مردمی شدن اقتصاد، رویکرد دولت در واگذاری مدیریت سهام عدالت است

مرادی فرد با اشاره به اینکه مردم تا هشتم خرداد فرصت دارند برای مدیریت سهام عدالت تصمیم بگیرند، گفت: دولت در حال حاضر در راستای مردمی کردن اقتصاد و توجه به بخش خصوصی، می‌خواهد مدیریت سهام عدالت را واگذار کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، «ماندگار مرادی فرد» امروز(27 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران، با اشاره به سیاست دولت در واگذاری سهام عدالت، گفت: در سال ۱۳۸۴ و بعد از اینکه مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را ابلاغ کردند، رئیس جمهور وقت از رهبری درخواست کردند و موافقت شد که سهام شرکت‌های صدر اصل ۴۴ را با هدف تأمین عدالت اجتماعی، فقر زدایی و گسترش سهم تعاون در اقتصاد ایران، طرح توزیع سهام عدالت در ایران اجرایی شود.

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان اظهار داشت: براساس این طرح دولت مجاز شد که تا ۴۰ درصد از مجموع ارزش سهام بنگاه‌های قابل واگذاری را به ۶ دهک پایین جامعه واگذار کند.

 

وی بیان کرد: مددجویان کمیته امداد، سازمان بهزیستی، روستاییان و عشایر، کارگران فصلی، بازنشستگان، کارمندان دولت و.. مشمول این طرح قرار گرفتند.

 

مرادی فر با بیان اینکه این طرح از آبان ماه سال 85 در کشورمان آغاز شد، افزود: در ابتدای طرح مقرر شد به هر یک از مشمولین تا سقف یک میلیون تومان و به هر خانوار ۵ میلیون تومان سهام عدالت اختصاص یابد.

 

وی در حال حاضر سهام عدالت هر فرد سبد ترکیبی از ۳۶ شرکت در بورس و ۱۴ شرکت غیربورسی است. خاطرنشان کرد: این سهام شامل سهم دولت در شرکت‌هایی نظیر خودروسازی‌ها، فولاد، معادن، بیمه، بانک، هواپیمایی و کشتیرانی بود.

 

مرادی فرد ادامه داد: دولت به منظور کمک به سهام داران، سود شرکت‌های پشتوانه سهام عدالت را به مرور زمان در طی ۱۰ سال برداشت تا دیگر مردم پولی پرداخت نکنند و از محل سود این پول دریافت شود.

 

وی بیان کرد: دولت در حال حاضر در راستای مردمی کردن اقتصاد و توجه به بخش خصوصی، می‌خواهد مدیریت سهام عدالت را واگذار کند.

 

مرادی فرد خاطرنشان کرد: تاکنون دولت خودش این سهام را مدیریت کرده است و امروز می‌خواهد مدیریت این سهام را به مردم بدهد و دو روش مستقیم و غیرمستقیم را پیش روی سهام داران قرار داده است.

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان با تاکید بر اینکه دولت نه می‌خواهد سهام عدالت را کم کند نه زیاد و نه اینکه سود پرداخت کند، دولت در این مرحله فقط می‌خواهد مدیریت سهم را به خود افراد واگذار کند، افزود: با انتخاب روش مدیریت مستقیم شما به عنوان صاحب سهام آزاد هستید و می‌توانید سهام خود را بفروشید و یا نگه دارید، ولی درخصوص ۱۴ شرکت غیربورسی و کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب می‌کنند، مدیریت سهام به شرکت‌های سرمایه گذاری استانی واگذار می‌شود و این شرکت‌ها به نیابت از افراد معامله می‌کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه در این ۱۰ سال سودی که به سهام تعلق گرفت ۵۳۲ هزار تومان بود که تا یک میلیون تومان فاصله‌ای وجود داشت، افزود: در سال ۹۴ اعلام شد که هر نفر ۵۳۲ هزار تومان سهام دارد و هرکسی می‌خواهد یک میلیون تومان سهام داشته باشد مابقی پول را پرداخت کند، و در خصوص مددجویان کمیته امداد و بهزیستی نیز دولت متقبل شد که پولی نگیرد و خودش مابقی پول را تأمین کرد.

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان اظهار کرد:۲۰۰ هزار نفر استقبال کردند اما بقیه مردم بقیه پول سهام خود را تکمیل نکردند و همان سهم ۵۳۲ هزار تومانی را دارند.

 

وی با بیان اینکه کل سهام داران عدالت ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر هستند، تصریح کرد: الان تعداد کل سهام داران در لرستان یک میلیون و ۵۶۴ هزار و ۷۳۰ نفر است و ارزش سهام آنها ۱۲ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

 

مرادی فرد با اشاره به اینکه سهام داران تا ۸ خردادماه فرصت دارند تا روش مدیریت سهام عدالت خود را انتخاب کنند، گفت: تا این بازه زمانی روش مدیریت سهام یک بار قابل تغییر است اما پس از آن دیگر قابل تغییر نخواهد بود.

 

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان اظهار کرد: در حال حاضر ارزش سهام‌های ۴۹۲ هزار تومانی و ۵۳۲ هزار تومانی تا بیش از ۹ میلیون تومان و ارزش سهام‌های یک میلیون تومانی ۱۹ تا ۲۰ میلیون تومان تخمین زده می‌شود.

کد خبر 929425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha