارک رمضان و در راستای تأمین منابع کانون ها و کتابخانه های مساجد جهت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی تهیه و به کانون های مذکور اهدا می شود.
معاون فرهنگی و هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور با بیان اینکه این اقدام از سوی ستاد فهما انجام می شود، تصریح کرد: در این طرح 278 هزار و 400 جلد کتاب با 1521 عنوان به کانون های منتخب سراسر کشور ارسال می شود.
وی در ادامه بیان کرد: بخشی از این کتاب ها (4191 کارتن) در راستای تقدیر از 1255 کانون منتخب رویداد ملی فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران) که شامل 18 کانون برتر، 18 کانون شایسته تقدیر ویژه، 97 کانون شایسته تقدیر، 13 کانون معدل برتر و 1109 کانون فعال هستند، اهداء می شود.
سعادتی ابراز کرد: 4400 کارتن کتاب نیز برای کانون های مشارکت کننده در طرح ملی راهکار و کانون هایی که در حوزه کتاب و کتابخوانی از قبیل اجرای طرح های «شنبه های کتاب»، مسابقات «کتابخوانی»، هفته کتاب و ... فعالیت چشمگیری داشته اند، در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب در خصوص اجرای رزمایش مواسات و همدلی، طرح ملی «راهکار (رزمایش ایمان، همدلی، کار، ایثار رمضان)» ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد در ماه مبارک رمضان سال جاری در کانون های مساجد سراسر کشور در حال اجرا است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کتاب های اهدایی شامل موضوعات عمومی، کمک آموزشی، کودک و مذهبی از قبیل قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و مفاتیح الجنان است.
طرح ملی «راهکار» ظرفیت کانونهای مساجد در مقابله با بحرانها را آشکارتر کرد
«رضا کمالی زرکانی» با اشاره به شرایط فعالیتهای مساجد در روزهایی که کرونا در سطح کشور شیوع یافته است، اظهار کرد: اگرچه با شروع اپیدمی کروناویروس و ضرورت اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، فعالیت مساجد همانند سایر اماکن محل تجمع افراد به تعطیلی کشیده شد، اما به لطف وجود کانونهای فرهنگی هنری در کنار پایگاههای بسیج و هیئتهای مذهبی، چراغ خانههای خدا در راستای امیدبخشی به مردم همچنان روشن و پرفروغ است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با اشاره به اینکه انتشار ویروس کرونا که قرنطینه خانگی را به دنبال داشت موجب شد تا ظرفیت و توان کانونهای فرهنگی هنری به عنوان پایگاههای مهم اجتماعی بهتر دیده شود، افزود: هیئتهای اندیشهورز کانونهای مساجد در نخستین روزهای همهگیر شدن بیماری کووید 19 با رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضای باز مساجد تشکیل جلسه دادند و با بررسی ظرفیتهای خود و اعلام فراخوان بسیج مردمی به مقابله با این ویروس منحوس پرداختند.
وی ادامه داد: پس از شناسایی و جذب نیرو و بررسی حوزههایی که نیاز به حضور فعال برای پیشگیری و مقابله با کروناویروس داشتند، اقدامات متعددی انجام شد که از جمله آنها میتوان به راهاندازی کارگاههای تولید ماسک، ضدعفونی و گندزدایی معابر و محلات، استقرار تیمهای غربالگری و کنترل مبادی ورودی و خروجی، همکاری با مراکز بهداشتی در ارائه پیام های بهداشتی به عموم مردم و همچنین شرکت در امر شناسایی افراد مشکوک و هدایت آنها به سمت مراکز بهداشتی از پیش تعیین شده، اشاره داشت که در این راستا افراد در بخش های مختلف سازماندهی شدند.
کمالی زرکانی گفت: با همکاری بانوان خیاط عضو کانونها در تولید ماسک و دستکش یکبار مصرف، نگرانی جامعه در رابطه با نبود و یا کمبود این اقلام کاهش یافت و توجیه افراد جامعه از طریق ارسال پیامهای بهداشتی در فضای مجازی گام مثبت دیگر کانون های فرهنگی هنری مساجد به شمار می رود که نقش بسیار خوبی در حاکم کردن آرامش در جامعه داشت.
دبیر شورای هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان همچنین از طرح ملی «راهکار» به عنوان ایده موفق ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور نام برد و تاکید کرد: این طرح به بهترین شکل ممکن به نیازهای اساسی جامعه در شرایط قرنطینه پاسخ می دهد.
وی افزود: این طرح بسته کاملی از برنامه های متنوع ازجمله مسابقه کتابخوانی، تفسیر، طرح یاریگران زندگی و ... است که همگی در بستر فضایی مجازی در حال اجرا است.
کمالی زرکانی تصریح کرد: اجرای میدانی گروه های سرود با رعایت پروتکل های بهداشتی ویژه جشن نیمه رمضان و اهدای جهیزیه به زوج های جوان بخش دیگری از اقدامات پسندیده کانون های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان در این روزها بود.
کمالی زرکانی همچنین به لبیک گویی کانون های مساجد هرمزگان به فرامین رهبر معظم انقلاب در رابطه با کمک مومنانه اشاره کرد و افزود: تهیه و توزیع بستههای ارزاق میان نیازمندان، ذبح 62 راس گوسفند و همچنین توزیع بیش از 800 کیلو گوشت نذری بین ایتام و فقرا با مشارکت 200 میلیونی ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان بخشی از ویژه برنامه های رزمایش همدلی، مواسات و کمک مومنانه کانون ها است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با بیان اینکه اقدامات موثر صورت گرفته کانون های فرهنگی هنری مساجد در ایامی که کروناویروس در حال جولان دادن در جامعه است، موجب امیدبخشی می شود، تصریح کرد: اعضای کانون های مساجد مصداق واقعی جوانان آتش به اختیار هستند.
وی افزود: اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد در طول ربع قرن فعالیت این مراکز مهم همواره ثابت کرده اند که در دفاع از مبانی انقلاب اسلامی و آرمان های والای نظام مقدس جمهوری اسلامی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.
جزئیات برگزاری نماز عید فطر در مساجد اعلام شد
«حسین قاسمی» با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی درباره مراسم شبهای قدر موجب شد تصمیم گیری درباره برگزاری نماز عید فطر آسانتر شود، افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله به همراه داشتن مهر و سجاده شخصی و رعایت فاصله یک متری و داشتن ماسک و دستکش در نماز عید فطر الزامی است.
دبیر کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: امسال در مصلای تهران نماز عید فطر برگزار نخواهد شد و جمعیت در مساجد و محلهها توزیع شده اند.
وی افزود: در همه مساجد نماز عید فطر برگزار میشود، اما اولویت برگزاری در فضاهای باز مساجد است.
دبیر کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: این هفته در ۱۸۳ شهر سفید و ۲۱۸ شهر دیگر که شیوع کرونا در آنها ضعیف است، نماز جمعه برگزار میشود.
قاسمی اضافه کرد: پس از ماه رمضان؛ فعالیت رستورانها با رعایت پروتکلهای بهداشتی، گستردهتر میشود و آنها باید فاصله میزها و صندلیها را بر اساس شاخصهای وزارت بهداشت قرار دهند و کارکنانشان از ماسک و دستکش و مواد ضد عفونی استفاده کنند.
وی گفت: در رستوران ها، مواد ضد عفونی کننده برای استفاده مردم نیز باید در دسترس باشد.
قاسمی با بیان اینکه همچنان توصیه میکنیم هموطنان از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند افزود: در حال رفع محدودیتها هستیم، اما نباید فراموش کنیم همچنان این بیماری خطرناک است و کاهش محدودیتها به معنای عادی شدن بیماری نیست.
وی تصریح کرد: اگر پنج نفر از ۸۵ میلیون جمعیت کشور کرونا داشته باشند امکان ایجاد اپیدمی وجود دارد و تا زمانی که واکسن این بیماری و داروی درمان آن ساخته نشود شرایط مناسب نیست.
دبیر کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: درباره برگزاری مسابقات ورزشی اکنون اولویت با ورزشهای انفرادی است و هر مرحله بازگشایی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی آن حوزه امکان پذیر است.
قاسمی درباره بازگشایی اماکن متبرکه نیز گفت: در مرحله نخست صحنهای روباز حرمها سه ساعت برای صبح و سه ساعت برای عصر بازگشایی خواهند شد.
قدردانی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد از رهبر معظم انقلاب
حجتالاسلام «سیدناصرالدین نوریزاده»، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد طی پیامی از رهبر معظم انقلاب، مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا، مردم شریف ایران و متولیان مساجد برگزار کننده مراسم لیالی قدر تقدیر و تشکر کرد.
متن این پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ
حمد بیکران خدای منان و رحمان را که بار دیگر توفیق مناجات و تضرع در لیالی قدر را به بندگانش ارزانی داشت و موجبات تعالی سالکان طریقش را فراهم کرد. در شب قدر، شب سلوک عبادالله و لیله معراج مؤمنان و مرکب وصول الی الله، ضیوف الرحمان در خانههای منور و مقدس ذات اقدس باریتعالی گرد هم جمع شدند و از ملائکه مقرب الهی به شایستگی میزبانی کردند.
به خاطر این نعمت و منت عظیم الهی، جبین شکر بر خاک درگاهش میگذاریم و از درگاه مقدسش عاجزانه شفای عاجل بیماران و غفران درگذشتگان را طلب میکنیم.
بر خود فرض میدانم از رهبر جلیل القدر و عظیم الشأنمان حضرت امام خامنهای عزیز (مدظله العالی) به خاطر ارشاد حکیمانه و عالمانه که منجر به بررسی دقیق و کارشناسانه مسئولین محترم ستاد ملی مقابله با کرونا گردید، خاضعانه تقدیر و تشکر نمایم.
همچنین از جناب آقای دکتر نمکی و همکاران خدومشان به خاطر تشکیل جلسه ویژه با حضور مسئولین مرکز رسیدگی به امور مساجد و صرف وقت کافی جهت بررسی دقیق و تهیه پروتکلهای لازم و نهایتاً تصویب و اعلام بازگشایی مساجد در لیالی عظیم قدر از طرف ایشان، صمیمانه تشکر مینمایم.
در پایان از مردم عزیز، ائمه محترم جماعات، نیروهای جهادی بسیجی و کارگزاران خدوم مساجد که با تدبیر و رعایت دقیق و کامل توصیهها و الزامات بهداشتی، فهم بالا و درک عمیق خود را بیش از پیش نشان داده و صحنههای زیبایی را در لیالی خلق کردند بینهایت سپاسگزارم. امید است با دعای مؤمنین و میهمانان سفره پر برکت خدا، شر این ویروس منحوس به زودی از کشور عزیزمان و تمامی بلاد مرتفع گردد.
کمکهای مومنانه اهالی مسجد موسیبن جعفر(ع) به محرومان/ نمره قبولی مسجدیها در برگزاری احیای لیالی قدر
حجت الاسلام و المسلمین «هادی دوست محمدی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه رزمایش مواسات و همدلی یک بار دیگر مردم ایران را با هم متحد و یکدل و خاطرات زیبای دوره دفاع مقدس را زنده کرد، اظهار داشت: مساجد و هیئت های مذهبی با مشارکت گسترده روحانیون و طلاب در این زمینه پیشقدم بودند و یک بار دیگر همراهی خود با مردم را نشان دادند و اثبات کردند که این قشر شهادت طلب هیچ باکی از هیچ دشمنی به منظور دفاع از مرزهای اعتقادی و جان انسان ها ندارد.
امام جماعت مسجد حضرت موسی بن جعفر (ع) (واقع در تهران، بلوار کشاورز، خیابان شهید کبکانیان) در ادامه با بیان اینکه فعالان و بچه های این مسجد در دوره شیوع ویروس کرونا به صورت جهادی برای دفاع از سلامت مردم تلاش کردند، گفت: ضد عفونی کردن معابر محلات منطقه ولیعصر (عج) و بلوار کشاورز و توزیع ماسک و دستکش میان مدافعان سلامت از جمله این اقدامات جهادی بوده است.
وی اضافه کرد: مجموعه خیریه مسجد موسی بن جعفر (ع) به صورت ماهیانه به صد خانواده نیازمند کمک های مادی و غیرمادی ارائه می کند که میزان این کمک ها در دوره مقابله با کرونا افزایش یافته است زیرا مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع این ویروس، خانواده های کم درآمد و بی سرپرست را بیشتر از بقیه آزار می دهد.
دوست محمدی اعلام کرد: مجموعه خیریه مسجد موسی بن جعفر (ع) با همکاری پایگاه بسیج و طلاب حوزه علمیه حضرت موسی بن جعفر (ع) در دوره شیوع ویروس کرونا 450 بسته ارزاق میان خانواده های محروم توزیع کردند.
وی در ادامه به اقدامات مساجد برای برگزاری مطلوب مراسم احیای شب های قدر اشاره کرد و گفت: مسجدی ها در این زمینه نیز نمره قبولی گرفتند به طوری که طبق اعلام دستگاه های مربوطه این مراسم بدون بروز مشکلی خاص در خانه های خدا برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: مراسم شب قدر در مسجد موسی بن جعفر (ع) نیز با اجرای تمام موارد اعلام شده در بیانیه ستاد ملی مبارزه با کرونا برای بازگشایی مساجد در این شب ها برگزار شد که بسیج و طلاب حوزه علمیه حضرت موسی بن جعفر (ع) مهم ترین نقش را در اجرای دقیق موارد بهداشتی ایفا کردند.
نظر شما