به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مهدی یوسفی» پیش از ظهر امروز (27 اردیبهشت) در جلسه مبارزه با ملخ های صحرایی شهرستان نهبندان، اظهار کرد: تا مرداد ماه درگیر بحران ملخ در خراسان جنوبی خواهیم بود، چراکه امسال بر خلاف سال گذشته که ریزش ملخ از کشور عربستان و از حوزه خلیج فارس داشته ایم شاهد ورود ملخ از کشور پاکستان هم هستیم.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی افزود: ملخهای پاکستان مستقیم به دشت نهبندان فرود میآیند برای همین تاکنون در سال جاری چهار برابر سال گذشته مبارزه با ملخ های صحرایی در استان انجام شده است.
یوسفی بیان کرد: اولین تاریخ ریزش ملخ های صحرایی چهارم اردیبهشت ماه امسال بود که بعد از 23 روز دیگر ظهور پوره های ملخ را داشته ایم و هم اکنون هم مبارزه با ملخ و هم مبازه با پوره باید صورت بگیرد.
وی افزود: علاوه بر نهبندان، سه شهرستان دیگر استان مانند زیرکوه، درمیان و سربیشه آلوده به ملخ های صحرایی هستند که سمپاشی و تهیه سموم این مناطق را جهاد کشاورزی بر عهده دارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: با توجه به پیش بینی ها، خراسان جنوبی حداقل تا سه سال آینده درگیر ملخ در شهرستان نهبندان خواهد بود و باید باند فرودگاه برای سمپاشی هوایی در این شهرستان تهیه شود.
یوسفی تصریح کرد: اعتباری برای سموم برای مبارزه با ملخ های صحرایی داشته ایم ولی 700 میلیون تومان سم خریداری و در اختیار شهرستان های آلوده به ملخ گذاشته شده است.
وی گفت: سازمان مدیریت بحران کشور ۲۰۰ میلیارد ریال برای مبارزه با هجوم ملخ صحرایی تصویب کرده است ولی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بدون تخصیص اعتبار 700 میلیون تومان سم برای مبارزه با این آفت خریداری کرده و در اختیار شهرستان آلوده به ملخ گذاشته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی یادآور شد: بحران ملخ همانند بحران کرونا است و مشکلی برای کشاورزی است که زحمات کشاورزان و امنیت غذایی کشور را به خطر می اندازد، لذا در این شرایط باید گروه های جهادی برای مبارزه با ملخ با ما همکاری کنند.
یوسفی تصریح کرد: طی بازیدهای میدانی مشخص شد که هنوز این ملخ ها، خسارتی به محصولات کشاورزی و باغی استان وارد نکرده اند.
نظر شما