به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، رادیو گفتوگو در آستانه فرارسیدن روز قدس در ویژه برنامه «از بالفور تا معامله قرن»، قصد دارد موضوعات ساختار قدرت و گروههای سیاسی مهم فلسطین، نقش و راهبرد بریتانیا در شکلگیری و تداوم مسئله فلسطین_رژیم صهیونیستی و ابعاد طرح معامله قرن و تبعات آن بر مسئله فلسطین_رژیم صهیونیستی را بررسی کند. این برنامه امروز با حضور دکتر حسین رویوران، استاد حوزه مسئله فلسطین و اسرائیل و استاد دانشگاه تهران، به واکاوی تحولات تغییرات تاریخ و جغرافیای فلسطین از 70 سال گذشته میپردازد.
اعلامیه بالفور، نامهای تاریخی بود که در تاریخ 2 نوامبر 1917 میلادی توسط آرتور جیمز بالفور، وزیر خارجه وقت بریتانیا خطاب به والتر روتشیلد، سیاستمدار یهودیتبار و عضو مجلس عوام بریتانیا نوشته شد و در آن از موضع مثبت دولت بریتانیا برای «ایجاد خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین» خبر دادهشد. بیانیه بالفور سرآغاز تلاش در عرصه بینالمللی برای تأسیس کشور اسرائیل بهشمار میرود. فلسطینیان عقیده داشتند که اعلامیه بالفور حق خودمختاری را از آنها سلب میکند و افزایش مهاجرت یهودیان باعث انقیاد اقتصادی و سیاسی آنان از یهودیان اروپایی خواهد شد. آنان با تشکیل انجمنها و جمعیتها و برپایی کنگرهها و کنفرانسها در فلسطین و سوریه مخالفت خود را با اعلامیه ابراز کردند. در ادامه تلاش های مذبوحانه برای هویت بخشی به رژیم جعلی اسرائیل، معاملهٔ قرن یا طرح صلح توسط ترامپ برای صلح بین اسرائیل و فلسطین به منظور حل و فصل منازعه فلسطین-اسرائیل پیشنهاد شد، طبق این طرح، اسرائیل در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادیبخش فلسطین و قطعنامههای شورای امنیت و الحاق بخشهایی از مناطق اشغالشده به خاک خود با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت میکند.محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بسیاری از مقامات فلسطینی و کشورهای دیگر با این طرح به شدت مخالفت کردهاند.
برنامه «از بالفور تا معامله قرن» از 28 اردیبهشت تا 2 خرداد ساعت 21 روی موج اف ام ردیف 5/103 مگاهرتز از آنتن رادیو گفتوگو پخش میشود.
نظر شما