به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، همایش استانی گرامیداشت هفته پژوهش با تجلیل از پژوهشگران معلم و دانش آموزان پژوهند امروز در دهکده ساحلی بندر انزلی برگزار شد.
دکتر حیدر تورانی، عضو هیئت علمی مطالعات آموزش و پرورش و استاد دانشگاه تهران در این همایش با اشاره به فلسفه پژوهش، گفت: هر تغییری منجر به بهبود نمی شود و هر بهبودی نیاز به تغییر دارد.
وی اظهار کرد: تغییر در هویت، اندیشه و تفکر انسان یک تحول بنیادین در او به شمار می آید و از این رو مطالعه و پژوهش مبنای رسیدن انسان به یافته های جدید است.
دکتر تورانی گفت: برای اینکه بتوانیم زمینه ایجاد تحول را در خود به وجود آوریم. انسان باید برای این تحول ابتدا شوق تغییر را در خود به ایجاد کند.
این استاد دانشگاه تغییر در نگرش و سپس تغییر در رفتار را در توانا شدن افراد موثر دانست و اضافه کرد: پیدا کردن فرصت ها برای شناسایی مسئله، یک کار پژوهشی است.
دکتر تورانی تصریح کرد: چون ما به تشخیص درست در مورد یک مسئله دست نمی یابیم در مورد هر چیزی زود قضاوت می کنیم و این اشتباه برزرگی است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به حقیقت هر چیز باید به ریشه و عمق آن توجه کرد.
وظیفه محقق تولید علم و ارایه آن به جامعه است
مجید قصاب زاده، معاون پژوهش و برنامه ریزی منابع انسانی اداره کل آموزش پرورش گیلان در این همایش در خصوص تحقیق و پژوهش سه دیدگاه را مطرح کرد و گفت: پژوهش در اسلام تاکید شده و این مسئله 30 بار در قرآن آمده است.
وی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) اصحاب و صحابه خود را به پژوهش و مطالعه تشویق می کردند، گفت: در احوال ائمه(ع) نیز می بینیم که امام صادق(ع) در تربیت دانشجو چقدر تلاش کرده اند و همچنین امام جواد(ع) که بخاطر علم فراوان، باقرالعلوم لقب گرفتند.
قصاب زاده، در مورد بعد دوم پژوهش عنوان کرد: انسان در گذر زمان برای رسیدن به حقیقت نیاز به جستجو و تحقیق دارد و از این رو برای اینکه به بودن و هویت خود معنا ببخشد باید مطالعه کند، و هر چه بیشتر بداند کیفیت زندگیش بهتر می شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از لوازم اصلی رشد و حرکت در انسان و جامعه، عامل روانی است، تصریح کرد: وقتی مطالعه، تحقیق و پژوهش انجام می دهیم در می یابیم که چقدر برای رسیدن به وضع مطلوب، فاصله داریم.
قصاب زاده اذعان کرد: یک محقق الزامی ندارد که تحقیق خود را عملی و اجرایی کند بلکه وظیفه یک محقق تولید علم و ارایه آن به جامعه است.
وی، نیاز به تحقیق را نیازی حقیقی برای فرد دانست و گفت: بعد سوم پژوهش، گذر از سیر تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و ... سرزمین کهن ایران می باشد، چرا که ایران جز محدود تاریخ های طولانی و ماندگار در جهان می باشد که لازم است، مطالعه و تحقیق کافی در این زمینه داشته باشیم.
قصاب زاده با تاکید بر اینکه ما نیاز داریم فاصله خود را با دنیای غرب کم کنیم، یادآور شد: منابع غنی مذهبی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ... کشور ایران، این الزام باعث می شود که ما برای پژوهش و تحقیق بیشتر در حفظ این ارزش ها، مجاب شویم.
گفتنی است، در این مراسم از 182 نفر از پژوهشگران آموزش و پرورش استان تجلیل شدند که 62 نفر از آنان را دانش آموزان پژوهنده تشکیل می دادند.
پایان پیام/
نظر شما