استفاده از برکات معنوی شب قدر وابسته به زدودن ناپاکی‌ها از وجود انسان است

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه در شب‌های قدر برکات زیادی از سوی خداوند نازل می‌شود، اظهار کرد: اگر در ما مانع وجود داشته باشد، این موانع، از جذب برکات جلوگیری می‌کنند، بنابراین باید موانع را از سر راه برداریم .

 خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف،  آیت الله «رحیم توکل» در خصوص نحوه استفاده از ظرفیت شب‌های قدر گفت: اگر انسان بخواهد برکات الهی را برای جان خودش جذب کند، باید در ظرفیت وجودی خودش بستر آن را فراهم کند، اگر بستر آماده نباشد، امکان جذب این برکات وجود ندارد.


عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: به عنوان مثال انسان وقتی یک زمین زراعی را بخواهد در آن کشت و زرع کند، گام اول این است که در زمین هر چه علف هرزه است، آن‌ها را از زمین زراعی پاکسازی کند، حتی سنگ‌ها و کلوخ‌های که در این زمین وجود دارد از محیط بیرون براند، تا زمین زراعی برای زراعت بدون مانع آماده شود، پس از آن باید زمین را شیار، آبیاری و کود دهی کرد، در این حالت زمین آماده زراعت می‌شود و اگر بخواهیم بذری بپاشیم، این بذر ثمره خوبی خواهد داد، زیرا ثمره بذر به برداشتن موانع و فراهم‌کردن زمینه بستگی دارد، جان انسان نیز چنین ویژگی دارد.



آیت‌الله توکل با بیان اینکه در شب‌های قدر برکات زیادی از سوی خداوند نازل می‌شود، تصریح کرد: در این شب‌ها برکات الهی نازل می‌شود، اگر در ما مانع وجود داشته باشد، این موانع، مانع جذب برکات می‌شوند، بنابراین باید موانع را از سر راه برداریم، از این‌رو اگر این اتفاق رخ داد و در خودمان بستر سازی کردیم، بستر و جان ما برای جذب برکات الهی آمادگی پیدا می کند.



بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان اوقاف و امورخیریه وی بسترسازی برای دریافت برکات الهی را از دستورات قرآنی دانست و تاکید کرد: این روال را قرآن تصریح کرده که در اهداف کار انبیا فرموده «یزکیهم و یعلم الکتاب و الحکمه»، «یزکیه» همان رفع موانع است، «یعلیم الکتاب» همان بسترسازی است، «حکمت» هم همان نور و معرفت الهی است. اگر در جان ما «یزکیهم» انجام نشود، این جان، مانع در آن وجود دارد، وقتی موانع وجود داشت، برکاتی هم اگر نازل شود، جذب نمی‌شود. اگر مانع هم نباشد، ولی بستر آمادگی نداشته باشیم، باز هم برکات جذب نمی‌شود، جذب حکمت و معرفت الهی به «یزکهیم و یعلم الکتاب» بستگی دارد. اگر واقعا بنا است از برکات الهی بهره‌مند شویم؛ باید این دو کار را به درستی انجام دهیم.



استاد اخلاق حوزه علمیه قم، درباره برکات شب‌های قدر گفت: این برکات یک نکته مهم در آن نهفته است، و آن هم این است که ذات اقدس اله، ذات بی نهایت است و معارف هم به ذات باز می‌گردد، ذات اگر بی‌نهایت شد، معارف هم بی‌نهایت می‌شود، بنابراین در برابر ما یک میدان بی‌نهایت از معارف برای پروازکردن گشوده‌اند، افراد به اندازه توانشان می‌توانند در این وادی پرواز کنند، زیرا میدان پرواز محیط آن بی‌نهایت است، منتها خداوند عالم لطف کردند و برای ما مواردی را قرار دادند که بتوانیم از عمر کم بهره بیشتری ببریم. طبق محاسبات ریاضی، هزار ماه، بیش از ۸۳ سال می‌شود، این ۸۳ سال، مدت زمان طول عمر معمولی یک انسان است، خداوند نیز هر سال شب قدر را معادل هزار ماه قرار داده تا بتوانیم به اندازه هر شب قدر، به میزان ۸۳ سال از آن بهره بگیریم. پس خداوند از این طریق عمر ما را با برکت کرده است.

 

کد خبر 929362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha