به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۲۹ ادیبهشت ماه شبستان به شرح زیر است:
پرداخت بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال وجوه خرید تضمینی گندم
از آغاز فصل خرید گندم تا کنون ، ۱۱۰۹ مرکز خرید در کشور از طریق سامانه جامع الکترونیکی خرید تضمینی گندم بانک کشاورزی حدود ۱.۵ میلیون تن گندم با ارزش بیش از ۳۷ هزار میلیارد ریال را در قالب ۲۱۱ هزار محموله از کشاورزان خریداری کرده اند که بیش از ۶۰ درصد بهای آن در شعب بانک کشاورزی به حساب گندمکاران واریز شده است.
این گزارش می افزاید؛ برداشت محصول گندم و روند خرید تضمینی آن همچنان ادامه دارد.
نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده ادغام فعالان اقتصادی
معاون حقوقی و فنی سازمان مالیاتی بخشنامه «مالیات بر ارزش افزوده فعالان اقتصادی در اجرای فرآیند ادغام یا ترکیب» را برای اجرا به ادارات کل امور مالیاتی ابلاغ کرد. در بخشنامهای که محمود علیزاده برای اجرا به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور در این زمینه ابلاغ کرده، آمده است: نظر به ابهامات مطروحه در خصوص فرایند ادغام یا ترکیب دو یا چند فعال اقتصادی و نحوه مطالبه و محاسبه مالیات بر ارزش افزوده آن، با توجه به مواد یک و ۴ قانون مالیات بر ارزش افزوده و بند (ح) ماده یک آییننامه اجرایی موضوع تبصره ۳ ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۳۱ تیر ۱۳۹۴ مقرر میدارد: ادغام یا ترکیب تجاری، اجتماع واحدها یا فعالیتهای تجاری جداگانه در قالب یک شخصیت گزارشگری است و انتقال تمامی داراییها از جمله حقوق و تعهدات دارایی، دیون و مطالبات به شرکت موجود یا تأسیس شده به ارزش دفتری در زمره خرید و فروش تلقی نشده و یا خدماتی ارائه نمیشود، لذا انتقال داراییهای منقول شرکت ادغام یا ترکیب شده به شرکت جدید یا شرکت موجود (حسب مورد) به ارزش دفتری، از مصادیق انجام معامله موضوع ماده ۴ قانون مالیات بر ارزش افزوده تلقی نمی شود. در ادامه این بخشنامه تصریح شده است: در صورت انتقال داراییهای منقول با بهایی بیش از ارزش دفتری به شرکت موجود یا شرکت جدید، کل مبلغ، مشمول پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده مطابق مقررات مربوطه خواهد بود و مالیات و عوارض پرداختی توسط شرکت جدید یا شرکت موجود به عنوان اعتبار مالیاتی موضوع ماده ۱۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده و یا هزینه موضوع تبصره ۵ ماده اخیرالذکر محسوب میشود.
مسئولیت اعلام قیمت خودروها به شورای رقابت واگذار شد
«مهدی صادقی نیارکی» شب گذشته (یکشنبه 28 اردیبهشت) در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما در بررسی بازار خودرو و روند قیمت گذاری گفت: مسئولیت اعلام قیمت خودروها به شورای رقابت واگذار شد و قرار بود این شورا ظرف یک هفته قیمتها را اعلام کند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه باید منتظر اعلام قیمتها باشیم، گفت: قرار شد شورای رقابت قیمت هشت محصول سایپا و ۱۴ محصول ایران خودرو را اعلام کند، اما در جلسه اخیر تعداد این خودروها افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کمیته خودرو که زیر مجموعه ستاد تنظیم بازار است، گفت: با هدف عدالت در توزیع و واقعی کردن تقاضا تصمیمهایی گرفته است که بر اساس آن افراد بالای ۱۸ سال با یک کد ملی میتوانند نام نویسی کنند در صورتی که در ۳۶ ماه گذشته از این شرکتها خودرو نخریده باشند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اگر خریداران خودرو سه ماه برای گارانتی مراجعه نکنند گارانتی آنها لغو میشود، گفت: اصلاح قیمت خودروها باید برای جلوگیری از ایجاد حاشیه بازار، منطقی و واقعی باشد.
قیمت گذاری دستوری نمیتواند نتیجه مطلوبی برای بازار خودرو در پی داشته باشد
«ابوالفضل خلخالی» شب گذشته (یکشنبه 28 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی بازار خودرو و روند قیمت گذاری خودرو با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری نمیتواند نتیجه مطلوبی برای بازار خودرو در پی داشته باشد، گفت: عرضه و تقاضا قیمت را تعیین میکند.
کارشناس صنعت خودرو با اشاره به اینکه بر اساس سند ۱۴۰۴ باید یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو برای تقاضای بازار داخلی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو نیز برای بازارهای منطقهای تولید کنیم، گفت: زمانی که عرضه را هماهنگ با تقاضا انجام نمیدهیم قیمتها تحت تأثیر قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه بی برنامگی در صنعت خودرو موجب شده است عرضه، تقاضای مورد نیاز را پاسخ ندهد، گفت: خرید ارزانی که خودروسازان در پی آن هستند به زنجیره پایین دست، فشار وارد میکند، زیرا ۲ هزار شرکت کار میکنند تا یک خودرو تولید شود.
تولید ایران خودرو در سال جاری ۵۸ هزار و ۲۷۳ دستگاه خودرو بوده است
«فرشاد مقیمی» شب گذشته (یکشنبه 28 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی بازار خودرو با بیان اینکه از آبان سال گذشته روند رو به رشد تولید این شرکت تاکنون ادامه داشته است، گفت: در اردیبهشت امسال ۴۳ هزار و ۲۶۹ دستگاه خودرو تولید کرده ایم در حالی که در اردیبهشت سال گذشته ۳۴ هزار دستگاه خودرو تولید کردیم.
مدیرعامل شرکت ایران خودرو با بیان اینکه کل تولید امسال ما ۵۸ هزار و ۲۷۳ دستگاه خودرو بوده است، گفت: در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۵۵ هزار دستگاه خودرو تولید کرده ایم. با توجه به اینکه امسال به علت بیماری کرونا یک هفته تولید کمتر داشته ایم اما وضع تولید ما خوب است.
وی با بیان اینکه مبنای قیمت گذاری شورای رقابت، سال ۹۰ است، گفت: آنها با لحاظ تورم هر ساله از خودروساز میخواهند محصولات خود را بر این اساس به فروش برسانند اما برخی خودروها در سال ۹۰ تولید نمیشدند و ساخت خودروها نیز از نظر فنی با سال ۹۰ تفاوت دارد.
مدیرعامل شرکت ایران خودرو با بیان اینکه اکنون ۱۳ شاخص اجباری برای تولید خودرو داریم، گفت: در سال ۹۰ وجود نداشته است و استانداردهای ۵۵ گانه به ۸۵ استاندارد افزایش یافته است. در سال ۹۰ خودروی یورو ۲ تولید میکردیم که اکنون خودروهای یورو ۴ و در آینده نزدیک یورو ۵ روانه بازار میکنیم و خودروها از نظر ایمنی نیز ارتقا داده شده است.
تولید پراید ۱۳۱ از اواخر تیر امسال متوقف می شود/آغاز پیش فروش خودروی شاهین پس از عید فطر
«مجید باقری» شب گذشته (یکشنبه 28 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی بازار خودرو با اشاره به توقف تولید پراید ۱۳۱ از اواخر تیر امسال و با بیان اینکه پراید ۱۳۲ و ۱۱۱ نیز از مدار تولید خارج شده است، گفت: خطوط دیگری برای تولید خودروهای جدید آماده شده است.
قائم مقام مدیرعامل شرکت سایپا درباره روند پیش فروش خودرو در این خودروسازی نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه پیش فروش خودروی شاهین پس از عید فطر آغاز میشود، گفت: ظرفیت خط تولید تیبا و ساینا نیز افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه نیاز واقعی بازار خودروی کشورمان در سال گذشته ۹۰۰ هزار خودرو بود، گفت: در سال گذشته ۸۳۳ هزار دستگاه تولید شد و نیاز امسال خودرو یک میلیون دستگاه است که با شیوع بیماری کرونا احتمال تغییراتی در این تقاضا وجود دارد البته در کنار نیاز واقعی، نیاز کاذب به خودرو در کشور وجود دارد که ۲۵ تا ۳۰ درصد نیاز واقعی بازار است.
باقری با اشاره به اینکه خودرو تبدیل به کالای سرمایه ای شده است، گفت: با تغییر کارکرد مصرفی خودرو به سرمایه ای، پای دلالان به این بازار باز میشود و از این رو از شورای رقابت تقاضا داریم قیمت خودروها به گونهای تعیین شود که خودروسازان متضرر نشوند.
هر گرم طلای ۱۸ عیار ۷۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان/دلار در کانال ۱۷ هزار تومان
امروز (دوشنبه 29 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار 715 هزار و 200 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1761 دلار و هر گرم طلای 24 عیار 953 هزار و 600 تومان ارزشگذاری شده است. امروز سکه بهار آزادی طرح قدیم 7 میلیون و 200 تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 7 میلیون و 319 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 792 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 2 میلیون و 98 هزار تومان و سکه یک گرمی 995 هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شود.
امروز (دوشنبه 29 اردیبهشت) در بازار آزاد ارز دلار 17 هزار تومان، یورو 18 هزار و 430 تومان، پوند 20 هزار و 516 تومان، درهم امارات 4642 تومان، یوان چین 2396 تومان و لیر ترکیه 2459 تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (یکشنبه 28 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار 706 هزار و 900 تومان، هر گرم طلای 24 عیار 942 هزار و 500 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1743 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 7 میلیون و 100 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 7 میلیون و 171 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 765 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 2 میلیون و 65 هزار تومان و سکه یک گرمی 995 هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شد.
همچنین روز گذشته (یکشنبه 28 اردیبهشت) در بازار آزاد ارز دلار 16 هزار و 800 تومان، یورو 18 هزار و 209 تومان، پوند 20 هزار و 513 تومان، درهم امارات 4641 تومان، یوان چین 2396 تومان و لیر ترکیه 2458 تومان معامله می شد.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۸ ارز افزایش و ۸ ارز کاهش یافت؛ همچنین نرخ ۱۱ ارز دیگر نیز ثابت ماند./
نظر شما